Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ηλεκτρομαγνητικό Φάσμα
Advertisements

Μετάδοση Θερμότητας με μεταφορά
Η εστία του Dr Larry Winiarski (1982) -rocket stove-
ΕΠΑΓΩΓΗ (induction).
Ήπιες Μορφές Ενέργειας ΙΙ
ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΊΝΑ
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Ερωτήσεις Σχολικού Ποια είναι η σχέση μεταξύ εναλλασσόμενου ρεύματος και ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων; Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί εναλλασσόμενο ρεύμα.
Από τη Θερμότητα στη Θερμοκρασία Η Θερμική Ισορροπία
Η θερμότητα διαδίδεται με ακτινοβολία
Θερμικές ιδιότητες της ύλης
ΗΗΜΕΙΑ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ-ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
3.1 ΘΕΡΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ο νόμος ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ.
HΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ
1. Θερμόμετρα και μέτρηση θερμοκρασίας
ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούμαι καθημερινά, από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες χρειάζονται ενέργεια, για να λειτουργήσουν .Χωρίς ενέργεια.
6.4 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ & ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
6.2 ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ: ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΡΕΗ ΥΓΡΗ ΑΕΡΙΑ ΡΕΥΣΤΑ
ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.
SEA LEVEL RISE1 TEMPERATURE OF OCEANS. SEA LEVEL RISE2 TEMPERATURE OF OCEANS.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΟΥΛΗ
Χημεία και Αέρια θερμοκηπίου
Αστική Θερμική Νησίδα.
Ήλιος & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣΗ
Μαθημα τεχνολογιασ εργασια αξιολογησησ β’ τριμηνου θεμα: ενεργεια
A ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
Μαθήματα θερμοδυναμικής 5. ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ ΜΗΧΑΝΩΝ Holton & Brush: σελ και
Φαινόμενο του θερμοκηπίου
 Αυτό εδώ είναι ένα σίδερο παλιού τύπου, που λειτουργούσε με κάρβουνα. Το πάνω μέρος με το χερούλι άνοιγε προς τα πίσω και στο εσωτερικό τοποθετούνταν.
Φυσική των Ακτινοβολιών Βασικές Αρχές Ευάγγελος Παππάς Επικ. Καθηγ. Ιατρικής Φυσικής ΤΕΙ Αθήνας.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
Βασικές αρχές θερμοδυναμικής και Απώλειες ενέργειας σε κτήρια Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ Τμήμα Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων Διδάσκων: Δρ. Ν. Κατσούλας.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
Τεχνολογία Ψυχρών Υλικών
Εφαρμογές καλών και κακών αγωγών της θερμότητας στην καθημερινή μας ζωή Εξηγήστε γιατί τα αντικείμενα που σας παρουσιάζονται πιο κάτω είναι κατασκευασμένα.
Μ.Ε.Κ. Ι Κεφάλαιο 2 Θερμότητα & Τρόποι μετάδοσης της Θερμότητας
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ
Είδη και κατηγορίες ακτινοβολίας
Ασύρματα μέσα μετάδοσης
Θέμα: Επιστήμη στο πιάτο
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1.
Αποστολάκη Φλωρεντία-Αφροδίτη 5595
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Ο ήλιος ακτινοβολεί φως και θερμότητα
Τα παιχνίδια του φωτός (2)
επιπλέει στον κουβά με το νερό.
Τρόποι Μεταφοράς Θερμότητας
Δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ.
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Ενέργεια Η ενέργεια είναι ένα φυσικό μέγεθος που το αντιλαμβανόμαστε κυρίως από τα αποτελέσματά της, που είναι γνωστά σαν έργο. Έχει πολλά «πρόσωπα».
1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ αναφορά στα είδη και μετατροπές ενέργειας ΦΥΣΙΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ; Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα. Για αυτή την διαδικασία του σιδερώματος.
ΠηγΕΣ ενΕργειαΣ Ενότητα 2η.
Μετάδοση Θερμότητας με Ακτινοβολία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2

Επεξηγεί τους τρόπους μετάδοσης της θερμότητας. Στοχοι ΜαθηματοΣ Επεξηγεί τους τρόπους μετάδοσης της θερμότητας. Αναφέρει καύσιμα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα.

ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Με αγωγή Με μεταφορά Με ακτινοβολία

ΜΕ ΑΓΩΓΗ Η θερμότητα μεταφέρεται με 2 τρόπους: Άμεσα από τη πηγή θερμότητας στο σκεύος. (Από τη φωτιά στη κατσαρόλα από την κατσαρόλα στο νερό και από το νερό στην τροφή)

Η θερμότητα μεταφέρεται από ένα μέρος του αντικειμένου που δέχεται τη θερμοκρασία σε άλλο, π.χ. από το εξωτερικό στο εσωτερικό του ρόστου, από τη βάση της κατσαρόλας στο χερούλι.

Διαφορετικά υλικά μεταφέρουν τη θερμοκρασία με διαφορετικές ταχύτητες.

Με Μεταφορά (Convection) Η Θερμότητα μεταδίδεται με την κίνηση του αέρα, του ατμού ή του ζεστού νερού. Μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Φυσική: Στη κατσαρόλα ή στη φριτούρα παρατηρείται μια συνεχή κυκλική κίνηση, που μεταφέρει τη θερμότητα σε όλο το χώρο.

Μηχανική: Η θερμότητα στο φούρνο μεταδίδεται πιο γρήγορα με ανεμιστήρες και έτσι η τροφή ψήνεται σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Με Ακτινοβολία Ακτινοβολία έχουμε, όταν μεταδίδεται ενέργεια μέσω κυμάτων από την πηγή στην τροφή. Τα κύματα δεν είναι θερμότητα αλλά μετατρέπονται σε θερμική ενέργεια όταν φτάσουν στη τροφή (Φούρνος Μικροκυμάτων). Για μαγείρεμα χρησιμοποιούνται 2 είδη ακτινοβολίας: Υπέρυθρη και Μικροκυμάτων.

Υπέρυθρη (Infrared) Ακτινοβολία που δημιουργείται με τη χρήση σχάρας. Τα κάρβουνα, η σχάρα θερμαίνονται σε τέτοιο βαθμό που εκπέμπουν ακτινοβολία που ψήνει τη τροφή.

Μικροκύματα (Microwave) Παράγονται από το Μαγκνετρον εκπέμπονται στο εσωτερικό του φούρνου και εισέρχονται στη τροφή, κινώντας τα μόρια του νερού παράγετε τριβή άρα θερμοκρασία που ψήνει τη τροφή. Τα μικροκύματα εισχωρούν μέχρι 7cm.

Το υγραέριο Ο ηλεκτρισμός Τα κάρβουνα Το πετρέλαιο ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Το υγραέριο Ο ηλεκτρισμός Τα κάρβουνα Το πετρέλαιο

Επεξηγεί τους τρόπους μετάδοσης της θερμότητας. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Επεξηγεί τους τρόπους μετάδοσης της θερμότητας. Αναφέρει καύσιμα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα.