ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων
Advertisements

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Απλά παραδείγματα συνεργασιών. «8 μήνες- 8 αξίες» •Στόχος: Μέσω δραστηριοτήτων στα πλαίσια 8 πανανθρώπινων αξιών και στα δύο αδελφοποιημένα σχολεία, τα.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ
Εκπαιδευτικό υλικό προγράμματος αντιμετώπισης της παιδικής επιθετικότητας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
 Παρουσιάζοντας πολιτισμικό υλικό στα σχολεία
Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!
Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Σχέδιο Δράσης της Σχολικής Μονάδας
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.  Κ ανένα παιδί απ’ έξω  Ό λα τα παιδιά ενταγμένα στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικός συνδιαμορφωτής του υλικού  Ο.
  Ενιαίο  Αναμορφωμένο  Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα Ε. Α. Ε. Π (961)
Διδακτική Μεθοδολογία του Λογισμικού Ιστορίας
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΒΗΜΑΤΑ»
Teachers4Europe Χρύσα Παπαλαζάρου 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΗΜΟΝΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 7 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Συνεργατική τέχνη, αφήγηση και συμπεριληπτική εκπαίδευση
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ και ΛΥΚΕΙΟ) ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Θεωρητικό πλαίσιο 1ου και 2ου κύκλου
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΕΥΘΥΝΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΕΥΘΥΝΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Τελετή Έναρξης Προγράμματος.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Dr. ΜΗΤΣΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.
Η παράσταση έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Σχολή Καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Σχολή Καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Βασιλέως.
Η Εθνική Χαρτοθήκη συναντά τους μαθητές. Η Εθνική Χαρτοθήκη ιδρύθηκε το 1997 ως Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ) - Εθνική.
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
9ο Γυμνάσιο Καλλιθέας «Μάνος Χατζιδάκις»
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑ!!.
Τα άγρια ζώα της Ελλάδας
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας
Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Δραστηριότητες από 1/9/2003 έως 5/5/2011.
Εργασίες Διδακτική των κοινωνικών επιστημών Μαρία Ρεπούση.
Τίτλος Δραστηριότητας
“ΛΥΣΙΑΣ 2012” 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet.
Ακροβάτες της τύχης ! Τάξεις: A’,B’,Γ’,Δ’,Ε΄,ΣΤ΄ 4o Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Δεκέμβριος 2014 Τάξεις: A’,B’,Γ’,Δ’,Ε΄,ΣΤ΄ 4o Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Δεκέμβριος.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μια τάξη να μας χωρά …»
1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρχές οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος.
«Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ακουστεί…» τάξη: Ε΄ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
Φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να συνεργαστούμε με 15 διαφορετικά νηπιαγωγεία απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και με δυο από την Τουρκία και.
Βιωματική δράση Ταξιδεύοντας με τα παραμύθια Β΄ Τάξη 2ο Γυμνάσιο Πεύκης
Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Σκοπός των ενοτήτων του προγράμματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου είναι: -Η.
Αντικείμενο και κλάδοι της Παιδαγωγικής Επιστήμης.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Κώστας Θεριανός, Δρ. Επιστημών της Αγωγής Το σχέδιο δράσης (project) και η σύνδεση του με την Επαγγελματική Συμβουλευτική.
Η Δια Βίου Μάθηση στις Σέρρες
ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΓΙΑΝΝΗ, ΣχολιΚΗ Συμβουλοσ Θεολογων
Εμείς τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου μπορούμε να κολυμπήσουμε και στα βαθιά νερά.
Η ταυτότητα και η δράση του Εκπαιδευτικού οργανισμού Φωτόγραμμα
Καθιστώντας τους μαθητές υπεύθυνους
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ένοιωσε την ανάγκη να εκφραστεί και να δραστηριοποιηθεί  καλλιτεχνικά και κοινωνικά σε τοπικό επίπεδο. Μετά από πολύχρονη.
Μη τυπική εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, η επίσκεψη, το μουσείο Μάθημα 7 Αντιλήψεις εκπαιδευτικών για την μη τυπική εκπαίδευση ΠΔΜ.
Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου
Ψηφιακό Παιγνίδι στην προσχολική ηλικία
Παρουσίαση προγράμματος Τ4Ε «Ταξιδεύουμε στην Ευρώπη»
Παρουσίαση προγράμματος Τ4Ε «Ταξιδεύουμε στην Ευρώπη»
Εμείς τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου μπορούμε να κολυμπήσουμε και στα βαθιά νερά.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Γ΄2
2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου
Την Τετάρτη οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας ,κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη ,είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν.
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ:
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ Διερεύνηση με συζήτηση
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η αναπηρία δεν είναι κολλητική
Καλώς ορίσατε, μαθητές! Το όνομα του καθηγητή.
Be cool, recycle in school 15 ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου Σχολ. Έτος:
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
Μουσειοπαιδαγωγικα Προγραμματα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2018 - 2019 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2018 - 2019 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ τηλ. : 2310 249803-804, 893731. fax : 2310 893731 Ιστοσελίδα: www.warmuseumthessaloniki.com email : warmuseumthessaloniki@yahoo.gr

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2018-2019 του Πολεμικού Μουσείου/Παραρτήματος Θεσσαλονίκης Σας ευχαριστούμε θερμά, διότι με την ενεργή συμμετοχή σας αγκαλιάσατε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πολεμικού Μουσείου / Παραρτήματος. Χάριν του ενδιαφέροντός σας, τα προηγούμενα χρόνια, περισσότερα από 1.500 σχολεία από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιφέρεια, καθώς και από γειτονικούς νομούς, φιλοξενήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, παρακολουθώντας ένα ή περισσότερα από τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου συνεχίζονται και φέτος, καλύπτοντας μία μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων με ποικίλες θεματικές ενότητες όπως : Παραδοσιακές και σύγχρονες παραστάσεις θεάτρου, όπως θέατρο σκιών και θεατρικό παραμύθι, Βιντεοπροβολές για την ιστορία της αεροπλοΐας, Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ειρήνη και Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά μπορούν να συνδυάσουν ψυχοκινητικές & εικαστικές δραστηριότητες, συζήτηση και παιχνίδι .

