Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

2 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: 1. Ορίζει την έννοια ‘μαγείρεμα’.
1.  Ορίζει την έννοια ‘μαγείρεμα’. 2.  Αναφέρει και να επεξηγεί τους λόγους, για τους οποίους μαγειρεύονται οι τροφές. 3.  Επεξηγεί τους τρόπους μετάδοσης της θερμότητας. 4.  Κατονομάζει τα διάφορα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα. 5. Κατονομάζει τις μεθόδους μαγειρέματος.

3 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ; Μαγείρεμα είναι η παροχή θερμότητας στις τροφές, με σκοπό να επιφέρει σ’αυτές τις αναγκαίες φυσικές και χημικές αλλαγές για να γίνουν καταναλώσιμες

4 ΓΙΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ;
1. Οι τροφές γίνονται μαλακές και ευκολοχώνευτες. 2. Οι τροφές απαλλάσσονται απο μικρόβια που περιέχουν και επομένως διατηρούνται περισσότερο. 3. Οι μαγειρεμένες τροφές ικανοποιούν τις αισθήσεις. 4. Με το μαγείρεμα αυξάνεται η ποικιλία των παρασκευών.

5 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
Η θερμότητα μεταδίδεται με τρείς τρόπους: 1.  Με αγωγή 2.  Με μεταφορά 3.  Με ακτινοβολία

6 ΜΕ ΑΓΩΓΗ   Αμεσα απο τη πηγή θερμότητας στο σκεύος. (Απο τη φωτιά στη κατσαρόλα απο την κατσαρόλα στο νερό και απο το νερό στην τροφή)

7 ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ Η Θερμότητα μεταδίδεται με την κίνηση του αέρα, του ατμού ή του ζεστού νερού. Μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:  Φυσική: Στη κατσαρόλα ή στη φριτούρα παρατηρείται μια συνεχή κυκλική κίνηση, που μεταφέρει τη θερμότητα σε όλο το χώρο. Μηχανική: Η θερμότητα στο φούρνο μεταδίδεται πιο γρήγορα με ανεμιστήρες και έτσι η τροφή ψήνεται σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

8 ΜΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Ακτινοβολία έχουμε, όταν μεταδίδεται ενέργεια μέσω κυμάτων απο την πηγή στην τροφή. Τα κύματα δεν είναι θερμότητα αλλά μετατρέπονται σε θερμική ενέργεια όταν φτάσουν στη τροφή.

9 ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
2. Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ 1. ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ 3. ΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ 4.ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

10 Οι μεθόδοι μαγειρεύματος που θα αναφερθούμε στη συνέχεια είναι:
1.  Βράσιμο 2.  Ποσέ 3.  Στιού 4.  Μπρεζέ 5.  Με Ατμό 6.  Τηγάνισμα (Ξέβαθο και Βαθύ) 7.  Στο φούρνο 8.  Στη Σχάρα 9.  Μικροκύμματα


Κατέβασμα ppt "ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google