Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑΔΑ 6 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ρ. ΝΙΚΗ Β.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑΔΑ 6 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ρ. ΝΙΚΗ Β."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑΔΑ 6 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ρ. ΝΙΚΗ Β.
14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ρ. ΝΙΚΗ Β. ΡΑΛΟΥΚΑ Ι. ΖΩΗΣ Α.

2 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ Η ώρα της Γης είναι η ώρα του πλανήτη ,δηλαδή όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη σβήνουν για μία ώρα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές τους . Πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε για το καλό του πλανήτη.

3 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ Μειώστε τα απορρίμματά σας. Τα περισσότερα προϊόντα που αγοράζουμε εκπέμπουν αέρια που προκαλούν φαινόμενο θερμοκηπίου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, π.χ. κατά την παραγωγή και τη διανομή τους. Αν τοποθετείτε το κολατσιό σας σε δοχεία πολλών χρήσεων αντί για δοχεία μιας χρήσης, εξοικονομείτε ενέργεια για την παραγωγή νέων δοχείων.

4 ΜΗΝ ΣΚΟΡΠΙΖΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Μην πετάτε σκουπίδια στους δρόμους, στη φύση και ιδιαίτερα όχι στις υδρορροές. Τα σκουπίδια αυτά μπορεί να καταλήξουν στο σύστημα αποχέτευσης και να υπερφορτώσουν τη διαδικασία απολύμανσης. Εκμεταλλευθείτε τους κάδους απορριμμάτων της πόλης. Υπάρχουν παντού για αυτόν ακριβώς το λόγο.

5 Δώστε τα παλιά σας ρούχα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή προγράμματα συλλογής.
Η παλιά σας γκαρνταρόμπα θα ζωντανέψει ξανά, είτε σε κάποιο κατάστημα ρούχων από δεύτερο χέρι, ή ως ανακυκλωμένη πρώτη ύλη για υφάσματα και είδη συσκευασίας. Έτσι εξοικονομείται πολύτιμη ενέργεια και οι σπάνιοι φυσικοί μας πόροι.

6 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Καθημερινά όλοι οι άνθρωποι καταναλώνουμε πολλά προϊόντα με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών. Αυτό επιβαρύνει την ατμόσφαιρα και αυξάνεται το CO2 το οποίο εκλύεται από αυτά. Άρα πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερα προιόντα.

7 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στην μορφή που είναι δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Στην διαδικασία αυτή συνήθως τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα αγαθά. Μέρος της διαδικασίας της ανακύκλωσης είναι και η μετατροπή βλαβερών για το περιβάλλον υλικών σε λιγότερο ή και καθόλου βλαβερά. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ομαλότερα η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον το οποίο ουσιαστικά ολοκληρώνει την διαδικασία την ανακύκλωσης με φυσικό τρόπο. Παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης είναι η μετατροπή οικιακών λυμάτων σε τέτοια μορφή ώστε να είναι λιγότερο βλαβερά σε αντίθεση με την κατευθείαν εναπόθεσή τους π.χ. στην θάλασσα.


Κατέβασμα ppt "14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑΔΑ 6 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ρ. ΝΙΚΗ Β."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google