Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!

2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ
ΜΑΘΗΤΕΣ 161 Χώρες καταγωγής: Κύπρος Ελλάδα Τουρκία Αγγλία Βουλγαρία Ρουμανία Ρωσία

3 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ
Σεβασμός και αποδοχή της διαφορετικότητας, αποφυγή και επίλυση συγκρούσεων και αξίες ζωής.

4 Μέρα χαράς και συνεργασίας Κατασκευές γλυκών (από διάφορες χώρες) Χριστουγεννιάτικα στολίδια Παιγνίδια Γιαγιάδες από διάφορες χώρες στις τάξεις μας

5 Παράσταση Θεάτρου Σκιών στο καφενείο του χωριού
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΚΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΩΡΑ 4:ΟΟ μ.μ. ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΡΓΟ «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΡΓΟ «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ» ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΡΓΟ «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ» ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΡΓΟ «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ» ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΡΓΟ «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ» ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΩΡΑ 4:ΟΟ μ.μ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΩΡΑ 4:ΟΟ μ.μ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΩΡΑ 4:ΟΟ μ.μ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΜΠΟΥΡΗ» ΠΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ €2. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΜΠΟΥΡΗ» ΠΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ €2. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΜΠΟΥΡΗ» ΠΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ €2. ΠΑΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΚΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

6 Παράσταση Θεάτρου Σκιών στο καφενείο του χωριού

7 ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

8 Γονείς και παππούδες μαγειρεύουν για τα παιδιά του σχολείου!
Γονείς και παππούδες μαγειρεύουν για τα παιδιά του σχολείου! Φυσικά τα παιδιά το απολαμβάνουν!

9 Ζωγραφίσαμε τους τοίχους του γειτονικού νηπιαγωγείου.
Κώδικας εναντίον των συγκρούσεων κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και των αθλοπαιδιών από το μαθητικό συμβούλιο. Κώδικας φιλικής συμπεριφοράς. Παιγνίδι του μυστικού φίλου. Αναγνώριστη περιστατικών σύγκρουσης και σχετικές δραστηριότητες επίλυσης. Διαγωνισμοί το παιδί με το μεγαλύτερο χαμόγελο. ειρηνοποιού μεγαλύτερης προσπάθειας κ.ά.

10 Αξιοποίηση των βιβλίων «Συναισθήματα: Θυμώνω», « Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε», « Τα λόγια δεν είναι για να πληγώνουμε»,«Δώσε την αγάπη».

11 Κουτιά επικοινωνίας Ώρα θεατρικού παιχνιδιού, ασκήσεις κύκλου. Θεατρικό παιχνίδι κατά τη διάρκεια κάποιων διαλειμμάτων.

12 Τοποθέτηση του δέντρου του ΕΔΣΠΥ στο κέντρο του χωριού τα Χριστούγεννα με ευχές στις μητρικές γλώσσες των μαθητών του σχολείου μας και σχετική εκδήλωση. Κάλαντα το απόγευμα σε όλο το χωριό για να μαζέψουμε χρήματα για τα άπορα παιδιά του σχολείου μας, σε συνεργασία με την κοινότητα και το Σύνδεσμο Γονέων. Διαπολιτισμικό πανηγύρι σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Γονέων.

13 Ο νάνος, ο πειρατής και το διαμαντένιο νησί
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Ο νάνος, ο πειρατής και το διαμαντένιο νησί Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας νάνος, που έπαιζε βιολί. Είχε μόνο το βιολί του και ήταν δυστυχισμένος.  Δεν είχε άλλο φίλο.

14 Ευχαριστώ που με ακούσατε! Καλή συνέχεια…


Κατέβασμα ppt "Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google