Διαδρομή Πάφος - Λεμεσός

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
12ο Δημοτικό Σχολείο Πάφου - Πεύκιος Γεωργιάδης
Advertisements

Γιαννάκης Καμηλάρης και Μαρία Φένεκ
Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
Εικόνα 1 Σύμβολο της Ιωνικής Ομοσπονδίας.
Δελφοί Γεωγραφικό ΔιαμέρισμαΣτερεάς ΕλλάδαςΠεριφέρειαΣτερεάς ΕλλάδαςΝομόςΦωκίδαςΑρ. δημ. διαμερισμάτων2Επίσημος πληθυσμός2,373 (2001)Υψόμετρο570 mΤαχυδρομικός.
ΝΕΡΟ Ο πλανήτης που ζούμε, η Γη, αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από νερό. Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες θεός του νερού ήταν ο Ποσειδώνας,. ΜΑΚΡΗΣ.
Άγιος Ιλαρίωνας Το κάστρο του Άγιου Ιλαρίωνα βρίσκεται στην Κύπρο στην Κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας Από Λάμπρο Παναγή, Λήδα Νεοφύτου, Σοφία Χριστοφόρου.
Η ΕΤΙΑ.
Νhσος Κyπρος δια μέσου των αιώνων….
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ
Το κάστρο της Καντάρας Από την ομάδα Μάρκο Πόλο της ΣΤ’
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της επαρχίας Αμμοχώστου
Λευτέρης Δάλπης Δ’2 1ο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα επαρχίας Πάφου
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μεσαιωνικό κάστρο Κολοσσίου
ΠΑΦΟΣ Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΠΑΦΟΣ.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ N.Αχαΐας N.Αχαΐας Ν. Κορινθία Ν. Κορινθία Ν. Ηλεία Ν. Ηλεία Ν. Αρκαδία Ν. Αρκαδία Ν. Αργολίδα Ν. Αργολίδα Ν. Μεσόνια Ν. Μεσόνια.
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
Παναγιώτης Μεσίτης Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου Αντρέας Στυλιανού
7. Η Κωνσταντινούπολη οχυρώνεται και στολίζεται με έργα τέχνης
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Μνημεία της Κύπρου Τα μνημεία για τα οποία θα μιλήσουμε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου της Κύπρου. Η Πάφος είναι μία από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές.
Κερύνεια Σοφία Στόικα.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Μικαέλλα Σοφοκλέους Κωνσταντίνος Μενελάου Χρίστος Κουμίδης
Αρχαία Ατλαντίδα μύθος ή πραγματικότητα;
ΡΑΦΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΤΡΑΡΗΣ
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
Μαρία , Δημήτρης Μαρία , Μαργαρίτα
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΓΊΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
ΔΩΔΩΝΗ Γιώργος Καρανάσιος Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα
ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ονομα;γιωργος ζαχαρακις
Το μυστηριώδες ΚΟΜΙΚ.
Το θέατρο της Δωδώνης Έλενα Τασίου Ε ’ ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ.
ΚΥΠΡΟΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ. Η Κύπρος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, πολύ κοντά στην Τουρκία, το Ισραήλ, τη Συρία και την.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑ Μαρίνος Νεοκλέους Νικόλας Γερολέμου Χριστόφορος Πολυστυπιώτης.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ: ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΔΑΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΔΑΜΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΣΤΑΥΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΑΥΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ.
Στοϊάννα Θεοδοσίου και Ελένη Γεωργιάδου Για να ξεκινήσει το παιχνίδι πατήστε στον κρυμμένο θησαυρό που βρίσκεται δίπλα.
ΚΟΥΡΙΟ, ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΚΟΛΟΣΣΙ Λάρα Πάτσι, Ηλιάνα Αχιλλέως.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου
Αντρέας Αθανασιάδης Δ΄1
Από το Μάρκο Φοινικαρίδη Νοέμβριος, 2016
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
Η ΠΑΦΟΣ.
ΚΟΡΩΝΗ.
Δανάη Προδρόμου Νάγια Ρουσουνίδη
Απο την λουκια μαρια τσολακη Ταξη ε’1
Δανάη Κακαβά 13ο γυμνάσιο Πατρών Β’1
Mμνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO
Άρτεμις Η Άρτεμις ήταν η θεά του κυνηγιού. Επίσης ήταν κόρη της Λιτούς και αδελφή του Απόλλωνα. Γεννήθηκαν στη Δήλο. Η Άρτεμις είχε ένα ιερό.
ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ Όλγα Καϊμακά Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
Η αγαπημένη μου πόλη. . . Λεμεσός
Πρόταση τριήμερης εκδρομής
ΒOΝΙΤΣΑ Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη πολύ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, γι'αυτό άλλωστε και ο δήμος έδρα του οποίου είναι η Βόνιτσα ονομάζεται Δήμος Ανακτορίου.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Το κοχύλι στη ζωή του ανθρώπου
Ναύπλιο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διαδρομή Πάφος - Λεμεσός Από τους μαθητές Αγγελική, Μαρία Λ., Παρασκευή και Λεόντιος

