Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε2 2014-2015
Πελοπόννησος Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε2

2 Γεωγραφικά στοιχεία Βουνά Ακρωτήρια Λίμνες Ποτάμια

3 Λίμνες Η τεχνητή λίμνη Πηνειού δημιουργήθηκε μετά από την κατασκευή φράγματος στον ποταμό Πηνειό. Η λιμνοθάλασσα Κοτύχι  είναι σημαντικός τόπος ξεκούρασης για πολλά αποδημητικά πουλιά. Η λίμνη Στυμφαλία συνδέεται με τον έκτο άθλο του Ηρακλή, στην περιοχή που αντιμετώπισε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.

4 Ποταμοί Ο ποταμός Αλφειός είναι ο πιο σημαντικός ποταμός της Πελοποννήσου. Λέγεται και Ρουφιάς. Ο ποταμός Ευρώτας έχει μήκος 82 χιλιόμετρα και πηγάζει από το αρκαδικό οροπέδιο. O ποταμός Ασωπός έχει πηγές που βρίσκονται στον Κιθαιρώνα.

5 Βουνά Το όρος Πάρνωνας έχει ύψους 1940μ. που χωρίζει τη Λακωνία από την Αρκαδία. Το όρος Κυλλήνη είναι το δεύτερο πιο ψηλό βουνό της Πελοποννήσου. Το ύψος του φτάνει τα μέτρα. Το όρος Ταΰγετος είναι η ψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου. Το ύψος της κορυφής είναι μ.

6 Ακρωτήρια Το ακρωτήριο Ταίναρο ή Κάβο Ματαπάς είναι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, της βαλκανικής χερσονήσου. Το ακρωτήριο Μαλέας γνωστό και σαν Καβομαλέας ή Καβομαλιάς είναι ένα θρυλικό ακρωτήρι. Το ακρωτήριο Άραξος έχει υψόμετρο 19 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και ανήκει στον δήμο δυτικής Αχαΐας.

7 Πόλεις Ναύπλιο Πάτρα Σπάρτη.

8 Ναύπλιο Το Ναύπλιο είναι μια πόλη της Πελοποννήσου καθώς και πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας αλλά και το κυριότερο λιμάνι της ανατολικής Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε κατοίκους. Σημεία ενδιαφέροντος: Παλαμήδι, Μπούρτζι.

9 Πάτρα Η Πάτρα είναι η πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας ενώ αποτελεί και το μεγαλύτερο αστικό κέντρο και λιμάνι της Πελοποννήσου. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

10 Σπάρτη Η Σπάρτη είναι πόλη της Πελοποννήσου και πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας. Η Σπάρτη είναι χτισμένη νότια από το κέντρο της αρχαίας πόλης, κοντά στη δεξιά όχθη του ποταμού Ευρώτα.

11 Μυστράς Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτ εία της Πελοποννήσου .
Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτ εία της Πελοποννήσου . Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί ορισμένα κτίσματα, όπως τα παλάτια, και αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δύο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου.

12 Επίδαυρος Η Επίδαυρος είναι ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας στην ανατολική του πλευρά. Σύμφωνα με τη μυθολογία, εκεί γεννήθηκε ο Ασκληπιός ,όπου η λατρεία του ξεκίνησε εκεί για πρώτη φορά τον 6ο π.Χ. αιώνα. Το όνομα Επίδαυρος της δόθηκε από τον τρίτο κατά σειρά άρχοντά της, που ήταν και ήρωας της Επιδαύρου, τον Επίδαυρο.

13 Αρχαία Ολυμπία Η Ολυμπία, υπήρξε δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον θεό Δία, πατέρα των θεών και των ανθρώπων. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων , της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων .

14 Τουρισμός Μάνη το Λεωνίδιο

15 Μάνη Η Μάνη είναι ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου που καλύπτει τη χερσόνησο του Ταϋγέτου. Γεωγραφικά η Μάνη, καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο. Στη Μάνη υπάρχουν πολλοί πέτρινοι πύργοι, 7 κάστρα, αρχαιολογικοί χώροι, βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες.

16 Λεωνίδιο Το Λεωνίδιο είναι κωμόπολη του νομού Αρκαδίας και πρωτεύουσα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Είναι χτισμένο στις ακτές του Μυρτώου πελάγους κάτω από το όρος Πάρνωνας. Απέχει 93 χλμ. από την Τρίπολη.

17 Πηγές el.wikipaideia.org

18 Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε2 2014-2015
Πελοπόννησος Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε2


Κατέβασμα ppt "Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google