Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου «Τα ζώα στην τέχνη και στη ζωή μας» 11 Οκτωβρίου 2014

2 Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου
Το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Πάφου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου, οργάνωσαν στις 11 Οκτωβρίου Εκπαιδευτική Εκδήλωση με τίτλο «Τα ζώα στην τέχνη και στη ζωή μας» με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Προστασίας των Ζώων, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου. Η Εκπαιδευτική Εκδήλωση αυτή εντάχθηκε στο πλαίσιο προώθησης του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτότητας από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

3 Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου
Η εκδήλωση απευθυνόταν στα παιδιά της Δ΄ τάξης των σχολείων της πόλης και επαρχίας Πάφου και είχε διάρκεια δύο ώρες. Γενικός σκοπός της εκδήλωσης «Τα ζώα στην τέχνη και στη ζωή μας» ήταν τα παιδιά μέσα από διάφορες δράσεις να αποκομίσουν γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που διεγείρουν και διευρύνουν το ενδιαφέρον, την απόλαυση και την κατανόηση των έργων τέχνης και την υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στα ζώα.

4 Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου
Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον αυθεντικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πάφου και συμμετείχαν σε δημιουργικές δραστηριότητες που εφαρμόζονται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής με τίτλο «Αναζητώντας τα ζώα στην πινακοθήκη» . Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα διεξάγεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού – Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Δήμο Πάφου και απευθύνεται στα παιδιά της Β΄ τάξης . Επίσης, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και μελέτησαν τόσο έργα Κύπριων καλλιτεχνών με θέμα τα ζώα όσο και με πραγματικά ζώα στην αυλή της Πινακοθήκης και στη συνέχεια εκφράστηκαν εικαστικά για αυτή τους την εμπειρία.

5 Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου
Φιλοξενήθηκαν τρεις ομάδες παιδιών των 20 ατόμων και πέρασαν από τρεις διαφορετικούς σταθμούς: Σταθμός 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Σταθμός 2: Γνωριμία με τα Ζώα και το έργο του Συνδέσμου προστασίας ζώων Σταθμός 3: Εικαστική Δημιουργία με καλλιτέχνες

6 Σχεδιάγραμμα 1: Η πορεία των ομάδων
Σταθμός 1

7 Η πορεία των ομάδων Υποδεχτήκαμε τα παιδιά με τους γονείς τους στο προαύλιο της Πινακοθήκης και τους καλωσορίσαμε. Στη συνέχεια τους δώσαμε οδηγίες για τους σταθμούς και τα συνοδεύσαμε στους σταθμούς τους.

8 Σταθμός 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη
Σε αυτό τον σταθμό τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον αυθεντικό χώρο της Πινακοθήκης και μέσα από παιδοκεντρικές προσεγγίσεις και βιωματικές δραστηριότητες μελέτησαν και επικοινώνησαν με έργα Κύπριων καλλιτεχνών που έχουν ως κύριο θέμα τους τα ζώα.

9 Σταθμός 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη
Σταθμός 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη Τα παιδιά γνώρισαν τους εικαστικούς Γιώτα Ιωαννίδου, Σούζαν Βάργκας και Κύπρο Περδίο που μαζί με τη μουσειοπαιδαγωγό Φωτεινή Λάρκου, τους μίλησαν για τα έργα τους και συμμετείχαν σε διαδραστικές δραστηριότητες.

10 Σταθμός 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη
Γιώτα Ιωαννίδου, «Σκύλος», 2000, Ακρυλικό σε χαρτί Κύπρος Περδίος, «Άλογο», 1999, Μπρούντζος Σούζαν Βάργκας, «Ταύρος», 2001, Λάδι σε καμβά

11 Σταθμός 1: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Πινακοθήκη
Τα παιδιά εμπλέκονται σε δημιουργικές διαδικασίες μάθησης και δημιουργίας.

12 Σταθμός 2: Γνωριμία με τα Ζώα και το έργο του Συνδέσμου προστασίας ζώων

13 Σταθμός 2: Γνωριμία με τα Ζώα και το έργο του Συνδέσμου προστασίας ζώων

14 Απώτερος στόχος η υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στα ζώα
Απώτερος στόχος η υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στα ζώα

15 Σταθμός 3: Εικαστική Δημιουργία με καλλιτέχνες

16 Σταθμός 3: Εικαστική Δημιουργία με καλλιτέχνες
Τα παιδιά με την ενθάρρυνση των καλλιτεχνών δημιουργούν.

17 Σταθμός 3: Εικαστική Δημιουργία με καλλιτέχνες
Τα παιδιά χρησιμοποιώντας τα πήλινα ζωάκια που δημιούργησαν, τα ομαδοποιούν και φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες μέσα από θεατρικό παιχνίδι.

18 ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ: Τερέζα Λαμπριανού, Επιθεωρήτρια Τέχνης ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: Φωτεινή Λάρκου, Σύμβουλος Εικαστικής Αγωγής


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google