Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ
Κίνα-Πεκίνο ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ

2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ . Η Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας είναι χώρα της Ανατολικής Ασίας. Είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, κατοίκους.  Η έκτασή της είναι km². Πρωτεύουσα της Κίνας είναι το Πεκίνο. Γεωγραφικά είναι η μεγαλύτερη χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά την Ρωσία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες

3 ΠΛΙΡΟΦΟΡΙΕΣ Από το 723 π.Χ. αναφέρεται στην Ιστορία με το όνομα Κι. Το 1151 γίνεται αυτοκρατορική πρωτεύουσα. Αργότερα, οι Μογγόλοι αυτοκράτορες Τζένγκις Χαν και Κουμπλάι Χαν την έκαναν έδρα τους και το Πεκίνο γνώρισε μεγάλη ακμή. Σ' αυτήν την ακμή τη βρήκε όταν έφτασε εκεί ο εξερευνητής Μάρκο Πόλο, που την περιέγραψε σαν παραμυθένια πόλη. Κατά το 1860 και 1900 το Πεκίνο καταλήφθηκε από στρατεύματα των Μεγάλων Δυνάμεων.

4 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Στυν Βιετνάμ, Λάος, Βιρμανία, Ινδία, Μπουτάν, Νεπάλ, Πακιστάν, Αφγανιστάν,Τατζικιστάν, Κιργιζία, Καζακστάν, Ρωσία, Μογγολία και Βόρεια Κορέα.ορεύει με 14 κράτη:Από την ίδρυση της, το 1949, κυβερνάται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ).

5 Η ΚΙΝΑ

6 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ;

7 Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

8 ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ Κινεζικο Γουάν

9 Το ΣΙΝΙΚΟ ΤOIΧΟΣ …

10 ΕΙΚΟΝΕΣ…

11 ΠΛHΡΟΦΟΡΙΕΣ Έπαψε να είναι πρωτεύουσα της Κίνας στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν η Κίνα είχε πρωτεύουσα τη Ναντζίνγκ.

12 Το 2005, συνολικά εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα της στέγασης της ακίνητης περιουσίας πωλήθηκαν, για συνολικά δισεκατομμύρια γουάν. Ο συνολικός αριθμός αυτοκινήτων που καταχωρήθηκαν στο Πεκίνο το 2004 ήταν , εκ των οποίων ήταν ιδιόχρηστα (μια ετήσια αύξηση 18,7%).

13 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΕΠΤο 2005, το ονομαστικό του Πεκίνου ήταν δισεκατομμύρια γουάν (RMB) (περίπου 84 δισεκατομμύριο δολ.

14 ΕΙΚΟΝΕΣ

15 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ

16 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

17 EIKONEΣ ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google