Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δελφοί Γεωγραφικό ΔιαμέρισμαΣτερεάς ΕλλάδαςΠεριφέρειαΣτερεάς ΕλλάδαςΝομόςΦωκίδαςΑρ. δημ. διαμερισμάτων2Επίσημος πληθυσμός2,373 (2001)Υψόμετρο570 mΤαχυδρομικός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δελφοί Γεωγραφικό ΔιαμέρισμαΣτερεάς ΕλλάδαςΠεριφέρειαΣτερεάς ΕλλάδαςΝομόςΦωκίδαςΑρ. δημ. διαμερισμάτων2Επίσημος πληθυσμός2,373 (2001)Υψόμετρο570 mΤαχυδρομικός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δελφοί Γεωγραφικό ΔιαμέρισμαΣτερεάς ΕλλάδαςΠεριφέρειαΣτερεάς ΕλλάδαςΝομόςΦωκίδαςΑρ. δημ. διαμερισμάτων2Επίσημος πληθυσμός2,373 (2001)Υψόμετρο570 mΤαχυδρομικός κώδικας330 54Τηλεφωνικός κωδικός2265ΔήμαρχοςΠαναγιώτης Ι. ΚαλτσήςΔικτυακός τόπος

2 [Επεξεργασία] Ιστορία
Η τοποθεσία των Δελφών ήταν ιερό μέρος και μαντείο με μεγάλο κύρος στην αρχαιότητα. Οι Δελφοί θεωρούνταν ο «ομφαλός του κόσμου»: Αναφέρεται στα αρχαία κείμενα ότι όταν ο Δίας άφησε δύο αετούς από τις δύο άκρες της Γης, αυτοί συναντήθηκαν στους Δελφούς. Περίφημοι είναι οι απόκρημνοι βράχοι του Παρνασσού πάνω από τους Δελφούς, που ονομάζονται Φαιδριάδες πέτρες.

3 [Επεξεργασία] Ανασκαφές
Ο αρχαιολογικός τόπος είχε κατοικηθεί από το χωριό Καστρί, ήδη από τον Μεσαίωνα. Ήταν αναγκαίο να μετακινηθεί το χωριό ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι ανασκαφές κάτι όμως που αρνούνταν οι κάτοικοι. Η ευκαιρία να μετατοπισθεί το χωριό δόθηκε όταν αυτό καταστράφηκε μερικώς από σεισμό και οι κάτοικοι έδωσαν τον αρχαιολογικό χώρο με αντάλλαγμα ένα νέο χωριό. Το 1893 η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή αφαίρεσε σημαντική ποσότητα εδάφους από πολυαριθμους τόπους έτσι ώστε τα σημαντικά κτήρια του ιερού του Απόλλωνα όπως επίσης και χιλιάδες αντικειμένων, επιγραφών και γλυπτών να έρθουν στην επιφάνεια

4 Ημεροβίγλι Σαντορίνης
Στο Ημεροβίγλι, όπως και σε ολόκληρη την Σαντορίνη, υπάρχουν πάρα πολλές εκκλησίες και εκκλησάκια. Χαρακτηριστικά είναι το παρεκκλήσι Θεοσκέπαστη, χτισμένο στην άκρη ενός βράχου, στο μπροστινό μέρος του Σκάρου, με θέα στην καλδέρα, για το οποίο έχει γράψει διήγημα ο Ηλίας Βενέζης, και η Παναγία η Μαλτέζα ή Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, η οποία πήρε το όνομά της από εικόνα που βρέθηκε στη θάλασσα κοντά στην Μάλτα. Σύμφωνα με την παράδοση, σε ένα ταξίδι από τη Σαντορίνη στην Μάλτα, για μεταφορά βινσάντο, ο Μεροβιγλιανός καπετάνιος Θεόδωρος Μπορλής, σπρωγμένος από όνειρο με την Παναγία, μάζεψε την εικόνα Της από την θάλασσα και την έφερε στο Ημεροβίγλι όπου και έκτισε την εκκλησία προς χάρη Της.


Κατέβασμα ppt "Δελφοί Γεωγραφικό ΔιαμέρισμαΣτερεάς ΕλλάδαςΠεριφέρειαΣτερεάς ΕλλάδαςΝομόςΦωκίδαςΑρ. δημ. διαμερισμάτων2Επίσημος πληθυσμός2,373 (2001)Υψόμετρο570 mΤαχυδρομικός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google