Εργασία στην Γεωγραφία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
• Puerto de Λα Cruz είναι ένα από τα κορυφαία θέρετρα στις Κανάριες νήσους. Είναι επίσης το ποιο καθιερωμένο το πληρέστερο όλων των θέρετρων της tenerife.
Advertisements

ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
 για το ηπειρωτικό και το υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Γης
Δρ. Κων/νος ΜαρινάκοςΤουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη1 Δρ. Κων/νος Μαρινάκος Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας.
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
1 ο ΓΕΛ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 1 Ο Τετράμηνο ο Γενικό λύκειο Θρακομακεδόνων Ά τάξη Σχολική χρονιά
Σύγκλιση λιθοσφαιρικών πλακών (Ωκεάνιος με ωκεάνιο φλοιό) 1. Σύγκλιση λιθοσφαιρικών πλακών (Ωκεάνιος με ωκεάνιο.
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ.
«Σεισμοί και ηφαίστεια»
Η ΧΑΒΑΗ Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, ειδικότερα από.
ΚΟΡΥΦΕΣ!!!! ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Είναι ΟΙ ΕΞΗΣ: ΕΒΕΡΕΣΤ
Ηφαίστεια Η δομή ενός ηφαιστείου.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Ο σεισμός του 1978 στη Θεσσαλονίκη
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τα ηφαίστεια του Αιγαίου
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
Μοιραία Σύγκρουση Ο όρος προσδιορίζει μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο.. Αστεροειδής.
Β 4.3 Οι δυνάμεις που διαμορφώνουν το ανάγλυφο της γης
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Εργασία στην Γεωγραφία
Y Τα βουνά της Ελλάδας.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
Ακραία Φυσικά Φαινόμενα
Ποταμός Νείλος Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης
Ηφαίστειο Χαβάης ΚΙΛΑΟΥΕΑ: Η εργασία αυτή θα μας μιλήσει για τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρεται για το ενεργότερο ηφαίστειο στην Γη το Κιλαουέα. Αυτό.
Καλώς ορίσατε στον μαγικό κόσμο των ηφαιστείων!
Τα 29 ηφαιστεια τησ ελλαδασ
Θανάσης Παναγιώτης Καρατζιά Βασιλική Κλιμ Αλέξανδρος Τσέρβοβα Αναστασία Κατσαφούρος Γιάννης Καθηγητές: Δημητροπούλου Νάνσυ (ΠΕ04) Σταθογιαννόπουλος Ντίνος(ΠΕ19)
A1’ Τάξη 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος»
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ
Βεζούβιος Εργασία στην Γεωγραφία των μαθητών : Χρήστος Πανδής
Τα βουνά και οι πεδιάδες στη ζωή των Ευρωπαίων
Β 4.4 Τα πλεονεκτήματα της ζωής στα βουνά
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η Δήμητρα Σκληθριώτη Ζήσης Κωστάκης Μαρία Καρκαλά.
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Θάνος-Χάρης Στ' Ηφαίστεια και Σεισμοί !!
Χρήστος Ανθή Στ ’2.  Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης ( ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος ) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη.
ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α 4 Σχ. Έτος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Η ΓΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
Η ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Εργασία Γεωγραφίας Κοτσοβού Γρηγόρη Μαθητή της τάξης Β4
Αυτή η εργασία χορηγείτε από το πρόγραμμα BACK TO THE PAST.
ΙΑΠΩΝΙΑ.
Ερευνητική Εργασία. Στη πόλη μας ο τουρισμός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες και κατέχει κυρίαρχη θέση στον τριτογενή τομέα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ο κύκλος του νερού.
ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ.
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΛΕΖΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΝΤΙΩΝΙΑ ΕΤΟΣ
ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό.
Θέμα: Ηφαίστειο Κιλιμάντζαρο
Ηφαιστεια αγγελικη & χριστιανα Στ΄2.
Υπέροχοι κρατήρες ηφαιστείων.
Καρανάσιου Κατερίνα Β’1 26/05/2017
Μύθοι και Επιστήμη.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ (PROJECT)
ΜΑΘΗΜΑΤΑ 9, 10 Σεισμική και ηφαιστειακή δράση στην Ευρώπη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ «ΝΤΙΝΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ» ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ
ΠΟΜΠΗΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ.
25. Αλλαγές στην επιφάνεια της Γης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία στην Γεωγραφία Εργασία: 13η: Ηφαίστειο Φούτζι Οι μαθήτριες: Σταυρούλα Τσιμπίδη, Μαρία Σούλτανη

Ηφαίστειο Φούτζι Το όρος Φούτζι  ή Φουτζι-γιάμα είναι το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, με υψόμετρο της κορυφής του πάνω από το επίπεδο της θάλασσας 3.776 μέτρα. Βρίσκεται περίπου εκατό χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, από όπου είναι ορατό τις καθαρές ημέρες, και είναι ενεργό ηφαίστειο. Η έκτασή του μοιράζεται μεταξύ των νομών Σιζουόκα και Γιαμανάσι.

