Ενεργειακή κατανάλωση στη θέση αναμονής των συσκευών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) ιδρύθηκε το 1923, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με αιρετή Διοίκηση. Κατά τους κανόνες.
Advertisements

Δ.Π.Θ. ΤΕΦΑΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ» ΜΑΘΗΜΑ: ΚΙΝΗΣΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια Μ. Μιχαλοπούλου.
Ομαδική Παιδαγωγική Σύσκεψη Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων 53 ης Περιφέρειας Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής – Ε. ΜΟΥΣΕΝΑ με θέμα: « Διοικητική λειτουργία.
Κεφάλαιο 23 Η ζωή στις εύκρατες περιοχές. Εύκρατες περιοχές Εύκρατες ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην τροπική ζώνη και τις πολικές.
Η ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Η αρχική ιδέα του να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα σαν το Comenius γεννήθηκε από την ελπίδα ότι η παραγωγή εκ μέρους.
Κεφάλαιο 33 Οι σχέσεις των κρατών της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
1 Σχέσεις με τους Καταναλωτές. 2 Σχέσεις με τους καταναλωτές Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αγνοήσει την ανάγκη για ένα πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων προσανατολισμένο.
Πληροφορική στο Νηπιαγωγείο Ιστορική αναδρομή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση + Προσχολική Εκπαίδευση (2003), με την καθιέρωση ενός προγράμματος σπουδών.
Οι 3 Χάριτες μιας άσκησης είναι η επίδειξη, η υπόδειξη και η επανάληψη η παραλλαγή στους κανόνες των εκπαιδευτικών διπλών αποτελεί πάγια αρχή της προπονητικής.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Κεφάλαιο 28 Η χλωρίδα και η πανίδα – Η βλάστηση της Ευρώπης.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ Νίκος Σελλας, Μελετητής Workshops Αλεξανδρούπολη 15 Ιανουαρίου 2016.
ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΚΗΦΗ) ΜΙΧΑΕΛΑ ΦΟΥΚΑΚΗ, MsC Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη ΚΗΦΗ Δήμου Γόρτυνας.
Η εκπαίδευση δεν ήταν πάντοτε όπως σήμερα ….
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Φωτοβολταϊκά πλαίσια Μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Το βασικό μέγεθος που τα χαρακτηρίζει είναι τα kWp, δηλαδή η μέγιστη ισχύς που μπορούν.
ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΘΡΟ 31: ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ…………………………………………….
Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση
Νέο Νομοθετικό Πλαίσιο για την Υποχρεωτική Ασφάλιση Οχημάτων
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΣΤ΄ 1 ΤΑΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ Ο ΣΙΤΑΡΟΥΛΗΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΣΧ. ΕΤΟΣ
Η πολύ λαίμαργη φάλαινα που έφαγε την θάλασσα (του Ευγένιου Τριβιζά)
Παρουσίαση θέματος – Προϋποθέσεις επιτυχίας
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λιναρίτη Μαρία 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.
Στισ γειτονιεσ των Αστεγων
Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου
Σύμβολα ανακύκλωσης και επεξήγηση.
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Αφρικής
Κεφάλαιο 22 Η ζωή στα τροπικά δάση.
14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑΔΑ 6 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ρ. ΝΙΚΗ Β.
ΤΥΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΟΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Καρέκλη Ελένη Βοσινάκης Παντελής Ευαγγελακάκης Κωνσταντίνος
ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ ΜΙΑΣ ΡΑΒΔΟΥ
Η Ένταξη παιδιών με απώλεια ακοής στη γενική εκπαίδευση
Υλικό Υπολογιστών Καθηγητής: Α. Μιχαλάκης
ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ Γενικησ παιδειασ
που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου
ΛΙΠΙΔΙΑ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τέλεσης Μνημόσυνου υπέρ Του Μακεδονομάχου « ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΦΑ»
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Α. Κουτσούρης
2006 / 2007.
ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ Λ.Τ. ΖΙΤΣΑΣ
ΑΙΜΑ Με γυμνό μάτι φαίνεται σαν ένα απλό υγρό
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Νότιας Αμερικής
Kλυτία, η νύμφη που έγινε ηλιοτρόπιο
29η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
2018 Χορός Αποφοίτησης ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
15/11/2018 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (1) Ενότητα A1.1 Ο Δάσκαλος.
Ασφάλεια και υγιεινή στο εργαστήριο
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
Μέρος 5ο: Μέθοδοι Επαύξησης της Απόληψης Πετρελαίου
Η ζωή στις πολικές περιοχές
Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Επόπτης: Σταύρος Σταύρου
B' ΤΑΞΗ Το εσωτερικό του Η/Υ
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Α) ορισμός Β) αιτίες διαταραχών της ομοιόστασης
59ο Γενικό Λύκειο Αθηνών Σχολικό έτος
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Project)
Ένα γεγονός που συγκλονίζει τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία
Project: Το Παιχνιδι Εργασία φοιτητριών.
Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής Εκπαιδευτικός: Κυριακή Ζαφείράκη Επιστημονική Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη Επόπτρια: Μαρία Γραμματίκα Τάξη: Στ Αριθμός Παιδιών:
Ιωάννης Σταυρόπουλος ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
TIPS για ασφάλεια στο FACEBOOK
ΕΕΕΕΚ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενεργειακή κατανάλωση στη θέση αναμονής των συσκευών Καταναλώνουν ενέργεια ακόμη και όταν είναι φαινομενικά «κλειστές» δηλαδή σε κατάσταση αναμονής. Ο λόγος για τις ηλεκτρονικές συσκευές ενός νοικοκυριού (τηλεοράσεις, DVD, στερεοφωνικά και ειδικά παλαιά video), που εκτός από ενέργεια… ξοδεύουν και ευρώ όταν βρίσκονται σε stand by.

