Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Β´ Παγκόσμιος Πόλεμος Ρίψη Ατομικής Βόμβας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Β´ Παγκόσμιος Πόλεμος Ρίψη Ατομικής Βόμβας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Β´ Παγκόσμιος Πόλεμος Ρίψη Ατομικής Βόμβας

2 Έκγλημα κατά της ανθρωπότητας
Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 20ου αιώνα που σήμανε το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τη παράδοση της Ιαπωνίας. Συχνά αυτή η επίθεση χαρακτηρίζεται ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

3 Ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα
Βομβαρδισμός:6 Αυγούστου 1945 Θύματα: Τη ρίψη της βόμβας έκανε ο κυβερνίτης αεροσκάφους Β-29 , Πολ Τίμπετς. Από την πόλη σώθηκε μόνο ο θόλος . Ο θόλος υπάρχει και σήμερα, όπως ακριβώς ήταν μετά την έκρηξη και έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

4 Ο Θόλος της Ατομικής Βόμβας
Κεντρικό μνημείο στο Πάρκο Ειρήνης Αίθουσα Μνήμης Μουσείο της Ειρήνης

5 Ατομική βόμβα Πολ Τίμπετς Θόλος σήμερα

6

7 Ρίψη ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι
Βομβαρδισμός: 9 Αυγούστου 1945 Ονομασία: Fat Man (Χοντρός) Υψος έκρηξης: 18 km Αρχικός στόχος ήταν η ιαπωνική πόλη Κοκούρα,όμως ήταν καλυμμένη από πυκνή ομίχλη και πήγαν στον εφεδρικό τους στόχο, την πόλη του Ναγκασάκι. Λόγω της γεωγραφικής θέσης του Ναγκασάκι, τα αποτελέσματά στο έδαφος ήταν λιγότερο καταστροφικά από αυτά της βόμβας στη Χιροσίμα,όμως οι συνέπειες της ραδιενέργειας ήταν το ίδιο θανατηφόρες.Εξαιτιας της ραδιενέργιας ύπάρχουν μέχρι σήμερα παίδια που γεννιούνται με σωματικές μεταλλάξεις.

8

9 Συνέπειες

10 Χάρι Τρούμαν Ο πρόεδρος πίστευε ότι ο βομβαρδισμός θα έκανε το πόλεμο να τελειώσει πιο γρήγορα και οι βόμβες θα έφερναν λιγότερες απώλειες από τη συνέχιση του πολέμου.

11 Η Ιαπωνία παραδόθηκε στους συμμάχους στις 15 Αυγούστου 1945, δυο μέρες πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής της επόμενης ατομικής βόμβας.

12 Εύχαριστώ για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "Β´ Παγκόσμιος Πόλεμος Ρίψη Ατομικής Βόμβας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google