Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αντρέας Αθανασιάδης Δ΄1

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αντρέας Αθανασιάδης Δ΄1"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αντρέας Αθανασιάδης Δ΄1
Η Πάφος Αντρέας Αθανασιάδης Δ΄1

2 ΠΕΡΙΟΧΗ Η Πάφος είναι πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κύπρου.
Το όνομα της πόλης συνδέεται με τη θεά Αφροδίτη, δεδομένου ότι Πάφος ήταν το όνομα της μυθολογικής κόρης της Αφροδίτης και του Πυγμαλίωνα

3

4 Ιστορία Η Πάφος δέχτηκε πολλούς κατακτητές όπως τους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Έγινε πρωτεύουσα της Κύπρου και γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Υπέφερε κατά καιρούς από ισχυρούς σεισμούς.

5 Η στήλη του Αποστόλου Παύλου
Ιστορία Η στήλη του Αποστόλου Παύλου Το 45 μ.Χ. έφτασαν στην Πάφο οι Απόστολοι Βαρνάβας, Παύλος και Μάρκος οι οποίοι είχαν κηρύξει το Χριστιανισμό και ο τότε Ρωμαίος κυβερνήτης έγινε χριστιανός. Έτσι, η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κυβερνήθηκε από έναν Χριστιανό.

6 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Πολιτισμός Οι τάφοι των Βασιλέων Οι τάφοι των Βασιλέων
H Πάφος είναι μια πόλη με πολύ μεγάλη πολιτιστική κληρονομία . Για αυτό τον λόγο η UNESCO πρόσθεσε απλά ολόκληρη την πόλη στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς .

7 Συνεχεία του πολιτισμού
Ψηφιδωτά της Πάφου Τα πιο σημαντικά ευρήματα που έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι είναι τα ψηφιδωτά, οι τάφοι των Βασιλέων, η στήλη του Αποστόλου Παύλου, οι κατακόμβες των Χριστιανών κ.τ.λ.

8 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Το κάστρο της Πάφου
Το σύμβολο της πόλης της Πάφου είναι το κάστρο που βρίσκεται στο λιμανάκι της Πάφου. Στα παλαιά χρόνια το κάστρο είχε διάφορες χρήσεις όπως φρούριο, φυλακή ακόμα και αποθήκη αλατιού. Σήμερα το κάστρο χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις

9 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το φεστιβάλ Διονύσια
Γνώστες εκδηλώσεις της Πάφου είναι το Φεστιβάλ <<ΑΦΡΟΔΙΤΗ>> όπου παρουσιάζονται γνωστές όπερες, ο μαραθώνιος της Κύπρου, τα Διονύσια προς τιμή του θεού του κρασιού Διόνυσου

10 Mύθοι Πέτρα του Ρωμιού Η μυθολογία λέει ότι στην περιοχή η Αφροδίτη αναδύθηκε από τα κύματα. Επίσης, η ονομασία σχετίζεται με τον Διγενή Ακρίτα που έριξε μια μεγάλη πέτρα στην θάλασσα για να σταματήσει τους Σαρακηνούς Άραβες να έρθουν.

11 Τα Λουτρά της Αφροδίτης
Mύθοι Τα Λουτρά της Αφροδίτης Τα "Λουτρά της Αφροδίτης" είναι μια περιοχή στον Ακάμα. Πήρε το όνομά της από μια μικρή σπηλιά πίσω από μια παλιά συκιά, στα νερά της οποίας, σύμφωνα με το θρύλο, η θεά Αφροδίτη συνήθισε να λούζεται. Σύμφωνα με τη μυθολογία, εκεί συναντούσε τον Άδωνη, τον αγαπημένο της. Επίσης, ο μύθος λέει ότι στα Λουτρά, έλουσαν και άλειψαν με έλαια και ένα σπάνιο άρωμα οι Τρεις Χάριτες την Αφροδίτη.

12 Τουρισμός Κόλπος των Κοραλλίων
Η Πάφος εκτός από την πλούσια πολιτιστική κληρονομία είναι ένας τουριστικός προορισμός με πολλές παραλίες, ωραία ξενοδοχεία και γραφικά χωριά .

13 Τουρισμός Ακάμας Η χερσόνησος του Ακάμα βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Κύπρου. Η περιοχή είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Εκεί υπάρχουν σπάνια ενδημικά φυτά, ζώα και πολλά είδη αποδημητικών πουλιών.

14 Τέλος


Κατέβασμα ppt "Αντρέας Αθανασιάδης Δ΄1"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google