Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το θέατρο της Δωδώνης Έλενα Τασίου Ε ’2 2014-2015 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το θέατρο της Δωδώνης Έλενα Τασίου Ε ’2 2014-2015 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το θέατρο της Δωδώνης Έλενα Τασίου Ε ’2 2014-2015 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

2 Το θέατρο της Δωδώνης Η Αρχαία Δωδώνη υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης. Υπήρξε, επίσης, γνωστό μαντείο του αρχαίο ελληνικού κόσμου.

3 Το θέατρο της Δωδώνης Είναι το αρχαιότερο μαντείο που υπήρξε στην Ελλάδα. Η μυθολογία λέει ότι από τη Θήβα της Αιγύπτου πέταξαν δυο περιστέρια : το ένα προσγειώθηκε στη Λιβύη, όπου χτίστηκε ο ναός του Δία, και το δεύτερο ήρθε στη Δωδώνη, όπου ήταν το μαντείο.

4 Το θέατρο της Δωδώνης Στο τέλος του 5 ου αιώνα χτίστηκε ένας μικρός ναός, όπου φυλάγονταν τα αφιερώματα των προσκυνητών. Τα Κυριότερα Ιερά της Αρχαίας Ελλάδας

5 Το θέατρο της Δωδώνης * Το θέατρο καταστράφηκε και επισκευάστηκε δυο φορές. Την πρώτη φορά το κατέστρεψαν οι Αιτωλοί με τον βασιλιά Δωρίμαχο το 219 π. Χ., αλλά την επόμενη χρονιά ο βασιλιάς Φίλιππος Ε ' της Μακεδονίας άρχισε τις επισκευές.

6 Το θέατρο της Δωδώνης ** Το 167 π. Χ., ο Ρωμαίος στρατηγός Αιμίλιος Παύλος το κατέστρεψε ξανά ώσπου το 31 π. Χ. το επισκεύασε πάλι ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Οκταβιανός Αύγουστος για να χρησιμοποιηθεί ως αρένα για θηριομαχίες από τους Ρωμαίους.

7 Ο τοίχος που υπάρχει μπροστά από τα πρώτα καθίσματα χτίστηκε αυτή την εποχή για την προστασία των θεατών από τα θηρία. Το θέατρο της Δωδώνης ***

8 Το θέατρο της Δωδώνης Έλενα Τασίου Ε ’2 2014-2015 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης


Κατέβασμα ppt "Το θέατρο της Δωδώνης Έλενα Τασίου Ε ’2 2014-2015 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google