Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στην Γεωγραφία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στην Γεωγραφία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στην Γεωγραφία
Εργασία: 13η: Ηφαίστειο Φούτζι Οι μαθήτριες: Σταυρούλα Τσιμπίδη, Μαρία Σούλτανη

2 Ηφαίστειο Φούτζι Το όρος Φούτζι  ή Φουτζι-γιάμα είναι το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, με υψόμετρο της κορυφής του πάνω από το επίπεδο της θάλασσας μέτρα. Βρίσκεται περίπου εκατό χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, από όπου είναι ορατό τις καθαρές ημέρες, και είναι ενεργό ηφαίστειο. Η έκτασή του μοιράζεται μεταξύ των νομών Σιζουόκα και Γιαμανάσι.

3 Το ιστορικό έκριξης του Φούτζι
Από 8000 έως 4500 πριν από χρόνια, του Φούτζι δραστηριότητα ήταν κυρίως εκρηκτικών πριν από ένα άλλο διαχυτικός κύκλου έλαβε χώρα μεταξύ χρόνια πριν. Κατά το παρελθόν 3000 χρόνια, μεγάλες εκρήξεις εκρηκτικές παρουσιάστηκε μεταξύ αυτών των δύο φάσεις των μαλακών διαχυτικός δραστηριότητα. Από 3000 για πριν από 2000 χρόνια, περισσότερα εκρήξεις έλαβε χώρα στη Σύνοδο Κορυφής του, ενώ ένας μεγάλος αριθμός πλευράς εκρήξεις που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών το 2000, που αποτελούν περισσότερο από 100 σε κώνους πλευράς. Η τελευταία επιβεβαίωσε έκρηξη του ηφαιστείου Mt Fuji έλαβε χώρα το 1707 και ήταν μεγαλύτερο κατά την ιστορική στιγμή της Φούτζι. Θα καταθέσει τέφρα όσο το σημερινό Τόκυο και σχηματίζονται ενός μεγάλου κρατήρα στον νέο στο πλευρό της Ανατολής.

4 Το μέγεθος του κρατήρα MT Fuji έχει ένα πολύπλοκο γεωλογική προέλευση. Το μεγάλο stratovolcano έχει βασική διάμετρο περίπου 50 χλμ και κορυφώνεται με μια ευρεία 500 m και 250 m κρατήρας βαθιά σύνοδο κορυφής. Το ηφαίστειο βρίσκεται πάνω από αρκετές παλαιότερες ηφαίστεια, των οποίων υπολείμματα αποτελούν παρατυπίες σχετικά με την Fuji συμμετρική προφίλ, ιζ Komitake και Φούτζι που ήταν ενεργό 100, ,000 χρόνια πριν.

5 Η επίδραση των ηφαιστείων στη ζώη μας
Τα ηφαίστεια είναι γνωστά για τις φοβερές τους εκρήξεις, οι οποίες προκαλούν πολλές φορές σεισμούς, και αντιμετωπίζονται από τους περισσότερους ανθρώπους σαν ένα φοβερό, επικίνδυνο και βλαβερό φυσικό φαινόμενο. Πράγματι, οι ηφαιστειακές εκρήξεις αποτελούν συχνά πρόβλημα και μπορεί να έχουν τρομερές επιπτώσεις τόσο σε ανθρωπινές ζωές και στην οικονομία όσο και στο περιβάλλον. Από την άλλη πλευρά, πολλές φορές τα ηφαίστεια αποτελούν ισχυρή πηγή πλούτου για τους ντόπιους κατοίκους των τόπων όπου βρίσκονται. Οι γεωργικές καλλιέργειες (η γη γύρω από τα ηφαίστεια είναι ιδιαίτερα εύφορη) και η εξόρυξη ηφαιστειογενών ορυκτών και μεταλλευμάτων είναι οι κύριες οικονομικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται γύρω από την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Σε άλλες περιπτώσεις τα ηφαίστεια είναι δυνατή πηγή τουρισμού, όπως για παράδειγμα το ηφαίστειο της Σαντορίνης το οποίο δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Σπανίως, η ηφαιστειακή δράστηριότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή γεωθερμικής ενέργειας.

6 ''Πηγές'' 2η Διαφάνεια: 3η κ΄4η Διαφάνεια: 5η Διαφάνεια:

7 Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας
ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "Εργασία στην Γεωγραφία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google