https://www.youtube.com/watch?v=HoCBudoWS8w Το 8% της οικιακής κατανάλωσης σε ένα μέσο σπίτι προέρχεται από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Κλείνετε, όταν είναι δυνατό, τις συσκευές από τον κεντρικό διακόπτη ή βγάλτε τις από την πρίζα όταν δεν λειτουργούν και μη τις αφήνετε σε κατάσταση αναμονής. Τοποθετήστε πολύμπριζα για να μπορείτε να κλείνετε ομαδικά πολλές συσκευές μαζί όπως τηλεόραση με το βίντεο και το DVD, τον υπολογιστή μαζί με τον εκτυπωτή και τα ηχεία κλπ όταν δεν τα χρησιμοποιείτε (π.χ. κάθε βράδυ). Στην αγορά υπάρχουν πολύμπριζα και συσκευές όπως η Ecobutton  που αναλαμβάνουν να κλείσουν όλες τις συσκευές μαζί με το πάτημα ενός πλήκτρου. Αν πρόκειται να πάτε διακοπές κατεβάστε όλες τις ασφάλειες εκτός από αυτές που τροφοδοτούν συσκευές που πρέπει να λειτουργούν οπωσδήποτε όπως το ψυγείο ο συναγερμός κ.λπ! Γενικά να κλείνετε τις ηλεκτρονικές συσκευές από τους διακόπτες και όχι μόνο από το τηλεκοντρόλ. Μην αφήνετε στην πρίζα φορτιστές και συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε. Με αυτό τον τρόπο προστατεύετε το περιβάλλον και μειώνετε το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συσκευή Ισχύς σε κατάσταση Συσκευή Ισχύς σε κατάσταση απενεργοποιημένη’ ή ‘σε αναμονή’ (W) Τηλεόραση 0,1 - 13 Βίντεο 5 - 19 Σύστημα ήχου 0 - 18 Δέκτης καλωδιακής τηλεόρασης 8 -14 Ρολόι με ραδιόφωνο 1 - 3 Φούρνος μικροκυμάτων 2 - 6 Φορτιστής μπαταρίας 2 - 4 Τηλεφωνητής 2 - 4 Τηλεμοιότυπος (Φαξ) 5 -30 Ασύρματο τηλέφωνο 2 - 7 Δέκτης καναλιών 14 -20 Υπολογιστής 0 - 4 Σύστημα Hi-fi 0 12 Συσκευή αναπαραγωγής CD 0 - 6 Φορητό κασετόφωνο 0 - 5 Καφετιέρα 0 - 4 Ηλεκτρικός φούρνος 0 - 4 Πλυντήριο 0 - 5

