Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒOΝΙΤΣΑ Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη πολύ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, γι'αυτό άλλωστε και ο δήμος έδρα του οποίου είναι η Βόνιτσα ονομάζεται Δήμος Ανακτορίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒOΝΙΤΣΑ Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη πολύ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, γι'αυτό άλλωστε και ο δήμος έδρα του οποίου είναι η Βόνιτσα ονομάζεται Δήμος Ανακτορίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒOΝΙΤΣΑ Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη πολύ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, γι'αυτό άλλωστε και ο δήμος έδρα του οποίου είναι η Βόνιτσα ονομάζεται Δήμος Ανακτορίου.

2 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ Στο Μοναστηράκι και στη τοποθεσία Λυκόνικο έχουν βρεθεί αρχαία ερείπια γεγονός που μαρτυρεί την ανθρώπινη παρουσία στη περιοχή από τα αρχαία χρόνια. 

3 ΔΡΥΜΟΣ Ο Δρυμός είναι ένα ιστορικό χωριό με ιστορικά στοιχεία όπως το παλιό χωριό με πληθυσμό κατοίκους, κυρίως φημίζετε για τους αρχαίους πολέμους, οι πρώτοι κάτοικοι ήρθαν το 500 μΧ. το χωριό κατεδαφίστηκε το 1940 μετά από πόλεμο όπου κάηκε όλο το χωριό, έτσι οι κάτοικοι μετακόμισαν πιο κάτω

4 ΘΥΡΡΕΙΟ Αρχαία πόλη, το Θύρρειο πρέπει να ήταν η μεγαλύτερη ή τουλάχιστον μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της αρχαίας Ακαρνανίας. Κρίνοντας από την περίμετρο των τειχών του που πλησιάζει τα 10 χιλιόμετρα (9.914 μέτρα) πολλοί ερευνητές το θεώρησαν μεγαλύτερο και από την Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα

5 ΚΟΜΠΟΤΙ Το χωριό αυτό είναι επίσης διάσημο, εξαιτίας των πολλών μαχών κατά την διάρκεια της Ελληνικής επαναστάσεως του 1821

6 ΒΑΤΟΣ Αμφιλοχικόν ΄Αργος: ΙΣύμφωνα με την μυθολογία η πόλη ήταν αποικία των Αργείων. Ιδρύθηκε από τον Αμφίλοχο, γιο του Αλκμαίωνα.

7 ΚΑΝΔΗΛΑ Η Κανδήλα είναι χωριό στην περιοχή του Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρ-νανία και έδρα του πρώην δήμου Αλυζίας. Αποτελείται στην ουσία από δυο χωριά, την Πάνω και την Κάτω Κανδήλα

8 ΤΡΥΦΟΣ Το παλαιό χωριό Τρύφου, το Παλιοχώρι, βρισκόταν σε απόσταση 45 νότια της Μονής Αγίου Βασιλείου, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους.

9 ΚΑΤΟΥΝΑ Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου στην πλατεία της πολης. Η ενορία της Κατούνας υπάγεται στην Αρχιερατική Περιφέρεια Κατούνας, της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

10 ΑΣΤΑΚΟΣ Κατά την αρχαιότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης Αθηναίων και Πελοποννησίων και είναι γνωστός για την ιστορία το τυράννου Ευάρχου , ο οποίος απομακρύνθηκε από τους Αθηναίους

11 Συντονιστής: Αποστόλης Μ. Μέλη: Νώντας Κ. Χρήστος Κ. Δημήτρης Ρ.
ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑσ ΜΑΣ

12 ΠΗΓΕΣ:


Κατέβασμα ppt "ΒOΝΙΤΣΑ Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη πολύ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, γι'αυτό άλλωστε και ο δήμος έδρα του οποίου είναι η Βόνιτσα ονομάζεται Δήμος Ανακτορίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google