Αρχαία πόλη του Κουρίου Η αρχαία πόλη του Κουρίου βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Λεμεσού. Υπάρχουν ευρήματα που τοποθετούν την ανθρώπινη παρουσία από τον 8ο αιώνα π.Χ.. Ο ναός πέρασε διάφορες περιόδους ακμής κατά την αρχαϊκή και ρωμαϊκή περίοδο, γεγονός που αποδεικνύεται από σχετικά ευρήματα.

Πρώτος Σταθμός - Κούριο Το Κούριο βρίσκεται κοντά στην Επισκοπή. Ο Ηρόδοτος και ο Στράβωνας αναφέρουν ότι ήταν αποικία των Αργείων, ένα από τα πιο πλούσια και δυνατά βασίλεια της Κύπρου. Οι κάτοικοι αποκαλούνταν Κουριεύς και Κουριάς .

Ναός του Απόλλωνα Υλάτη Το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη είναι ιερό που βρίσκεται δυτικά του Κουρίου και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιερά της αρχαίας Κύπρου. Το αρχαίο ιερό κτίστηκε κατά την Εποχή του Χαλκού και καταστράφηκε το 365 π.Χ λόγω σεισμού. Πολλά κατεδαφισμένα κτήρια του αρχαίου ιερού αναστυλώθηκαν. Το ιερό αυτό ήταν πανομοιότυπο με τα ιερά του Απόλλωνα στην Επίδαυρο και στην Αργολίδα. Μέχρι σήμερα σώζεται επιγραφή με το όνομα του θεού 5ος- 4ος αιώνας π.Χ, το οποίο βρέθηκε στη βάση των ιερών οκλαζόντων παίδων.

Πέτρα του Ρωμιού Στην μυθολογία λένε πώς ο Διγενής Ακρίτας με το ένα του χέρι πιάστηκε από την οροσειρά του Πενταδακτύλου και σχηματίστηκε το και τον πέταξε την θάλασσα εναντίον των Σαρακηνών χέρι του πάνω στην οροσειρά , ενώ με το άλλο χέρι του σήκωσε ένα τεράστιο βράχο. Επίσης λένε ότι εκεί γεννήθηκε η θεά του έρωτα η θεά Αφροδίτη.

Στήλη Αποστόλου Πάυλου

Ενυδρείο της Πάφου Το Ενυδρείου της Πάφου σας προσκαλεί σε έναν μυστηριώδη υποθαλάσσιο κόσμο, όπου θα μάθετε για τη ζωή στο συναρπαστικό βασίλειο του βυθού. Πρώτη φορά στην Κύπρο δίνεται μία ευκαιρία σαν και αυτή, όπου μπορεί να μάθει κανείς τα μυστήρια της θαλάσσιας. Μπείτε σε ένα θαυμαστό θαλάσσιο κόσμο στην καρδιά της Πάφου. Το Ενυδρείο προσφέρει ένα μοναδικό υποθαλάσσιο σκηνικό με επιδέξια φωτισμένες σπηλιές και κυματιστά νερά ζωής.

Κάστρο της Πάφου <<< Το κάστρο της Πάφου βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης. Αρχικά χτίστηκε από τους βυζαντινούς σαν οχυρό για την προστασία του λιμανιού. Το 1222 καταστράφηκε μετά από μεγάλο σεισμό για να ξαναχτιστεί από τους Λουζινιανούς ηγεμόνες του νησιού τον 13ο αιώνα. Το 1570 γκρεμίστηκε από τους Ενετούς. Οι Τούρκοι το ξανά έχτισαν και το ενίσχυσαν με νέες οχυρώσεις. Ανά τους αιώνες έχει γνωρίσει πολλές χρήσεις, αρχικά ως φρούριο, φυλακή ακόμα και αποθήκη αλατιού έγινε στα νεότερα χρόνια από τους Βρετανούς. Σήμερα το κάστρο χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο. Έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο κτίριο από το 1935 και αποτελεί το σύμβολο της πόλης της Πάφου. Στο κάστρο κατά καιρούς γίνονται αρχαιολογικές ανασκαφές— Leondios Zachariou, Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 6:25 πμ