Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΥΘΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ: «ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ-Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ»

2

3

4

5

6 ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Οι στόχοι που τέθηκαν εξαρχής ήταν πολλαπλοί: Γνωριμία των μαθητών με το έργο του Μάνου Χατζιδάκι Εισαγωγή στην έννοια της «πρόσληψης» ως «τάσης» στη λογοτεχνία μέσα από δύο έργα του συνθέτη που εμπνέονται από αρχαία πρότυπα : τους «Ορνιθες» (θεατρική παράσταση που ανέβηκε από το θέατρο τέχνης του Κ. Κουν και που στηρίζεται στην ομώνυμη κωμωδία του Αριστοφάνη) και τον «Εφιάλτη της Περσεφόνης» (τραγούδι, που εμπνέεται από το μύθο της Περσεφόνης Βιωματική μάθηση- αυτενέργεια των μαθητών, μέσα από το τραγούδι και το χορό αποσπασμάτων της παράστασης «Όρνιθες», μέσα από τη δημιουργία κολάζ σχετικού με το έργο του Χατζιδάκι, καθώς και μέσα από τη δημιουργία video clip που πλαισιώνει το τραγούδι «Ο εφιάλτης της Περσεφόνης».

7 Μεθοδολογία και πορεία του προγράμματος
Τα παιδιά, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες: Η πρώτη ομάδα αναζήτησε πληροφορίες για το έργο και το βίο του Χατζιδάκι, καθώς και φωτογραφικό υλικό και συνέθεσε ένα κολάζ. Η δεύτερη ομάδα συλλέγοντας φωτογραφικό υλικό δημιούργησε ένα video clip για το τραγούδι «ο Εφιάλτης της Περσεφόνης» τονίζοντας το οικολογικό περιεχόμενο του τραγουδιού και συνδέοντάς το με την περιοχή της Ελευσίνας, η οποία σχετίζεται τόσο με το μύθο της Περσεφόνης όσο και με το οικολογικό περιεχόμενο του τραγουδιού. Η τρίτη ομάδα συγκροτήθηκε από τη Χορωδία του σχολείου και με την καθοδήγηση του καθηγητή της Μουσικής, κο Παπαγεωργίου, τραγούδησε τρία τραγούδια από το έργο «Όρνιθες» του Μ. Χατζιδάκι. («Πάροδος των πουλιών», «οι Κύκνοι», «Το τραγούδι της Αηδόνας/ Ω καλή μου ξανθιά») Η τέταρτη ομάδα αποτέλεσε το Χορό, που απέδωσε χορευτικά τα αντίστοιχα κομμάτια που τραγούδησε η Χορωδία, κάτω από τις οδηγίες της καθηγήτριας κας Ρίζου.

8 Αποτελέσματα- επίτευξη στόχων
Οι στόχοι του προγράμματος επετεύχθησαν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς: Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά και γνώρισαν μέσα από ποικίλους τρόπους βιωματικά το έργο ενός μεγάλου συνθέτη. Δέχθηκαν ερεθίσματα που τους έκαναν να αναζητήσουν επιπλέον πληροφορίες στο διαδίκτυο τόσο για τον συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, όσο και για την παράσταση των Ορνίθων, καθώς και για το μύθο της Περσεφόνης και τη σχέση της με την Ελευσίνα. Δέχθηκαν μηνύματα οικολογικά που έδωσαν τροφή για συζήτηση. Καλλιέργησαν τη δημιουργική τους φαντασία, καθώς δημιούργησαν μόνα τους με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών του προγράμματος τις μάσκες και τα κοστούμια τους. Το σχολείο μας πλημμύρισε από τους ήχους της μουσικής ενός μεγάλου συνθέτη.

9 Φωτογραφιες από τις πρόβες

10

11

12

13

14 Μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ α/α ΒΛΑΧΟΥ ΕΛΕΝΗ Γ1 17 ΤΣΙΩΡΗ ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΤΟΣΙΑ ΜΑΡΙΑ 18 ΤΣΟΚΑ ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ 19 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ ΙΩΣΓΗΦΙΝΑ 20 ΧΑΧΑΛΑΤΟΥ ΑΝΝΑ- ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΑΡΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 21 ΣΦΕΝΔΟΥΡΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑ 22 ΠΑΠΑΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ 23 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΛΑΦΤΣΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ 24 ΣΑΝΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΛΟΥΠΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ 25 ΧΑΚΡΑΜΑ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΙΑ 26 ΖΟΥΜΠΛΙΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 27 ΙΜΠΡΑΧΙΜΙ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΠΡΑΧΙΜΙ ΜΑΡΙΛΕΝΑ 28 ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΑΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Γ2 29 ΚΟΛΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 30 ΚΟΛΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΟΛΟΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 31 ΜΠΑΛΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 32 ΤΖΙΜΑΣ ΗΛΙΑΣ 33 ΤΣΑΡΠΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 34 ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ 35 ΚΑΨΗ ΧΡΥΣΑ 36 ΤΑΡΑ ΕΡΜΗΣ 37 ΤΣΙΤΣΑ ΜΑΡΙΟΣ 38 ΤΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ 39 ΧΗΛΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ 40 ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 41 ΝΤΑΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 42 ΜΑΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 43 ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 44 45 ΦΑΣΟΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΕΓΚΟ ΧΡΗΣΤΟΣ Β3 46 ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ 47 ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

15

16 Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος
Παπαγεωργίου Ευάγγελος (Μουσικός) Ρίζου Μαρία (Φιλόλογος)

17

18


Κατέβασμα ppt "ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google