Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θεατρικά Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς με τον James Thomas Bailey 29 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου 2008 Λευκωσία, Πάφος, Λεμεσός, Λάρνακα, Παραλίμνι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θεατρικά Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς με τον James Thomas Bailey 29 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου 2008 Λευκωσία, Πάφος, Λεμεσός, Λάρνακα, Παραλίμνι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θεατρικά Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς με τον James Thomas Bailey 29 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου 2008 Λευκωσία, Πάφος, Λεμεσός, Λάρνακα, Παραλίμνι

2 Με πραγματικά τεράστια επιτυχία στέφθηκε ο κύκλος θεατρικών εργαστηρίων που διοργάνωσε ο ΘΟΚ με τη στήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Κύπρο και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Πεντακόσιοι ογδονταεπτά εκπαιδευτικοί, απ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, παρακολούθησαν τα εργαστήρια που διεξήχθησαν σε όλη την Ελεύθερη Κύπρο.

3 Ο Αμερικανός Ειδικός, James Thomas Bailey, εξαιρετικός καλλιτέχνης, ηθοποιός, σκηνοθέτης αλλά και εμψυχωτής, είναι Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κωμωδίας στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, Ιδρυτής και Διευθυντής του Comedy Sportz, θεάτρου στο οποίο ανεβαίνουν παραγωγές βασισμένες στον αυτοσχεδιασμό με τη συμμετοχή του κοινού. Παράλληλα, έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θεάτρου στην Καλιφόρνια, ενός πρωτότυπου προγράμματος, όπου τα σχολεία αγωνίζονται σε αγώνες αυτοσχεδιασμού, όπου αξία έχει να κερδίσει ο Θεατής και όπου, σχεδόν πάντα, η φιλοξενούμενη ομάδα παίρνει τη θέση του ηττημένου για το χατήρι της φιλοξενούσας, η οποία παίζει μπροστά στο κοινό της. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, παρακολουθούν εργαστήρια κάθε χρόνο περίπου 1200 παιδιά, με βασική αρχή την θετική προσέγγιση, την ετοιμότητα να ανταποκρίνονται θετικά και με φροντίδα για το σύντροφό τους στη σκηνή.

4 Καθηγητές, Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί ενθουσιάστηκαν κυριολεκτικά με τη διδασκαλία του κ. Bailey, ο οποίος τους έδωσε υλικό πρακτικά και άμεσα εφαρμόσιμο, όχι μόνο στα πλαίσια του θεάτρου, αλλά και ευρύτερα στο θέμα της προσέγγισης των μαθητών και των συνόλων. Εργαστήρια έγιναν στη Λευκωσία, την Πάφο, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και το Παραλίμνι, στα πλαίσια της απόφασης του ΘΟΚ να προωθήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για το θέατρο από αυτή τη χρονιά. Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών ήταν τόσο θετική στα εργαστήρια, που ορίστηκε και έκτακτη Παγκύπρια συνάντηση κατά την οποία διδάχθηκε πρόσθετο υλικό από τον εξαιρετικό καλλιτέχνη.

5 Ο ΘΟΚ προγραμματίζει τη συνέχιση του κύκλου εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς, με στόχο να την περαιτέρω ενίσχυση του θεάτρου στα σχολεία.

6 Τομέας Θεατρικής Ανάπτυξης, ΘΟΚ

7 Χαλκάνορος και Λιπέρτη, Στρόβολος 2000 Λευκωσία Τηλέφωνο: 22492900 Τηλεομοιότυπο: 22492923 www.thoc.org.cy thoc@cytanet.com.cy


Κατέβασμα ppt "Θεατρικά Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς με τον James Thomas Bailey 29 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου 2008 Λευκωσία, Πάφος, Λεμεσός, Λάρνακα, Παραλίμνι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google