Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χιροσιμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χιροσιμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 χιροσιμα

2 Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι
Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 20ου αιώνα που σφράγισαν την νίκη των συμμάχων κατά του Άξονα. Η χρήση αυτού του όπλου θεωρήθηκε απαραίτητη από τις ΗΠΑ για την αποφυγή μεγάλης στρατιωτικής απόβασης με πολλούς νεκρούς καθώς και ο μόνος ικανός δρόμος να πεισθεί ο αντίπαλος σε άνευ όρων παράδοση. Οδήγησε στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την παράδοση της Ιαπωνίας λίγες μέρες αργότερα. Η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής με τέτοιες τρομακτικές συνέπειες δημιουργεί μέχρι σήμερα ερωτηματικά διαφωνίες και συζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συγκεκριμένη επίθεση αναφέρεται συχνά ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

3 68 χρόνια από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας
Στις 8.15 τοπική ώρα, η πρώτη ατομική βόμβα που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε πόλεμο έπληξε την πόλη των ανθρώπων, σπέρνοντας τον όλεθρο. Όσοι βρισκόταν κοντά στο σημείο της έκρηξης πέθαναν αμέσως ενώ τα πτώματά τους μετατράπηκαν σε κάρβουνα. Σχεδόν όλα τα κτίρια σε ακτίνα 1 μιλίου από το σημείο μηδέν της έκρηξης ισοπεδώθηκαν ενώ όλα τα εύφλεκτα υλικά, όπως το χαρτί, άρπαξαν φωτιά σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων.

4 Επιπλέον.. Οι πολλαπλές μικρές πυρκαγιές που ξεπήδησαν στην πόλη, σύντομα ενώθηκαν σε ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο, προκαλώντας δυνατά ρεύματα αέρα προς το κέντρο της φωτιάς. Η πυρκαγιά κάλυψε 4.4 τετραγωνικά χιλιόμετρα της πόλης, σκοτώνοντας όσους δεν πέθαναν από την έκρηξη. Περισσότεροι από άνθρωποι βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Η πυρηνική ακτινοβολία ωστόσο προκάλεσε το θάνατο άλλων ανθρώπων, από εκείνη τη μέρα και για δεκαετίες αργότερα.

5 Η ΒΟΜΒΑ ‘’LITTLE BOY’’ Αυτή ήταν η κωδική ονομασία της πρώτης ατομικής βόμβας που έριξε το αμερικανικό βομβαρδιστικό Enola Gay στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου Η έκρηξη της προερχόταν από πυρηνική σχάση 600 χιλιοστών του γραμμαρίου του στοιχείου Ουράνιο 235 και είχε ισχύ αντίστοιχη με αυτή 15 περίπου κιλοτόνων TNT. Τα χαρακτηριστικά της ήταν μήκος 3 μέτρα, διάμετρος 70 εκατοστά και βάρος 4 τόνων

6 Ακριβής απολογισμός θυμάτων του LittleBoy είναι αδύνατον να γίνει, καθώς αρκετά θύματα απανθρακώθηκαν ή εξατμίστηκαν άμεσα κατά την έκρηξη. Άλλα τόσα ήταν τα θύματα της έκρηξης τους επόμενους 6 μήνες από τις συνέπειες της ραδιενέργειες, ενώ συνολικά σε βάθος 20ετίας, τα θύματα υπολογίζονται σε από την ίδια αιτία. Επίσης..

7

8 Συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων εξαιτίας της βόμβας.
Έπειτα την ρίψη της ατομικής βόμβας ραγδαίες αλλαγές σημειώθηκαν στις ζωες των ανθρώπων καθώς υπήρξαν εκατοντάδες θύματα και ελάχιστοι επιζώντες. Όσοι επέζησαν και θέλησαν να κάνουν οικογένεια ζούσαν με τον φόβο ότι τα παιδιά που θα έφερναν στον κόσμο θα γεννιόντουσαν παραμορφωμένα.

9

10 Παρόλες τις δυσκολίες όμως,η Χιροσίμα κατάφερε και ανασύνταξε τις δυνάμεις της δημιουργώντας μια νέα υπερσύχρονη πόλη...

11 Η ΧΙΡΟΣΙΜΑ (πριν και μετά)

12 ΠΗΓΕΣ:

13 Εργασία των: Κάλλια Τριαματάκη Άννα Τριανταφυλλάκη


Κατέβασμα ppt "Χιροσιμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google