Θέατρο Σκιών «Εν Σκιαίς & Οργάνοις» Και φέτος συνεχίζονται οι παραστάσεις Καραγκιόζη με τον κ. Χρήστο Στανίση. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν «φρέσκιες» περιπέτειες του διαχρονικού μας ήρωα όπως παρακάτω : Οκτώβριο – Νοέμβριο «Το μεγάλο κανόνι» Δεκέμβριο «Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο» Ιανουάριο – Φεβρουάριο «Ο Καραγκιόζης και το Ελληνικό Καρναβάλι» Μάρτιο « Ο Καραγκιόζης και ο Ήρωας Αθανάσιος Διάκος» Απρίλιο – Μάιο « Ο Καραγκιόζης και η Άνοιξη» Κατάλληλη για μαθητές κάθε ηλικίας Τιμή εισιτηρίου : 5€ Οι παραστάσεις διαρκούν 50 λεπτά. Ώρες παράστασης : 09:00 – 10:00 & 11:00 – 12:00

Στερεοσκοπική Ταινία «Πέρα απ’ τους Ουρανούς» Στερεοσκοπική Ταινία «Πέρα απ’ τους Ουρανούς» Η εκπαιδευτική – ψυχαγωγική ταινία παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη της αεροπλοΐας από την αρχαιότητα έως σήμερα, προβάλλοντας το όνειρο της πτήσης και την επίτευξη του αδύνατου μέσα από την εντυπωσιακή τεχνολογία 3D. Κατάλληλη για μαθητές κάθε ηλικίας Η ταινία διαρκεί 35 λεπτά Τιμή εισιτηρίου : 4€.

Παιδική Θεατρική Παράσταση με Θεατρικό Παιχνίδι Η εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων «Theatre Reactor» προτείνει τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, την αξεπέραστη ιστορία αγάπης του Σελ Σίλβερσταϊν «Το Δέντρο που έδινε», σε μια ιδιαίτερη διασκευή. Το «Δέντρο που έδινε» αποτελεί μια τρυφερή ιστορία για τη σχέση ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και σε ένα δέντρο, σχέση που μας αφήνει τη γεύση μιας αξέχαστης ευαισθησίας. Είναι μια συγκινητική αλληγορία που πραγματεύεται το πανανθρώπινο μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης, προσφοράς και γενναιοδωρίας. Τιμή εισιτηρίου : 4€ Οι παραστάσεις διαρκούν 50 λεπτά Ώρες παράστασης : 09:00 – 10:00 & 11:00 – 12:00

«Μαθαίνοντας για την Ειρήνη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα & την Κοινωνική Αλλαγή» Είναι ένα βιωματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με συναφείς θεματικές ενότητες. Αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου προγράμματος εκπαίδευσης μη τυπικής μάθησης που έχει ως σκοπό την προώθηση του σεβασμού του Άλλου, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κριτικής ανθρωπιστικής στάσης. Η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα θα περάσει μέσα από την Εκπαίδευση σε αξίες : Διαπολιτισμική/ αντιρατσιστική εκπαίδευση Παγκόσμια εκπαίδευση Αναπτυξιακή εκπαίδευση Εκπαίδευση για την ειρήνη Η Δράση αυτή απευθύνεται σε παιδιά Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμή εισιτηρίου : 3€ Ώρες Δράσεων : 09:00 – 10:15 & 11:00 – 12:15

Παιδαγωγικά Παιχνίδια Παιδαγωγικά Παιχνίδια Μέσω της Παιδαγωγικής Επιστήμης και της Μουσειακής Εκπαίδευσης δημιουργήθηκαν και σχεδιάστηκαν παιχνίδια. Με τα παιχνίδια αυτά, ορμώμενοι από τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου, στοχεύουμε ώστε να μεταφερθούν στα παιδιά υψηλά ιδανικά  από την επίσκεψή τους σε αυτό. ​         Τα προγράμματα  αυτά αποτελούν οργανωμένες δράσεις δημιουργικής έμπνευσης, αισθητικής και ψυχαγωγικής  απόλαυσης των παιδιών, απευθύνονται δε σε παιδιά Νηπιακής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού καθώς και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.         Τα προγράμματα - παιχνίδια που προτείνονται είναι τα εξής:     α)  "Αγαπώ την Ελλάδα μου". Είναι διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι που συνδυάζει κίνηση, δημιουργία και σκέψη.       β)  "Βρες τον Ήρωά σου". Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι αφήγησης μίας ιστορίας και παίζεται με φωτογραφίες που αντλούν τα θέματά τους από τις συλλογές του Πολεμικού Μουσείου.       γ)  "Οι Μεγάλες Νίκες των Ελλήνων", κατά το οποίο οι μαθητές-επισκέπτες θα συνεργαστούν  μεταξύ τους και θα γίνουν ιστορικοί - ερευνητές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα αυτά,  επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6944614103. (κ. Καραβασίλης). Τιμή εισιτηρίου : 3€ Οι δράσεις διαρκούν 50 λεπτά. Ώρες που μπορούν να απασχοληθούν τα Παιδιά: 09:00 – 10:00 & 11:00 – 12:00