ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Η.Π.Α)
Advertisements

ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΡΟΛΟΓΙΩΝ Από τη Ναταλία Εύζωνα
Ένα ταξίδι από τις Άνδεις στον Αμαζόνιο
Η ΧΑΒΑΗ Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, ειδικότερα από.
ΚΟΡΥΦΕΣ!!!! ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Είναι ΟΙ ΕΞΗΣ: ΕΒΕΡΕΣΤ
Μάτσου Πίτσου Ραφαήλ Τσελεπίδης. Περιεχόμενα Τοποθεσία Μάτσου Πίτσου Χαρακτηριστικά της περιοχής Το χρονικό της ανακάλυψης Ιστορία του Μάτσου Πίτσου Ο.
ΑΝΝΑ ΤΖΙΓΑΝΗ/ΓΚΡΕΤΑ ΜΠΕΝΙΑ /ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΟΥ Μαθήτριες του ΣΤ2
Καλώς ήλθατε στη Σαντορίνη!
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
ΒΟΥΝΑ Ένα βουνό ή όρος είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός που εξαπλώνεται πάνω από τη γύρω περιοχή, σε μια περιορισμένη έκταση, με μια κορυφή. Ένα βουνό.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
TA MEΓΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
Αίγυπτος Πηνελόπη Νεοκλέους.
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
ΛΟΝΔΙΝΟ Περιγραφή του Λονδίνου Περιγραφή του Λονδίνου Μια από τις σπουδαιότερες και ομορφότερες πόλεις του κόσμου Μια από τις σπουδαιότερες και ομορφότερες.
Τα 29 ηφαιστεια τησ ελλαδασ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΝΟ; Τι είναι το βουνό.
ΓΑΛΛΙΑ.
Λεβεντούλα Καματάκη Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
Παλαιολόγου Έλενα – Β 3 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΒέρνη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ /ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣΖυρίχη / Γενεύη, Βασιλεία, Λωζάννη, Νεσατέλ, ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣΓαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ ● Πρωτεύουσα: Λισαβόνα ● Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη ● Συνορεύει με την Ισπανία ● Βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Βέλγιο Σπύρος Κιούρκος Δημήτρης Τζωρτζάτος Αλέξανδρος Κρητικάκης.
ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η χώρα μας φιλοξενεί κάποια πολύ όμορφα βουνά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
ΓΑΛΛΙΑ. Εθνικό σύνθημα: Liberté, Égalité, Fraternité Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη Εθνικός ύμνος: La Marseillaise (Η Μασσαλιώτιδα) Σημαία της Γαλλίας.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Γεωγραφικά Στοιχεία ● Έκταση: km² ● Πρωτεύουσα: Σόφια ● Πληθυσμός: ● Γλώσσες: Βουλγαρική, Τουρκική, Τσιγγάνικη και άλλες.
Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας Θέμα: Πορτογαλία Του μαθητή: Γκριμπογιάννη Γιώργου Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα.
ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α 4 Σχ. Έτος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ.
ΜΑθητησ: Αλεξανδρος Ντατσης Υπευθυνη καθηγητρια: Κωνσταντινα μαλαμου
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
Πόλεις τις Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής
Αγγλία.
Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
Η ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΗΠΑ.
Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ…Suomi.
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
Los Angeles The American Dream.
Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη
Αλβανία.
Παπάζης Γεώργιος Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα
Παρουσίαση για την Ισπανία
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
Θέμα: Ηφαίστειο Κιλιμάντζαρο
Ηφαιστεια αγγελικη & χριστιανα Στ΄2.
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
το μεγαλύτερο και ομορφότερο φαράγγι στην Ευρώπη
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016
Finland ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Ε.Μ, Τ.Κ, Ζ.Σ, Τ.Γ, Ζ.Γ.
Δωδεκάνησα Κωνσταντίνα !!! Βιολέτα !!! Ιωάννα !!! Ε1.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
ΜΕΞΙΚΟ Mexico City.
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
Εργασία στην Γεωγραφία
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ Μεξικού. ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πόλη του Μεξικού βρίσκεται στην κοιλάδα του Μεξικού αποκαλούμενη επίσης Κοιλάδα Ανάουακ. Πληθυσμός: 8.851.080 Έκταση 1.485 km² Υψόμετρο 2.240 m

ΙΣΤΟΡΙΑ Το 1524 καθιερώθηκε ο δήμος της Πόλης του Μεξικού, γνωστός τότε ως México Tenochtitlαn Το 1585 είναι επίσημα γνωστός ως Ciudad de México Η μητροπολιτική περιοχή δημιουργήθηκε το 1824 και ενσωμάτωσε διάφορους δήμους, ένας από τους οποίους ήταν ο δήμος της Πόλης του Μεξικού.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Οι Αζτέκοι την θεωρούσαν ιερή είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της πρωτεύουσας Tenochitian Η Πυραμίδα του Ήλιου, αποτελεί αξιοθέατο για τους τουρίστες που καταφθάνουν κατά χιλιάδες στον τόπο αυτό. Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας με τα εντυπωσιακά εκθέματα και τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό που χτιζόταν επί 300 χρόνια και είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στη Λατινική Αμερική.

ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΙΤΖΑΚΣΙΟΥΑΛΤ Το Ιζτακσίουατλ (ισπανικά: Iztaccíhuatl) είναι ένα βουνό 5.230 μέτρων, είναι η τρίτη ψηλότερη κορυφή του Μεξικού μετά το Πίκο ντε Οριζάμπα 5,636 μ και Ποποκατέπετλ 5,426 μ. Γεωλογικά, το Ιζτακσίουατλ είναι ανεργο ηφαίστειο. Οι κώνοι του είναι ευθυγραμμισμένοι βόρεια-βορειοδυτικά προς νότια-νοτιοανατολικά. Ο όγκος του ηφαιστείου ανέρχεται σε 450 κυβικά χιλιόμετρα στο νότο. Το ηφαίστειο ήταν ενεργό κατά το Πλειστόκαινο, ενώ η δραστηριότητά του συνεχίστηκε μέχρι το Ολόκαινο. Οι εκρήξεις γίνονταν στην κορυφή του και η λάβα είχε δακιτική-ανδεσιτική σύσταση.

ΑΞΙΟΘΕΤΑ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ Σημαντικές βιομηχανικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα χημικά προϊόντα, έπιπλα, πλαστικά και μέταλλα, συναρμολόγηση ηλεκτρονικών, και η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων. Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό εργοδότη, ενώ ο τουρισμός φέρνει εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία.

ΤΕΛΟΣ