Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Σημαντικά Ιστορικά Γεγονότα και Σχετικές Πληροφορίες Νίκος Μ. & Γιώργος Χ.

2 Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Ανατολική και Δυτική ΓΕΡΜΑΝΙΑ

3 Η Δυτική Γερμανία Μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου η Γερμανία χωρίστηκε σε 4 τμήματα τα οποία κατέλαβαν οι Αμερικάνοι, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι και η Σοβιετική Ένωση (Ρώσοι). Αργότερα, τα μέρη που άνηκαν στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Αμερική συγχωνεύθηκαν σ’ ένα κράτος, την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Δυτικής Γερμανίας.

4 Η Ανατολική Γερμανία Το μέρος που άνηκε στη Σοβιετική Ένωση, υιοθετώντας το κομμουνιστικό πολίτευμα της Ρωσίας, αποτέλεσε την Ανατολική Γερμανία.

5 ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ (ως το 1961)
Μέχρι το έτος 1961, τα δύο κράτη κρατούσαν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους, με τους δυτικούς, όμως, να υπερέχουν σ’ όλους τους τομείς. Οι ανατολικοί Γερμανοί ερχόντουσαν στη δυτική Γερμανία για να διασκεδάσουν, να ψωνίσουν πράγματα που εισάγονταν σ’ αυτή (καθώς οι ανατολικοί, έχοντας κομμουνιστικό πολίτευμα, δεν μπορούσαν να κάνουν εισαγωγές στη χώρα τους από τις άλλες χώρες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου) και για να δουλέψουν.

6 Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ Στις 13 Αυγούστου του 1961, ο Walter Ulbricht, αρχηγός της Ανατολικής Γερμανίας, έδωσε εντολή να χτιστεί ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων των δύο κρατών, απαγορεύοντας, έτσι, την μεταξύ τους επικοινωνία. Ακόμη, απαγόρευσε στους ανατολικούς Γερμανούς να έχουν oοποιαδήποτε σχέση με τους δυτικούς, καθώς επίσης και να ξέρουν οποιαδήποτε πληροφορία που να είναι σχετική με αυτούς ή να μιλούν γι’ αυτούς. Αυτά εξακολουθούσαν να συμβαίνουν μέχρι το έτος 1989, το έτος που το τείχος έπεσε.

7 Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ Μετά από μερικές εβδομάδες πολιτικής αναταραχής στην ανατολική Γερμανία, στις 9 Νοεμβρίου του 1989 μια εξέγερση-πορεία ξεκίνησε στο ανατολικό Βερολίνο κατευθυνόμενη προς το τείχος. Μόλις το πλήθος έφτασε σ’ αυτό άρχισε να σκαρφαλώνει επάνω του και να περνά στην απέναντι μεριά. Στην προσπάθειά τους αυτή, πολλοί Γερμανοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν, όμως, το πιο σημαντικό: το κομμουνιστικό κόμμα της ανατολικής Γερμανίας έπεσε και τα δύο μέρη της Γερμανίας ενώθηκαν στις 3 Οκτωβρίου του 1990.


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google