Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ

2 Ο ανεμοστρόβιλος είναι ο αέρας που περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα σ' ένα περίπου κατακόρυφο ή πλάγιο άξονα γύρω από μια μικρή περιοχή με πολύ χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση.

3 Οδηγίες για ανεμοστρόβιλους  ενέργειες πρίν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων
Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Ελέγξετε αναρτημένες πινακίδες. Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα. Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Αποφύγετε τη διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος .

4 Ανεμοστρόβιλος ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2003
Τον Ιούνιο του 2003 ένας από τους πιο ισχυρούς ανεμοστρόβιλους που έχουν παρατηρηθεί στην Ελλάδα πέρασε από την περιοχή της Αμαλιάδας αφήνοντας πίσω μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες, καλλιέργειες και σπίτια.

5 ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ 25/3/2009 Δύο νεκροί, ένας τραυματίας και εκτεταμένες υλικές ζημιές, ήταν ο απολογισμός των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την βορειοδυτική Ηλεία

6 ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 3/11/2009
Ο πρώτος ανεμοστρόβιλος εκδηλώθηκε στις περιοχές Άγιο Ηλία, Χανάκια και Μυρτιά Πύργου. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε κεραμοσκεπές και στο σχολείο, επίσης καταστράφηκε ολοσχερώς το νεκροταφείο Την ίδια ώρα εκδηλώθηκε και δεύτερος ανεμοστρόβιλος 2km απεπαγγελματικοί χώροι και σπίτια, υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Σε πρατήριο υγρών καυσίμων ξήλωσε από τη βάση της μια αντλία καυσίμων ενώ μετακίνησε ένα όχημα. Στο χωριό Πλάτανος ξηλώθηκαν οι στέγες σε αρκετά σπίτια και ξερίζωσε δεκάδες δέντρα στην Αρχ. Ολυμπία.

7 Τραγανό 4/12/2010 Ανεμοστρόβιλος ταχύτητας 110 με 175km/h έπληξε την περιοχή του τραγανού και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε αποθήκες, στέγες σπιτιών, στάβλους και θερμοκήπια.

8 ΚΟΥΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΟΥΚΙ 6/1/2012
Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σήμερα από την κακοκαιρία στην Κουρούτα και στο Παλούκι του νομού Ηλείας. Ανεμοστρόβιλος πέρασε από την περιοχή της Κουρούτας ξεριζώνοντας δέντρα από την περιοχή του Δημοτικού Κάμπινγκ και προκαλώντας αρκετές καταστροφές. Ένα από τα δέντρα καταπλάκωσε τρία αυτοκίνητα χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα. Μεγάλες υλικές ζημίες έγιναν και στην περιοχή του Παλουκίου.

9 ΛΕΧΑΙΝΑ 25/5/2012 Eκτεταμένες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών προκάλεσε ανεμοστρόβιλος νωρίς το βράδυ της Πέμπτης 25/5/2012.Οι καταστροφές προκλήθηκαν στην περιοχή των Βεσκουκέικων  και πιο συγκεκριμένα σε εποχικές καλλιέργειες που βρίσκονταν σε πλήρη ανάπτυξη.

10 ΚΟΥΡΤΕΣΙ 29/10/2012 Tα ξημερώματα της Δευτέρας 29/10/2012 η περιοχή του Άνω Κουρτεσίου υπέστη σοβαρές καταστροφές από έναν ισχυρό ανεμοστρόβιλο, ο οποίος στο πέρασμά του παρέσυρε, κολώνες της Δ.Ε.Η. δέντρα, στέγες από στάβλους, θερμοκήπια και καλλιέργειες καρπουζιού.


Κατέβασμα ppt "ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google