Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Διαθεματική προσέγγιση Οι μαθητές παροτρύνονται να ασχοληθούν στο σχολείο ή και στο σπίτι με διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες αυτές μπορούν να γίνουν στα πλαίσια διαφόρων μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος όπως: Ιστορία  Ελληνικά  Τέχνη  Οικιακή Οικονομία  Σχεδιασμός και Τεχνολογία

2 Βιβλίο Ιστορίας Ε΄ τάξης
ΙΣΤΟΡΙΑ Βιβλίο Ιστορίας Ε΄ τάξης «Στα βυζαντινά χρόνια» Εισηγείται την εκπόνηση σχεδίου εργασίας με θέμα τα κάστρα του τόπου μας.

3

4 ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 Γράφουν μικρά κείμενα με θέματα όπως: Ένας άρχοντας, ένας στρατιώτης ή ένας εργάτης διηγείται πώς περνά τη μέρα του.  Η επίσκεψη μου στο μουσείο  Ένας αρχαιολόγος περιγράφει την τελευταία του ανασκαφή.  Ένα μουσειακό αντικείμενο ζωντανεύει.  Ο Καραγκιόζης και η παρέα του επισκέπτονται το κάστρο.  Μια φορά κι ένα καιρό… στο κάστρο  Συνέντευξη με το φύλακα του κάστρου.

5 ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Τουριστικός οδηγός  Εφημερίδα-περιοδικό  Ημερολόγιο  Γρίφοι-αινίγματα  Ποιήματα  Δραματοποίηση  Η γωνιά του μουσείου  Έρευνα

6 ΤΕΧΝΗ Θέματα: Το κάστρο της Λεμεσού Σκηνές από τη ζωή στο κάστρο
 Ζωγραφική (νερομπογιές, παστέλ, πενάκι, μαλακό μολύβι, κάρβουνο) Θέματα: Το κάστρο της Λεμεσού Σκηνές από τη ζωή στο κάστρο Το κάστρο πολιορκείται Οι ιππότες του κάστρου Το κτίσιμο του κάστρου Ένα οικόσημο Αφίσα για το κάστρο της Λεμεσού Μεσαιωνικά γραμματόσημα

7  Αγγεία με παραστάσεις εμπνευσμένες από το μουσείο.
 Πηλοπλαστική Τα παιδιά δημιουργούν με πηλό. Θέματα:  Το κάστρο  Πανοπλίες ιπποτών  Το οικόσημό μου  Νόμισμα της εποχής  Αγγεία με παραστάσεις εμπνευσμένες από το μουσείο.

8  Κολλητική - ψηφιδωτό Με τη χρήση εφημερίδων, περιοδικών, χρωματιστών χαρτιών κ.ά. δημιουργούν έργα με θέματα που αναφέρονται πιο πάνω.  Φτιάχνουν τη δική τους προθήκη με εικόνες από αντικείμενα και γράφουν και τις απαραίτητες λεζάντες.

9  Γλυπτική - Χαρακτική Πάνω σε ασβεστόλιθο ή γύψο χαράζουν:
 Το οικόσημό τους  Ένα κάστρο  Μια σφραγίδα  Έναν ιππότη

10  Κάρτες Τα παιδιά φτιάχνουν κάρτες για να στείλουν τις ευχές τους και τις διακοσμούν με μεσαιωνικά μοτίβα και παραστάσεις που συνάντησαν στο μουσείο.  Εικονογράφηση Φτιάχνουν μικρές ιστορίες για τα κατoρθώματα φανταστικών ιπποτών και τις εικονογραφούν.

11 ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  Με τσόχες και άλλα υφάσματα δημιουργούν μαξιλαράκια ή πετσετάκια διακοσμημένα με παραστάσεις από το μουσείο. Οι συνθέσεις μπορούν να γίνουν με βελονιές ή με τύπωμα.  Γράφουν με τη φαντασία τους διάφορες συνταγές.  Κάνουν έρευνα για τις ενδυμασίες της εποχής και κάνουν συλλογές με σχετικές εικόνες.  Συλλέγουν στοιχεία για τα μαγειρικά σκεύη της εποχής.

12 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Με άχρηστα υλικά κάνουν κατασκευές όπως:  κάστρα  πολιορκητικές μηχανές  καταπέλτες  πολιορκητικούς κριούς  κανόνια  πανοπλίες

13 ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

14

15

16

17

18


Κατέβασμα ppt "Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google