ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΩ (ΖΩ)ΤΗ ΦΥΣΗ» ΤΑΞΗ Ε΄ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΑΜΑΝΤΖΗ.
Advertisements

Θεατρικά Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς με τον James Thomas Bailey 29 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου 2008 Λευκωσία, Πάφος, Λεμεσός, Λάρνακα, Παραλίμνι.
Θίασος Σκιών Τάσου Γεωργίου Οργανωμένες παραστάσεις Καραγκιόζη
Τα δευτεράκια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου
AΤΛΑΣ Λαογραφίας Εκπαιδευτικό παιγνίδι  Κύριος στόχος της εφαρμογής είναι η σύνδεση της εκπαίδευσης με τον θησαυρό της Λαϊκής Παράδοσης.  Η εκπαιδευτική.
Η ηλεκτρονική παρουσίαση του λογοτεχνικού της Ζωρζ Σαρρη αποτελεί μια καινοτομία στο μάθημα του λογοτεχνικού. Η παρουσίαση αυτή παρουσιάστηκε την ημέρα.
Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας ΤΕΓ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ ΓΑΛΛΙΑΣ.
Επανομή.
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΦΟΥ (ΝΕΟΦΥΤΕΙΟ)
Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
Τμήμα Αγγλικών Γυμνασίου ΣΧΟΛΗ Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Εκπαιδευτικοί στόχοι.
1ο πειραματικο θεσσ/νικησ
Dευτέρα 23 Μαρτίου 2009 Ώρα 12:00 Παρουσίαση Γιορτής:
Η παράσταση έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Αττική Κωμωδία.
 Με τον όρο θέατρο εννοούμε την παραγωγή απεικονίσεων και συμβάντων, παραδοσιακών ή φανταστικών, ανάμεσα σε ανθρώπους με σκοπό την τέρψη και την επιμόρφωση.
ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη…» Σχ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ. Στο μάθημα των θρησκευτικών μας ζητήθηκε μία εργασία με θέμα ‘ Ήμουν κι εγώ εκεί ‘. Βασιστήκαμε σε δύο ξεχωριστούς χρόνους και τόπους.
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ  2011 – ο Γυμνάσιο Αθηνών  ΜΑΪΟΣ 2012  ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΚΟΥ.
Καραγκιόζης Από την Ειδική Μονάδα Γυμνάσιο Γερίου στο Comenius
Καινοτομίες στη Μέση Εκπαίδευση Καινοτομίες στην Μουσική Εκπαίδευση ΑΧΛ2009.
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ B2
ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ.
Η μουσική,οι οργανοπαίκτες-καραγκιοζοπαίκτες και η κοινωνική ιστορία.
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ  Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με την χρήση κυρίως του λόγου, αλλά.
Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Πρόγραμμα entwinning <Ο ηρωισμός >
42 Δημοτικό Σχολείο Πατρών
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΚΟΥ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΓΩΓΗΣ» Σχ. έτος
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1 ΟΥ ΓΕΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΛΣΑ ΒΑΡΔΑΚΑ.
ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ Λουκία Σάββα.
«Η Τέχνη του Αρχαίου Θεάτρου μας ενώνει – Die Kunst des altgriechischen Theaters vereint uns» 2 ο Βραβείο Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning 2009 Ιωάννα Χαρδαλούπα.
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
1η Επιστημονική - Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπ/κων Μουσικής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης 2015 θέμα: ''Διαχείριση εκπαιδευτικού υλικού- παρτιτούρας και εξαγωγή.
Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως. Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ- ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
«Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ακουστεί…» τάξη: Ε΄ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
Θέατρο ! Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με τη χρήση κυρίως του λόγου, αλλά και της μουσικής.
«Π ΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 22-26/06/15 Ρίγα, Λετονία.
Όμιλοι παραδοσιακών τραγουδιών. Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού Το "Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού" είναι ένας σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με.
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
Εκδήλωση για την 1 η Απριλίου 1955 Τα παιδιά της Β’2 παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα με θεατρικά, τραγούδια και ποιήματα. Τα παιδιά της Α’ τάξης τραγούδησαν.
Το Θέατρο της Επινόησης Devised Theatre Άννα Τσίχλη Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών -Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Θεατρικά Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς με τον James Thomas Bailey
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ Θ.Α.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ανδρέας Μιαούλης..
Παρεμβατικό πρόγραμμα νέων μεθόδων διδασκαλίας στη Β’2 τάξη Στα πλαίσια της εργασίας στην τάξη και των φετινών στόχων έγινε διδασκαλία με νέες μεθόδους.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας με τη μορφή ερωτηματολογίου
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου
Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 Οργανώθηκαν σταθμοί-εργαστήρια Ιστορικά γεγονότα, Χορός, Μουσική-Τραγούδι, Κατασκευές 27 Οκτωβρίου 2017.
Θέατρο Σκιών Τάσου Ανδριώτη Τηλ: Website: Facebook:
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Η αναπηρία δεν είναι κολλητική
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Παρασταση θεατρου σκιων
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ Θ.Α.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016

