Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μικαέλλα Σοφοκλέους Κωνσταντίνος Μενελάου Χρίστος Κουμίδης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μικαέλλα Σοφοκλέους Κωνσταντίνος Μενελάου Χρίστος Κουμίδης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μικαέλλα Σοφοκλέους Κωνσταντίνος Μενελάου Χρίστος Κουμίδης
ΚατεχΟμενα κΑστρα

2 Ο Πενταδάκτυλος Ο Πενταδάκτυλος πήρε το όνομά του από ένα μύθο που λέει ότι μια μέρα ο Διγενής Ακρίτας κυνηγούσε ένα πειρατή και πετάχτηκε μπροστά του ένα βουνό τότε πετάχτηκε πάνω του και άφησε αποτύπωμα από τα δάκτυλα του . Τότε ονομάστηκε ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ .

3 Άγιος Ιλαρίωνας Ο Άγιος Ιλαρίωνας κτίστηκε από μια Ρήγαινα την ομορφότερη της Κύπρου. Εκεί είχε ασκητέψει ο Άγιος Ιλαρίωνας . Μάλιστα ένας μύθος λέει ότι οι ενετοί έντυσαν ένα στρατιώτη γυναίκα και τους ξεγέλασε .

4 Καντάρα Το κάστρο τις Καντάρας το έκτισαν οι Βυζαντινοί το μ.Χ. Παλαιοτέρα λεγόταν Λε κάντερ ή Καντάρ . Οι Ενετοί όμως το γκρέμισαν γιατί δεν τους χρειαζόταν.

5 Κάστρο της Αμμόχωστου Το κάστρο της Αμμόχωστου είναι πολύ καλά κτισμένο και όταν οι Οθωμανοί έκαναν την πρώτη επιδρομή στην Κύπρο το ήταν το μόνο κάστρο που άντεξε 11 μήνες και εκεί ο Σαίξπηρ έγραψε το διάσημο έργο Οθέλλος

6 Το κάστρο της Κερύνειας
Το κάστρο της Κερύνειας Το κάστρο της Κερύνειας κτίστηκε από τους Φράγκους το και το επέκτειναν οι Ενετοί τον 16ο αιώνα και έγινε φυλακή από τους Άγγλους το


Κατέβασμα ppt "Μικαέλλα Σοφοκλέους Κωνσταντίνος Μενελάου Χρίστος Κουμίδης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google