Αποτελέσματα Έρευνας Επομένως, πολλές οικιακές συσκευές καταναλώνουν ενέργεια όταν είναι απενεργοποιημένες ή σε λειτουργία αναμονής π.χ. τηλεόραση, βίντεο, δορυφορικός δέκτης κ.α. Ιδιαίτερα επιβαρυντική για την κατανάλωση συσκευών εκτός λειτουργίας είναι η ύπαρξη οθονών, που δείχνουν την ώρα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η συσκευή είναι σε αναμονή ή εκτός λειτουργίας είναι μεγαλύτερο από αυτό που είναι σε λειτουργία καταλαβαίνουμε ότι το δυναμικό εξοικονόμησης είναι τεράστιο.  Από σχετικές μελέτες προκύπτει ότι οι συσκευές σε λειτουργία αναμονής ευθύνονται για το: •        11 % της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας μιας κατοικίας •        περίπου το 3% του συνόλου της ενεργειακής κατανάλωσης.   Στην Ελλάδα η διαρροή ενέργειας από την κατάσταση αναμονής είναι υπεύθυνη για περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος και για την ετήσια έκλυση 600.000 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα. Περίπου το 1,5% της ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνεται από ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.  Μια κατοικία που διαθέτει τυπικό οικιακό εξοπλισμό π.χ. τηλεόραση, συσκευή αναπαραγωγής εικόνας και ήχου (DVD), σύστημα Hi Fi, πλυντήριο και  Η/Υ καταναλώνει κατά μέσο όρο περίπου 50W λόγω της «κρυφής» κατανάλωσης (silent consumption). Έτσι, έχει πρόσθετη ενεργειακή κατανάλωση περίπου 440 kWh που αντιστοιχεί σε 45-50 € ετησίως.  Κατοικία με περισσότερες συσκευές όπως πλυντήριο πιάτων, τηλεφωνητή, ψηφιακό δέκτη, βραστήρα κ.α. ενδέχεται να διπλασιάζει αυτό το κόστος σε 90-100€.

Tips https://www.youtube.com/watch?v=JQyfdM92SeY Ως καταναλωτές το πρώτο που πρέπει να ελέγξετε σε μια συσκευή πριν την αγοράσετε είναι να ενημερωθείτε για την κατανάλωσή της σε ρεύμα, δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορές από συσκευή σε συσκευή (ακόμη και στη λειτουργία αναμονής). Οι μικρές συσκευές γενικά καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τις μεγάλες, γι’ αυτό όποτε μπορείτε, προτιμήστε τις. Σύμφωνα με υπολογισμούς, στη φάση αναμονής των ηλεκτρικών συσκευών σπαταλάται σε διεθνές επίπεδο ηλεκτρική ενέργεια ίση με 5% -15% της ηλεκτρικής οικιακής κατανάλωσης. Η κατάσταση «stand by» είναι… ασύμφορη και μια καλή λύση είναι να συνδέσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές σε πολύπριζα με διακόπτη και να κλείνετε τον διακόπτη όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Μερικά παραδείγματα «σπάταλων» ηλεκτρονικών συσκευών είναι τα παρακάτω: ADSL ROUTER: 5-7 W ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΥ: 0,1 - 2W ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ: 2W ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0,6-1,5W ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ: 2W ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ CRT (ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΌΧΙ ΕΠΙΠΕΔΗ): 12W VIDEO Δεκαετίας: 12W ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΚΑΝΕΡ – ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ: 11-15W H/Y: 2W FAX: 5-8W ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΡΟΛΟΙ: 2-8W ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ (Δεκαετίας): 5-10W https://www.youtube.com/watch?v=JQyfdM92SeY

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΛΕΖΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΛΕΖΙ ΕΥΑ ΚΑΝΤΑ ΕΛΕΝΗ ΜΑΣΤΟΡΑ ΔΑΝΑΗ