Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου
Εργασία στο ΣΕΠ

2 Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα
Νομοθεσία Σχετική με το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα Προγράμματα Σπουδών- Οδηγοί Σπουδών

3 Α 1.Το Σύνταγμα της Ελλάδας Δεύτερο Μέρος : Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Άρθρο 16. ( Παιδεία - Τέχνη – Επιστήμη) Παράγραφος 2. Σκοπός της παιδείας Παράγραφος 3. Υποχρεωτική φοίτηση Παράγραφος 4. Δωρεάν Παιδεία. Παράγραφος 7. Επαγγελματική και κάθε άλλης μορφής Ειδική Εκπαίδευση Παράγραφος 9. Αθλητισμός Πηγή:

4 2. Νόμος 682 ( ΦΕΚ Α΄ 244/1-9-77) Περί Ιδιωτικών σχολείων Τεχνικής Εκπαιδεύσεως και Σχολικών Οικοτροφείων. 3. Νόμος 1566 ( 30 – ) Δομή και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις. Ειδικότερα α. Ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες. εθνική ανεξαρτησία, Αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση Πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη.

5 β. Αρμονία στο πνεύμα και το σώμα τους,
Κλίσεις, ενδιαφέροντα, δεξιότητες, Κοινωνική ταυτότητα και συνείδηση Συνειδητοποίηση της κοινωνικής αξίας και ισοτιμίας της πνευματικής και χειρωνακτικής εργασίας. Σωστή και ωφέλιμη για το ανθρώπινο γένος χρήση και αξιοποίηση των αγαθών του σύγχρονου πολιτισμού και των αξιών της λαϊκής μας παράδοσης. γ. Δημιουργική και κριτική σκέψη. Αντίληψη της συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας, πρωτοβουλίες και υπεύθυνη συμμετοχή. δ. Κατανόηση της σημασίας της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες

6 4. Νόμος ( ΦΕΚ Α΄ 124 /14 -6/1996) Η Ελληνική παιδεία στο εξωτερικό, η διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις. 5. Νόμος 2525 /1997 Ενιαίο Λύκειο, πρόσβαση των αποφοίτων του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και άλλες διατάξεις. Άρθρο 7 Προγράμματα Σπουδών. 6. Νόμος 2640/98 Δευτεροβάθμια Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση 7. Νόμος 2817/2000 ( ΦΕΚ Α΄ 78/ ) Εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλες διατάξεις. 8. Νόμος 2909 ( ΦΕΚ Α΄ 90 / ) Ρυθμίσεις θεμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις. 9. Νόμος 3376 /2005 ( ΦΕΚ 191/Α΄/ ) Ίδρυση Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Νόμος 3475/2006 ( ΦΕΚ 146 Α/ ) Οργάνωση και λειτουργία της δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις.

7 Β. Νόμος 2525/ 1997 Άρθρο 7 Ρυθμίσεις για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο
Β. Νόμος 2525/ 1997 Άρθρο 7 Ρυθμίσεις για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Κατάρτιση Ενιαίου Πλαισίου Προγράμματος Σπουδών ( ΕΠΠΣ) το οποίο προσδιορίζει τους στόχους της διδασκαλίας από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο και προδιαγράφει τα πλαίσια, μέσα στα οποία αναπτύσσεται το περιεχόμενου των αναλυτικών προγραμμάτων. Το Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών καταρτίζεται ύστερα από γνώμη του Π.Ι. με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

8 Οδηγοί Σπουδών Τμήμα Χημείας
Οδηγοί Σπουδών Τμήμα Χημείας

9 Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

10 Τμήμα Τεχνολογίας, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΤΕΙ Λάρισας

11 Ξένο Πανεπιστήμιο

12 Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις
Για τα Πανεπιστήμια ( ολοκληρωμένοι πίνακες με διευθύνσεις και τηλέφωνα υπάρχουν) Στο μετά δεξιά στο Πανελλαδικές εξετάσεις έπειτα αριστερά στο ευρετήριο Πανεπιστημίων και ΤΕΙ Στο Στη μέση της πρώτης σελίδας στο Επιλογές: Πανεπιστήμια ΤΕΙ Στρατιωτικές Σχολές Πόλεις – Που μπορείτε να σπουδάσετε Στο και έπειτα αριστερά στο Δραστηριότητες, κατόπιν δεξιά επάνω στο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός Ή από το και έπειτα κάτω δεξιά στο αναζήτηση σπουδών και συσχέτισή τους με το επάγγελμα. Ή στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο μέσω του

13 Η Ομάδα Μας Δεκλερή Αθανασία Θεοδωροπούλου Μαρικαίτη Μιχαλοπούλου Βλασία
Ευχαριστούμε Πολύ


Κατέβασμα ppt "2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google