Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ατομική Βόμβα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ατομική Βόμβα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ατομική Βόμβα

2 Πυρινικά Υλικά Η ατομική βόμβα είναι μία βόμβα που κατασκευάζεται με πυρηνικά υλικά όπως το ουράνιο και το πλουτώνιο. Η ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945 ήταν από Ουράνιο ενώ στο Ναγκασάκι ήταν από πλουτώνιο.

3 Πώς λειτουργεί Η ρήξη μιας ατομικής βόμβας προκαλεί πυρηνική έκρηξη που συνοδεύεται από έναν εκκωφαντικό ήχο και μια φωτεινή πύρινη σφαίρα. Αμέσως μετά σχηματίζεται ένα νέφος με σχήμα μανιταριού. Μπορεί να διανύσει μέχρι και 20 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης.

4 ΄Οπλο Μαζικής Καταστροφής Η ατομική βόμβα είναι όπλο μαζικής καταστροφής γιατί μπορεί να σκοτώσει μέχρι και δισεκατομμύρια ανθρώπους αλλά και να τους παραμορφώσει. Σκοτώνει ανθρώπους και μετά την έκρηξη, από την ραδιενέργεια.

5 Συνέπειες Η ατομική βόμβα έχει καταστροφικές συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές και οικοδομήματα. Μία ρίψη ατομικής βόμβας στην Κύπρο, θα μπορούσε να την καταστρέψει ολόκληρη με όλα τα ζωντανά είδη επάνω της.

6 Χιροσίμα – Ναγκασάκι Το 1945 οι ΗΠΑ έριξαν την πρώτη ατομική βόμβα στην Ιαπωνία, στη Χιροσίμα, λεγόμενη ως “Little Boy“. Λίγες μέρες αργότερα βομβάρδισαν το Ναγκασάκι με μία άλλη ατομική βόμβα, με το όνομα “Fat Man” .

7 Χιροσίμα - Ναγκασάκι Η ρίψη της ατομικής βόμβας προκάλεσε περίπου 70
Χιροσίμα - Ναγκασάκι Η ρίψη της ατομικής βόμβας προκάλεσε περίπου θανάτους στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Πολύ περισσότεροι πέθαναν αργότερα από την ραδιενέργεια, συνολικά τα θύματα έφτασαν στις

8 Χιροσίμα - Ναγκασάκι Η επίθεση αυτή είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα και οδήγησε στο τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Χαρακτηρίζεται ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Από τότε καμιά άλλη χώρα δεν έχει χρησιμοποιήσει τις ατομικές βόμβες ξανά.

9 Πυρηνικά Όπλα Οι εννέα χώρες στον κόσμο που έχουν τα περισσότερα πυρηνικά όπλα: Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Πακιστάν, Ινδία, Ισραήλ και Βόρεια Κορέα.

10 Ευχαριστώ!!! Σ.Ν. Στ΄1 Σ


Κατέβασμα ppt "Ατομική Βόμβα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google