Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Την Τετάρτη 30-3-2016 οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας ,κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη ,είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Την Τετάρτη 30-3-2016 οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας ,κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη ,είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Την Τετάρτη οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας ,κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη ,είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Ενέργεια Επιλέγω και Εξοικονομώ στο Κέντρο Διάδοσης και Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS

2 Οι μαθητές μας προσπάθησαν να αντιληφθούν ότι η ενέργεια παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή τους και ότι οι προσωπικές επιλογές τους μπορούν να επηρεάσουν την κατανάλωση ενέργειας σε ατομικό επίπεδο, το κόστος της, καθώς και τη συνολική ενεργειακή κατάσταση (εξάντληση μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας). Οι μαθητές μέσα από την αντιμετώπιση ρεαλιστικών καταστάσεων και την επίλυση καθημερινών προβλημάτων ανέπτυξαν μια κριτική στάση απέναντι στα ενεργειακά ζητήματα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, κάνοντας επιλογές ως υπεύθυνοι μελλοντικοί πολίτες, καταναλωτές, επαγγελματίες. 

3

4

5 Τα 7 κλειδιά της παραγωγικής μας ιστορίας Ένα πρωτότυπο διαδραστικό παιχνίδι  
Επίσης οι μαθητές μας , αφού χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα 7 κλειδιά» το οποίο επιδιώκει να… ξεκλειδώσει μυστικά της παραγωγικής ιστορίας της χώρας μας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό εγχείρημα καθώς συνδυάζει παιχνίδια γνώσεων και νέες τεχνολογίες, βοηθώντας τα παιδιά να καταλάβουν, μέσα από το παιχνίδι, διαδικασίες και μηχανισμούς του τεχνικού πολιτισμού. Οι συμμετέχοντεςήρθαν σε επαφή με μία βασική πρώτη ύλη όπως το λάδι, το μετάξι, το μάρμαρο και σταδιακά, αντιλαμβάνονται τις χρήσεις αλλά και τη σημασία τους μέσα από μια έξυπνη διαδρομή με πολλά «εμπόδια» – γρίφους, αινίγματα, πειράματα.

6

7 Η μπλε ομάδα

8 Το λάδι

9 Η κόκκινη ομάδα

10 Το μετάξι

11 Η κίτρινη ομάδα

12 Το μάρμαρο

13


Κατέβασμα ppt "Την Τετάρτη 30-3-2016 οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας ,κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη ,είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google