Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Π ΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 22-26/06/15 Ρίγα, Λετονία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Π ΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 22-26/06/15 Ρίγα, Λετονία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Π ΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 22-26/06/15 Ρίγα, Λετονία

2 Σ ΚΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Προώθηση πολυμορφίας στην εκπαίδευση. Υποστήριξη της δημιουργικής διδασκαλίας. Εξοικείωση με μεθόδους ανάδειξης των ξεχωριστών δεξιοτήτων κάθε μαθητή. Εκμάθηση τρόπων ενθάρρυνσης της δημιουργικής – καινοτόμου σκέψης των μαθητών.

3 Δ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο Laci. Δημιουργία video κινουμένων σχεδίων με θέμα τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία. Δραστηριότητες ανάπτυξης δημιουργικής και καινοτόμου σκέψης. Εκπαιδευτική επίσκεψη σε σχολείο Καλών Τεχνών. Συμμετοχή σε τοπική γιορτή για τον ερχομό του καλοκαιριού.

4 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής ψωμιού Laci Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής ψωμιού και τοπικών προϊόντων. Επίσκεψη στο πεδίο, συμμετοχή σε εργαστήριο θεματικών δραστηριοτήτων (παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων αρτοποιίας). Μελέτη επιχείρησης σε λειτουργία, βιωματική εμπειρία, δυνατότητα σχεδιασμού αντίστοιχων εκπαιδευτικών επισκέψεων στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας.

5 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Δημιουργία animation με θέμα τη διαφορετικότητα. Εξοικείωση εκπαιδευτικών με σύγχρονες μεθόδους δημιουργίας animation και ενεργός συμμετοχή σε όλα τα στάδια της διαδικασίας (κατασκευή σκίτσων σκηνικών, ηχογράφηση, σύνθεση). https://www.youtube.com/watch?v=quEBbahQpKA Εξοικείωση με τον συντονισμό και τη διοργάνωση ομαδικών δραστηριοτήτων όπου αξιοποιούνται και αναδεικνύονται οι ξεχωριστές ικανότητες κάθε μαθητή, ενώ παράλληλα στηρίζονται στην ομαδοσυνεργατική μάθηση.

6 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Δραστηριότητες ανάπτυξης δημιουργικής και καινοτόμου σκέψης Αφύπνιση δημιουργικότητας. Προώθηση πολυμορφίας και ενθάρρυνση εξατομικευμένης μαθησιακής διαδικασίας. Δημιουργική διδασκαλία.

7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Εκπαιδευτική επίσκεψη σε σχολείο Καλών Τεχνών. Ξενάγηση στους χώρους των εργαστηρίων και ενημέρωση για καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζονται σε αντίστοιχα τεχνικά σχολεία του εξωτερικού. Παρακολούθηση εκδήλωσης όπου παρουσιάστηκαν έργα των μαθητών της σχολικής μονάδας.

8 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Συμμετοχή σε τοπική γιορτή για τον ερχομό του καλοκαιριού. Εξοικείωση με ήθη και έθιμα άλλων λαών. Επαφή με παραδοσιακή μουσική, παραδοσιακές ενδυμασίες και χορούς.


Κατέβασμα ppt "«Π ΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 22-26/06/15 Ρίγα, Λετονία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google