Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στην Ιστορία Έτος Πράππα Κωνσταντίνα Ροπόκη Στέλλα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στην Ιστορία Έτος Πράππα Κωνσταντίνα Ροπόκη Στέλλα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στην Ιστορία Έτος 2016-2017 Πράππα Κωνσταντίνα Ροπόκη Στέλλα
Σαγκριώτη Φαίη

2 Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας

3 Ο Φάρος… Χτίστηκε το 290 π.Χ., πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου μετά από εντολή του Πτολεμαίου του Σωτήρ. Είναι ένα από τα επτά Θαύματα Του Κόσμου. Κόστισε 800 τάλαντα που αντιστοιχούν σε € περίπου. Φτάνει τα 137 μέτρα ενώ είναι κατασκευασμένος από ασβεστόλιθο.

4 ...Και Η Σημασία Του Ο Φάρος είναι ο αρχαιότερος στον κόσμο.
Ο Φάρος είναι ο αρχαιότερος στον κόσμο. Τα πλοία μπορούσαν να τον διακρίνουν από 50χλμ μακριά. Το όνομά του έγινε η ετυμολογική ρίζα της λέξης σε πολλές γλώσσες όπως τα ελληνικά,τα περσικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά κλπ. Το 2008 προτάθηκε να γίνει τρόπος μέτρησης της Γης.

5 Η Κατασκευή Του Φάρου

6 Ύστερα από απόφαση του Πτολεμαίου Β'...
Η βάση θα ήταν 340 επί 340 μέτρα και ο Φάρος θα υψώνονταν σε τρία επίπεδα. Θα χρησιμοποιούσε λευκό μάρμαρο για να αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου και να φαίνεται από μακριά... Στη βάση του υπήρχαν από τις τρεις πλευρές που έβλεπαν στο πέλαγος ισχυροί κυματοθραύστες. Χτίστηκε σε τρία διαζώματα.

7 Στο τελευταίο διάζωμα, δηλαδή το κυκλικό, υπήρχε ο περίφημος μηχανισμός που έλαμπε σαν μικρός ήλιος ακόμα και την ημέρα. Το δεύτερο είχε οκταγωνικό σχήμα και το τελευταίο ήταν κυκλικό. Το πρώτο διάζωμα ήταν η βάση του και είχε τετράγωνο σχήμα. Μέσα ήταν η κατοικία των μηχανικών και των φυλάκων.

8 Η Καταστροφή του Φάρου

9 Η καταστροφή προκλήθηκε από 3 σεισμούς που έγιναν στην περιοχή.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.. Η καταστροφή προκλήθηκε από 3 σεισμούς που έγιναν στην περιοχή. Ένα τσουνάμι που έπληξε την ανατολική Μεσόγειο προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές ενώ το ύψος του φάρου μειώθηκε σημαντικά. Το μ.Χ ο Φάρος σταμάτησε να λειτουργεί λόγω ενός από τους σεισμούς. Το μ.Χ. ένα μεγάλο μέρος της πέτρας του κτηρίου χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ενός φρουρίου στο νησί που ξεχωρίζει ακόμη και σήμερα.

10 Mια Άλλη Εκδοχή.. Υπάρχει επίσης μια απίθανη ιστορία ότι ένα μέρος του φάρου κατεδαφίστηκε. Το 850 μ.Χ. λέγεται ότι ο αυτοκράτορας της Κωνσταντινούπολης, επινόησε μια έξυπνη πλοκή για να απαλλαγεί από το Φάρο. Φήμες λένε πώς κάτω απ'το Φάρο υπήρχε θαμμένος ένας θησαυρός. Ο χαλίφης που τότε δοικούσε την Αίγυπτο μόλις άκουσε τις φήμες διέταξε την κατεδάφιση του Φάρου ώστε να πάρει το θησαυρό. Όταν μετακινήθηκαν τα δύο άνω τμήματα του Φάρου ο χαλίφης καταλάβε πώς είχε εξαπατηθεί. Οι προσπάθειες να ξανά χτιστεί ο Φάρος απέτυχαν με σκόπο να μετατραπεί σε τζαμί.

11 ΠΗΓΕΣ www.unmuseumorg/pharos.htm www.softschools.com
Www. Greekworldhistory.blogspot.gr


Κατέβασμα ppt "Εργασία στην Ιστορία Έτος Πράππα Κωνσταντίνα Ροπόκη Στέλλα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google