Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παναγιώτης Μεσίτης Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου Αντρέας Στυλιανού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παναγιώτης Μεσίτης Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου Αντρέας Στυλιανού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παναγιώτης Μεσίτης Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου Αντρέας Στυλιανού
ΚατεχΟμενα κΑστρα Παναγιώτης Μεσίτης Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου Αντρέας Στυλιανού

2 Πενταδάκτυλος Ο Πενταδάκτυλος ονομάστηκε έτσι γιατί έχει ένα μύθο που λέει ότι κάποτε ο Διγενής είδε ένα σαρακηνό και τον κυνηγούσε. Καθώς κυνηγούσε ο Διγενής τον σαρακηνό εμφανίστηκε μπροστά του Διγενή ένα βουνό. Ο Διγενής έβαλε το ακόντιο του για να ξεπεράσει το βουνό αλλά καθώς πηδούσε χρειάστηκε την βοήθεια της παλάμης του. Από τότε ονομάστηκε ο Πενταδάκτυλος λόγω του Διγενή.

3 Το κάστρο της Αμμόχωστου
Το κάστρο της Αμμόχωστου Το κάστρο της Αμμόχωστου είναι το πλούσιοτερο καστρό της Κύπρου γιατί προστάτευε το λιμάνι. Οι Λουζινιανοί το κατεδάφισαν και στην θέση του έκαναν τείχη.

4 Το κάστρο της Κερύνειας
Το κάστρο της Κερύνειας ήταν χτισμένο πάνω σε βυζαντινά φρούρια. Χτίστηκε από τους Φράγκους γύρω στο από τον Ζιαν ντ‘ Εβελίν όπου αποχτήθηκε από τους Ενετούς. Το κάστρο έχει τέσσερις γωνιές όπου ήταν χτισμένοι τέσσερις πύργοι. Οι Λουζινιανοί βασιλιάδες χρησιμοποιούσαν το κάστρο για να κρύβονται σε εποχές εσωτερικών ταραχών και εξωτερικών επιδρομών. Έπειτα το κάστρο χρησιμοποιήθηκε από τους Άγγλους το ως φυλακή.

5 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΝΤΑΡΑΣ Το κάστρο της Καντάρας βρίσκεται στην οροσειρά του Πενταδακτύλου. Κτίστηκε από τους Βυζαντινούς. Χρησιμοποιήθηκε σε πολλές μάχες. Το κάστρο είχε μέσα παρατηρητήριο. Τελικά καταστράφηκε από τους Ενετούς γιατί δεν θεωρούσαν ότι ήταν σημαντικό.

6 O Άγιος Ιλαρίωνας Ο Άγιος Ιλαρίωνας χτίστηκε από μια Ρήγαινα που ήταν η πιο όμορφη της Κύπρου αλλά και η πιο άκαρδη. Πήρε το όνομα του από τον Άγιο Ιλαρίωνα που ασκήτεψε εκεί. Ένας μύθος λέει ότι η Ρήγαινα πήρε τους εργάτες που έκτισαν το κάστρο και τους έριξε σε ένα γκρεμό για να μην πούνε τα μυστικά του κάστρου.


Κατέβασμα ppt "Παναγιώτης Μεσίτης Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου Αντρέας Στυλιανού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google