Οι Εncardia στο σχολείο μας Οι Encardia είναι ελληνικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής της Νοτίου Ιταλίας. Ιδρύθηκε το 2004 και το ρεπερτόριό του βασίζεται στη μουσική και τα τραγούδια της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Κάτω Ιταλίας, με ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου. Στις 22/12/2016 το συγκρότημα των Εncardia έδωσε μια επιτυχημένη συναυλία στο σχολείο μας.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ART–VOLUTION ή «Γιατί η Τέχνη είναι επανάσταση» Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης Κινησιολογική σύλληψη και διδασκαλία : Αλέξανδρος Πέρρος Μουσική και σχεδιασμός  ήχων: Λεωνίδας Μαριδάκης Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα Σωτηρίου  Παίζουν οι ηθοποιοί: Δώρα Σαμψώνα, Αντιγόνη Σταυροπούλου, Αλέξανδρος Πέρρος, Τιμόθεος Θάνος, Βασίλης Παπαδημητρίου.  Μια παράσταση για την ευεργετική επίδραση της Τέχνης στη ζωή των εφήβων . Η παράσταση στηρίζεται σε διάφορες φόρμες σωματικού θεάτρου, αντλώντας  έμπνευση από τον βωβό κινηματογράφο, την παντομίμα και τον αυτοσχεδιασμό. Με ελάχιστα σκηνικά μέσα και με εφόδια το σώμα και την φαντασία τους, πέντε ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί, ζωντανεύουν με  πρωτότυπο τρόπο την περιπέτεια «απόδρασης» μιας παρέας εφήβων από τις αγωνίες και τα προβλήματα της  καθημερινότητας.  Με πολλή μουσική, χορό, παντομίμα, χιούμορ, αυτοσχεδιασμό και ελάχιστο λόγο, το Artvolution στοχεύει να πείσει κάθε έφηβο θεατή ότι το θέατρο και η Τέχνη γενικότερα  δεν είναι καθόλου «βαρετή» υπόθεση… 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Στις 21/12/2015 η χορωδία του σχολείου μας επισκέφτηκε το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων και το Ειδικό Σχολείο Ιλίου και τραγούδησε στα παιδιά και στους τροφίμους του Κέντρου παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα και από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ «Ο Καραγκιόζης… Η Επανάσταση… Οι Μεγάλες Δυνάμεις…»    ΤΟ ΕΡΓΟ Το έργο μας είναι θέατρο… αλλά όχι θέατρο σκιών. Θέμα του η Επανάσταση του ΄21… και όχι μόνο Λέει την ιστορία… με ιστορίες. Τραγουδάει πολύ! Τραγουδάει γελώντας… αλλά και κλαίγοντας. Μας δείχνει τον τόπο … αλλά είναι παντού. Μιλάει για το παρελθόν… αλλά μην είστε και τόσο σίγουροι Ξεσηκώνει φιγούρες… που δεν κάνουν φιγούρα. Πρωταγωνιστής ο Καραγκιόζης και οι φίλοι του και όχι διάφοροι… …“καραγκιόζηδες” Η υπόθεσή του γεννά… πολλέεεες υποθέσεις… …η συνέχεια επί της σκηνής  Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ (πατήστε εδώ ) Οι χρήστες του wiki emathites μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο για να δουν την παράσταση http://emathites.pbworks.com/w/page/106753470/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE %A3%CE%97%2025%20%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%202016 Σημείωση: Εφαρμόζουμε την πολιτική ασφαλείας του ΠΣΔ για την προστασία των ανηλίκων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Το σχολείο μας, έχοντας κοινωνική ευαισθησία στο μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων συγκέντρωσε 28 χαρτοκιβώτια με κρουασάν, μπισκότα, χαρτομάντιλα και είδη προσωπικής υγιεινής. Τα είδη αυτά παραδόθηκαν στη Γ΄ ΕΛΜΕ και μοιράστηκαν στον Πειραιά.

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ 14,15,16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΕΡΕΤΡΙΑ – ΧΑΛΚΙΔΑ 21-4-2016