Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Η αρχική ιδέα του να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα σαν το Comenius γεννήθηκε από την ελπίδα ότι η παραγωγή εκ μέρους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Η αρχική ιδέα του να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα σαν το Comenius γεννήθηκε από την ελπίδα ότι η παραγωγή εκ μέρους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Η αρχική ιδέα του να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα σαν το Comenius γεννήθηκε από την ελπίδα ότι η παραγωγή εκ μέρους των μαθητών, ενός έργου που θα υπερέβαινε τα στενά όρια, όχι μόνο του μαθήματος και του σχολικού περιβάλλοντος, αλλά και της ίδιας τους της χώρας, θα ήταν ένα κίνητρο για να ξεδιπλώσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες. Ένας δεύτερος στόχος ήταν να γνωριστούμε με άλλους ευρωπαίους «συμπατριώτες» μας, να μάθουμε ποιος είναι ο χαρακτήρας τους ως λαός, τι θεωρούν σημαντικό, τι αγαπούν, ποιες είναι οι προτεραιότητες τους. Ως μέσον για την επίτευξη αυτών των στόχων επιλέξαμε την τέχνη, εφόσον αυτή αποτελεί το αντικείμενο σπουδών των μαθητών μας.

3 Οι μαθητές του τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Πετρούπολης συνέλεξαν πληροφορίες για τις μεγαλύτερες μορφές της ελληνικής ζωγραφικής του 19ου και 20ου αιώνα και τις παρουσίασαν μέσα από 11 αφίσες μεγάλων διαστάσεων.

4

5 Oι μαθητές του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Πετρούπολης δημιούργησαν δυο ημίωρες ταινίες, όπου παρουσίασαν τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς του 19ου και 20ου αιώνα…

6 Επίσης, κατασκεύασαν δυο αρχεία παρουσιάσεων (με το πρόγραμμα flash) όπου εκτίθενται σε ηλεκτρονική μορφή οι εργασίες της ομάδας των Εφαρμοσμένων Τεχνών και μια ιστοσελίδα/βάση δεδομένων απ’ όπου κανείς μπορεί να ανασύρει όλες τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η ομάδα μας, καθώς και όλα τα έργα που δημιούργησε.

7 Τα έργα όλων των εταίρων συγκεντρώθηκαν σε 4 DVD. Οι μαθητές του τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών, χρησιμοποιώντας ιδέες και των γάλλων μαθητών, σχεδίασαν τα εξώφυλλα και τις ετικέτες των DVD. Οι μαθητές του τομέα της Πληροφορικής ετοίμασαν και αναπαρήγαγαν το περιεχόμενο των DVD. Τελικό προϊόν

8 Οι μαθητές του τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών, χρη- σιμοποιώντας ιδέες και των γάλλων μαθητών, σχεδίασαν ενημερωτικές αφίσες και κάρτες για την εκδήλωση που έγινε κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των εταίρων μας στην Ελλάδα. Αφίσες και κάρτες

9 οι μαθητές: ΒΑΡΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΛΙΑΝΑ- ΜΑΡΙΑ ΓΡΑΨΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΗΛΙΑΚΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΥΡΚΟ ΜΑΓΔΑΛΕΝΑ ΛΑΧΑΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΥΧΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΟΥΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΛΛΑ ΝΙΚΗ ΠΡΕΜΕΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΔΑΜΗ – ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και οι καθηγητές: ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΩΝΗ ΕΥΡΙΚΛΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ Στο πρόγραμμα συμμετείχαν:


Κατέβασμα ppt "Η ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Η αρχική ιδέα του να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα σαν το Comenius γεννήθηκε από την ελπίδα ότι η παραγωγή εκ μέρους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google