Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου
Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ιδρύθηκε το 1930 και λειτούργησε ταυτόχρονα με το Εθνικό Θέατρο. Στα 80 και πλέον χρόνια λειτουργίας της προικίζει το Ελληνικό Θέατρο με σημαντικούς ηθοποιούς και πρωταγωνιστές. Γραμματεία: Δώρα Ταραμπίκου   Διεύθυνση:  Πειραιώς 35 – Τ.Κ Τηλέφωνα:  Fax: 

2 Τρόπος εισαγωγής – Εξετάσεις για το Εθνικό θέατρο
Από το Εθνικό Θέατρο ανακοινώνεται ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή θα γίνουν σε δύο (2) στάδια: 

3 Στο πρώτο στάδιο οι υποψήφιοι καλούνται να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν :
Ένα τραγούδι  Θα ζητηθεί επίσης να αυτοσχεδιάσουν πάνω σε δοσμένο θέμα  Δύο μονολόγους, έναν από το κλασικό ρεπερτόριο (από την αρχαιότητα έως και τον 18ο αιώνα, π.χ. αρχαίο δράμα, θέατρο της κρητικής αναγέννησης, ελισαβετιανό θέατρο, γαλλικός κλασικισμός, γερμανικός ρομαντισμός κ.λπ) και έναν από το σύγχρονο ρεπερτόριο (από τον 19οαιώνα έως σήμερα, πχ. Ίψεν, Τσέχοφ, Ουίλλιαμς, Μπέκετ, Πίντερ, νεοελληνικό έργο, κ.λπ)   Ένα ποίημα 

4 Στο δεύτερο στάδιο οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα κληθούν να παρουσιάσουν :
Δύο νέους μονολόγους (αντίστοιχους με αυτούς του πρώτου σταδίου)  Ένα νέο ποίημα  Ένα νέο τραγούδι  Θα ζητηθεί και πάλι να αυτοσχεδιάσουν πάνω σε δοσμένο θέμα Τέλος, θα εξεταστούν γραπτά σε μια έκθεση ιδεών

5 Φοίτηση στις Δραματικές Σχολές
Η φοίτηση στις Σχολές (Κρατικές και Ιδιωτικές) είναι τριετής, συνεχής και υποχρεωτική, τα δε δίδακτρα καθορίζονται από τις ίδιες τις Σχολές.

6 Τα μαθήματα τα οποία διδάσκονται στον τριετή κύκλο σπουδών είναι τα εξής:
Κύρια Υποκριτική - Αυτοσχεδιασμός Αγωγή Προφορικού λόγου (ορθοφωνία) Κίνηση - Χορός

7 Δευτερεύοντα Μουσική - Τραγούδι
Δραματολογία (Ελληνικού και ξένου Θεάτρου) Ιστορία Θεάτρου Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Ιστορία και Πρακτική Κινηματογράφου Σκηνογραφία - Ενδυματολογία και διασκευή προσώπου

8 Προαιρετικά Oπλομαχητική Ξιφασκία

9 Εξετάσεις εισαγωγής (Για τις Ιδιωτικές Δραματικές Σχολές)
Για την εγγραφή στο Α΄ έτος των Ανωτέρων Ιδιωτικών Σχολών Δραματικής Τέχνης, απαιτείται απολυτήριο Λυκείου, υποβολή αίτησης στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Μπουμπουλίνας Αθήνα, μέχρι 15 Ιουλίου και συμμετοχή σε εισαγωγικές εξετάσεις οι οποίες διενεργούνται τον Σεπτέμβριο μήνα, από Επιτροπή που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά από προκήρυξή του. 

10 Τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι Υποκριτική, Απαγγελία - Τραγούδι και Στοιχειώδεις Θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας (γραπτά).  Εάν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει απολυτήριο Λυκείου, αλλά έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του μέχρι τις 30 Ιουνίου, μπορεί να δώσει εξετάσεις σε ειδική Επιτροπή εξαιρετικών ταλέντων, του άρθρου 12 του Νόμου 1158/81, αφού υποβάλλει αίτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας Αθήνα), μέχρι 15 Ιουλίου συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

11 ΣΠΟΥΔΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Υπάρχουν περίπου 20 δραματικές σχολές στην Αθήνα, 4 στη Θεσσαλονίκη και 1 στο Βολο. Απ'αυτές οι 2 είναι κρατικές και οι υπόλοιπες ιδιωτικές. 

12 Πετσίδη Ευαγγελία


Κατέβασμα ppt "Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google