Το ιστορικό έκριξης του Φούτζι Από 8000 έως 4500 πριν από χρόνια, του Φούτζι δραστηριότητα ήταν κυρίως εκρηκτικών πριν από ένα άλλο διαχυτικός κύκλου έλαβε χώρα μεταξύ 4500-3000 χρόνια πριν. Κατά το παρελθόν 3000 χρόνια, μεγάλες εκρήξεις εκρηκτικές παρουσιάστηκε μεταξύ αυτών των δύο φάσεις των μαλακών διαχυτικός δραστηριότητα. Από 3000 για πριν από 2000 χρόνια, περισσότερα εκρήξεις έλαβε χώρα στη Σύνοδο Κορυφής του, ενώ ένας μεγάλος αριθμός πλευράς εκρήξεις που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών το 2000, που αποτελούν περισσότερο από 100 σε κώνους πλευράς. Η τελευταία επιβεβαίωσε έκρηξη του ηφαιστείου Mt Fuji έλαβε χώρα το 1707 και ήταν μεγαλύτερο κατά την ιστορική στιγμή της Φούτζι. Θα καταθέσει τέφρα όσο το σημερινό Τόκυο και σχηματίζονται ενός μεγάλου κρατήρα στον νέο στο πλευρό της Ανατολής.

Το μέγεθος του κρατήρα MT Fuji έχει ένα πολύπλοκο γεωλογική προέλευση. Το μεγάλο stratovolcano έχει βασική διάμετρο περίπου 50 χλμ και κορυφώνεται με μια ευρεία 500 m και 250 m κρατήρας βαθιά σύνοδο κορυφής. Το ηφαίστειο βρίσκεται πάνω από αρκετές παλαιότερες ηφαίστεια, των οποίων υπολείμματα αποτελούν παρατυπίες σχετικά με την Fuji συμμετρική προφίλ, ιζ Komitake και Φούτζι που ήταν ενεργό 100,000 - 10,000 χρόνια πριν.

Η επίδραση των ηφαιστείων στη ζώη μας Τα ηφαίστεια είναι γνωστά για τις φοβερές τους εκρήξεις, οι οποίες προκαλούν πολλές φορές σεισμούς, και αντιμετωπίζονται από τους περισσότερους ανθρώπους σαν ένα φοβερό, επικίνδυνο και βλαβερό φυσικό φαινόμενο. Πράγματι, οι ηφαιστειακές εκρήξεις αποτελούν συχνά πρόβλημα και μπορεί να έχουν τρομερές επιπτώσεις τόσο σε ανθρωπινές ζωές και στην οικονομία όσο και στο περιβάλλον. Από την άλλη πλευρά, πολλές φορές τα ηφαίστεια αποτελούν ισχυρή πηγή πλούτου για τους ντόπιους κατοίκους των τόπων όπου βρίσκονται. Οι γεωργικές καλλιέργειες (η γη γύρω από τα ηφαίστεια είναι ιδιαίτερα εύφορη) και η εξόρυξη ηφαιστειογενών ορυκτών και μεταλλευμάτων είναι οι κύριες οικονομικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται γύρω από την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Σε άλλες περιπτώσεις τα ηφαίστεια είναι δυνατή πηγή τουρισμού, όπως για παράδειγμα το ηφαίστειο της Σαντορίνης το οποίο δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Σπανίως, η ηφαιστειακή δράστηριότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή γεωθερμικής ενέργειας.

''Πηγές'' 2η Διαφάνεια: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B6%CE%B9 3η κ΄4η Διαφάνεια: http://www.volcanodiscovery.com/el/glossary/mt_fuji.html 5η Διαφάνεια: http://margaritari.wikispaces.com/5.+%CE%95%CF%80%CE%AF%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%B7%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%B6%CF%89%CE%AE+%CE%BC%CE%B1%CF%82

Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας