Εργασία από τους μαθητές:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Αθηνά» Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ: (Ένα μικρό (σχετικά με τη γη) βραχώδες σώμα σε τροχιά γύρω από τον ήλιο) (Διαστάσεις:
Advertisements

 για το ηπειρωτικό και το υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Γης
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
1 ο ΓΕΛ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 1 Ο Τετράμηνο ο Γενικό λύκειο Θρακομακεδόνων Ά τάξη Σχολική χρονιά
Η Κατασκευή του Enola Gay To Enola Gay ήταν το πιο ακριβό και πιο πολύπλοκο Αμερικάνικο αεροσκάφος. Κατασκευάστηκε από την Boeing Aircraft Company και.
1 Κούτσικος Βασίλης – Δεκέμβριος Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ναζιστική Γερμανία και οι συνεργοί της δολοφόνησαν σχεδόν έξι.
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Η ΧΑΒΑΗ Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, ειδικότερα από.
Ai Weiwei, Πεκίνο, (Έϊ Γουέιγουέι). Fairytale.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ
ΤΣΟΥΝΑΜΙ-ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ
ΣεισμΟΙ..ενα φαινομενο εντυπωσιακο!
Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία: Η ατομική βόμβα (1945)
ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Βάγια Κλάδου & Μαρία Τσακαλάκη.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΧΙΡΟΣΙΜΑ.
Η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα
η χιροσιμα και το ναγκασακι
Πολύκαρπος Κυπριανού. Μερικά λόγια για τους καταστροφικούς τυφώνες: Οι τυφώνες είναι καταστροφικοί γιατί κατασπαράζουν ότι βρουν μπροστά τους. Ένας.
Ο σεισμός του 1978 στη Θεσσαλονίκη
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Project ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΚΗΡΥΚΟΣ ΣΠΕΛΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Μοιραία Σύγκρουση Ο όρος προσδιορίζει μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο.. Αστεροειδής.
ΠΕΡΙ ΣΕΙΣΜΩΝ Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο
Πόσεςσυσκευέςλειτουργούνμε το ηλ.Ρεύμα??? Η ανάπτυξη της τεχνολογίας οφείλεται στην αρχαία ελληνική σκέψη στην οποία ο άνθρωπος στηρίχτηκε για.
Project: Αν ήμουν στη θέση σου» « Enola Gay » Από τη μαθήτρια Νεφέλη Καντιώτη ΥΠΟΟΜΑΔΑ: Empathy in music.
ΣΕΙΣΜΟΣ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Πυρηνική έκρηξη.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΕΣ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΤΑΫΛΑΝΔΗΣ
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Εργασία στην Γεωγραφία
ΣΕΙΣΜΟΙ.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Μεγαλύτεροι σεισμοί – τσουνάμι των τελευταίων χρόνων ( )
Ώρα 8:15.
CHERNOBYL FUKUSHIMA.
Πυρηνικό εργοστάσιο Παναγιώτης Τσιναρόπουλος Β3’β Εργασία Τεχνολογίας Σχολικό έτος
Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ.
ΓΕΓΟΝΟΝΤΑ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΣΕΙΣΜΟΙ ΝΑΣΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ.
Βεζούβιος Εργασία στην Γεωγραφία των μαθητών : Χρήστος Πανδής
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ Πέτρος ΣΤ’1 P[y.
Γνωριμία με την Ιαπωνία. Περιεχόμενα Γενικά στοιχεία Γεωγραφική θέση Μορφολογία του εδάφους – Κλίμα Σεισμοί Γεωργία Αλιεία Βιομηχανία Ο Β΄ Παγκόσμιος.
Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές.
TSUNAMI: Γένεση, δράση και προστασία
Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος «Ο Ολοκληρωτικός Πόλεμος»
Η Εξέλιξη του αεροπλάνου
Εργασία στην Ιστορία Έτος Πράππα Κωνσταντίνα Ροπόκη Στέλλα
Εργασία Γεωγραφίας Κοτσοβού Γρηγόρη Μαθητή της τάξης Β4
Καταστροφές.
Χιροσίμα και Ναγκασάκι
-Οικονομική Ιστορία- Διδάσκουσα καθηγήτρια: Ι.Πεπελάση
ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΟΡΦΗΣ
ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό.
Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ.
Χιροσιμα.
Τι ονομάζουμε λιθόσφαιρα και λιθοσφαιρικές πλάκες;
Οι σεισμοί και τα ηφαίστεια στη ζωή μας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ «ΝΤΙΝΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ» ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ
ΠΟΜΠΗΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ.
Ατομική Βόμβα.
Β´ Παγκόσμιος Πόλεμος Ρίψη Ατομικής Βόμβας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία από τους μαθητές: 9η ομάδα Εργασία από τους μαθητές: Κάτσιου Αναστασία Ντελαλή Δήμητρα Κουκουλομμάτης Ηλίας

ΘΕΜΑ 1ο Οικονομικές συνέπειες που είχε το τσουνάμι στην Ινδονησία Μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές του αιώνα έμελε να βιώσουν οι χώρες του Ινδικού Ωκεανού τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Δεκεμβρίου 2004, καθώς μετά από ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 9,1-9,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ινδονησία, το καταστροφικό τσουνάμι έπληξε τις ακτές της νοτιοανατολικής Ασίας, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του και αφήνοντας πίσω του περισσότερους από 230.000 νεκρούς.

Ο σεισμός του Ινδικού Ωκεανού, γνωστός και ως σεισμός Sumatra-Andaman αποτελεί τον δεύτερο κατά σειρά ισχυρότερο σεισμό που έχει ποτέ καταγραφεί σε σεισμογράφο. Η διάρκειά του, οκτώ έως δέκα λεπτά, και το τσουνάμι που προκλήθηκε (που έχει ονομαστεί τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού, Ασιατικό τσουνάμι, Ινδονησιακό τσουνάμι, Boxing day τσουνάμι) επέφερε την καταστροφή σε περισσότερες από 11 χώρες, και όλος ο κόσμος θρήνησε τις ψυχές που χάθηκαν σε λίγες μόλις στιγμές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καταστράφηκαν 800 χιλιόμετρα ακτογραμμής στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, ισοπεδώθηκαν ολόκληρες πόλεις, χάθηκαν οι ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ενώ αγνοούνται χιλιάδες άνθρωποι. Η επαρχία Ατσέχ πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα, καθώς πένθησε 177.000 χιλιάδες κατοίκους. Η εθνική τραγωδία στοίχισε τη ζωή 35.322 ανθρώπων στη Σρι Λάνκα, 12.405 στην Ινδία, ενώ η Ταϊλάνδη θρήνησε 5.400 αγνοούμενους. Βίντεο: http://youtu.be/RDOuwMj7Xzo Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καταστράφηκαν 800 χιλιόμετρα ακτογραμμής στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, ισοπεδώθηκαν ολόκληρες πόλεις, χάθηκαν οι ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ενώ αγνοούνται χιλιάδες άνθρωποι. Η επαρχία Ατσέχ πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα, καθώς πένθησε 177.000 χιλιάδες κατοίκους. Η εθνική τραγωδία στοίχισε τη ζωή 35.322 ανθρώπων στη Σρι Λάνκα, 12.405 στην Ινδία, ενώ η Ταϊλάνδη θρήνησε 5.400 αγνοούμενους. Βίντεο:

Οι εικόνες της βιβλικής καταστροφής έκαναν το γύρο του κόσμου, καθώς η φύση επέδειξε το πιο άγριό της πρόσωπο με τα παλιρροϊκά κύματα, που προκλήθηκαν από τον ισχυρότατο υποθαλάσσιο σεισμό, να φτάνουν και να ξεπερνούν σε ύψος τα δέκα μέτρα, επιφέροντας ανυπολόγιστες καταστροφές και ανθρώπινο πόνο.

ΘΕΜΑ 2ο Πόσες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στην Φουκουσίμα Ο σεισμός του 2011 στην Ιαπωνία προκάλεσε τον θάνατο ή την εξαφάνιση 27.000 ανθρώπων, καταστροφές στα σπίτια στη βορειανατολική Ιαπωνία και πυρηνική καταστροφή. Τη Πέμπτη, 21 Απριλίου, η ιαπωνική κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο σε μια ζώνη 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό Φουκοσίμα.

ΘΕΜΑ 3Ο Τι ζημιές προκλήθηκαν στο Ναγκασάκι και Χιροσίμα ΘΕΜΑ 3Ο Τι ζημιές προκλήθηκαν στο Ναγκασάκι και Χιροσίμα Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που με τον τρόμο που προκάλεσε αναδείχτηκε σύμβολο υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης και του πυρηνικού αφοπλισμού. Οδήγησε στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την παράδοση της Ιαπωνίας λίγες μέρες αργότερα.

Βόμβα στη Χιροσίμα Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ έλαβε χώρα λίγο πριν τη λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου, στις 6 Αυγούστου 1945 και ήταν η πρώτη πολεμική πυρηνική επίθεση της Ιστορίας. Η βόμβα ήταν τύπου ουρανίου 235, η οποία είχε λάβει το προσωνύμιο "Little Boy" (αγοράκι) στο κέντρο συναρμολόγησης και δοκιμών Αλαμογκόρντο. Τα αποτελέσματα της έκρηξης δεν ήταν γνωστά εκ των προτέρων, μια και τέτοιου τύπου βόμβα δεν είχε δοκιμαστεί, όπως η βόμβα πλουτωνίου, που ακολούθησε. Τη ρίψη της έκανε ο συνταγματάρχης Πολ Τίμπετς, κυβερνήτης ενός αεροσκάφους Β29 της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο είχε δώσει το όνομα της μητέρας του, "Ένολα Γκαίυ". Το Β29 υπέστη ισχυρή ανατάραξη με την έκρηξη της

βόμβας, παρά το γεγονός ότι απείχε ήδη 18 περίπου χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης. Υπολογίζεται ότι επιτόπου φονεύθηκαν περίπου 70.000 άτομα, οι περισσότεροι άμαχοι. Πολύ περισσότεροι πέθαναν αργότερα ή έπαθαν σημαντικές βλάβες στην υγεία τους λόγω της ραδιενέργειας. Από την πόλη διασώθηκε μόνον ο θόλος (από μπετόν) και ο σκελετός του κτιρίου που τον στήριζε. Πριν την έκρηξη αυτό ήταν το κτίριο που στέγαζε την "Εμπορική Έκθεση της Περιφέρειας της Χιροσίμα". Ο θόλος υπάρχει και σήμερα, όπως ακριβώς απέμεινε μετά την έκρηξη, και είναι από τα διατηρητέα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Βόμβα Ναγκασάκι Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου 1945, οι Αμερικανικές δυνάμεις έριξαν τη δεύτερη (και τελευταία μέχρι σήμερα πυρηνική βόμβα εναντίον ανθρώπων) στο Ναγκασάκι. Εδώ η βόμβα ήταν άλλου τύπου και χρησιμοποιούσε ως γόμωση το πλουτώνιο. Αυτή είχε λάβει το προσωνύμιο "Fat Man" (χοντρός) στο εργαστήριο κατασκευής της. Αρχικός στόχος ήταν η ιαπωνική πόλη Κοκούρα (Kokura), επειδή όμως το νησί Κιουσού, στο οποίο βρίσκεται, ήταν καλυμμένο από πυκνή ομίχλη, ο επικεφαλής της αποστολής ταγματάρχης Σουέινι, ακολουθώντας το σχέδιο, υποχρεώθηκε να στραφεί στον "αναπληρωματικό" στόχο, την πόλη του Ναγκασάκι. Η έκρηξη ήταν ακόμη σφοδρότερη από την προηγούμενη και σχεδόν διέλυσε το Β29 του Σουέινι, το οποίο μόλις που πρόλαβε να προσγειωθεί στην Οκινάβα[1]. Ωστόσο, λόγω της γεωγραφικής θέσεως του Ναγκασάκι, τα αποτελέσματά της στο έδαφος ήταν λιγότερο καταστροφικά από αυτά της βόμβας στη Χιροσίμα. Ωστόσο, οι συνέπειες της ραδιενέργειας δεν ήταν λιγότερο βαρείες από αυτές της προηγούμενης βόμβας.

Βιβλιογραφία: http://youtu.be/RDOuwMj7Xzo http://en.wikipedia.org/wiki/Wiki