Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς να το κάνεις και μόνος σου! Οι ηλεκτρικές κουζίνες ξοδεύουν πολλή ενέργεια. Και μια και είσαι αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα, σίγουρα είσαι αρκετά μεγάλος και για να κάνεις οικονομία στην ενέρ­γεια. Μα κι αν ακόμα οι γονείς σου σού λένε πως δεν είσαι αρκετά μεγάλος γι' αυτή τη δουλειά και πως πρέπει να περιμένεις κι άλλο, εσύ πάλι μπορείς να τους μάθεις, στο μεταξύ, μερικά πραγματάκια για να κάνουν οικονομία στην ενέργεια όταν μαγειρεύουν.

2 ΞΕΡΕΙΣ ΌΤΙ!!! Κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα του φούρνου για να δεις αν είναι έτοιμο το φαγητό, βαθμοί πηγαίνουν χαμένοι. Είναι κρίμα. Όταν φεύγει ο ζεστός αέρας από το φούρνο, χρει­άζεται κι άλλο ρεύμα ή υγραέριο για να ξαναζεσταθεί. Δηλαδή, κι άλλη ενέργεια κι άλλα χρήματα, που πάνε χαμένα.

3 Πολλά σπίτια στον κόσμο έχουν φούρνους μικρό κυμάτων
Πολλά σπίτια στον κόσμο έχουν φούρνους μικρό κυμάτων. Εσείς έχετε; Όταν χρησιμοποιείται σωστά, ο φούρνος των μικροκυμάτων χρειάζεται πολύ λιγότερη ενέργεια από ό,τι ένας συνηθισμένος ηλεκτρικός φούρνος. Το ίδιο και οι ψηστιέρες. Το νερό βράζει γρηγορότερα στην κατσαρόλα όταν είναι σκε­πασμένη, κι έτσι ξοδεύεται λιγό­τερη ενέργεια ώσπου να φτάσει στο σημείο βρασμού. Μπορείς να χρησιμοποιείς μέ­χρι και 15 βαθμούς λιγότερη θερμοκρασία, αν μαγειρεύεις με γυάλινα ή κεραμικά σκεύη, γιατί απορροφούν και κρατά­νε περισσότερη θερμότητα απ' ό,τι άλλα σκεύη.

4 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ 1
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ  1. Μεσαία, βαθμούς Κελσίου για τηγανιτά που περιέχουν πολύ νερό όπως πατάτες και άλλα λαχανικά.  2.Υψηλή, βαθμούς Κελσίου για αλευρώματα ή βουτηρωμένα.  3. Πολύ υψηλή, βαθμούς Κελσίου για μικρού μεγέθους ψαρικά, όπως καλαμαράκια, κροκέτες κ.ά. 

5 Να σκεπάζεις την κατσαρόλα όταν βράζεις νερό.
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Να σκεπάζεις την κατσαρόλα όταν βράζεις νερό. Ο πάτος της κατσαρόλας πρέ­πει να έχει το ίδιο μέγεθος με το μάτι της κουζίνας. Όταν ψήνεις κάτι στο φούρνο, μην ανοιγοκλείνεις την πόρτα του. Να... έχεις το νου σου, όταν μαγειρεύεις. Αν ακούσεις σφυρίγματα, τσιτσιρίσματα κι άλλους τέτοιους παράξενους θορύβους, ίσως να πρέπει να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία.

6 ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ • Γέμισε δυο κατσαρόλες με την ίδια ποσότητα νερού. (Μέτρησε το με ένα φλιτζάνι). Σκέπασε τη μια κατσαρόλα κι άφησε την άλλη ξεσκέπαστη. Άνοιξε και τα δυο μάτια ταυτόχρονα. Φρόντισε η θερμοκρασία και των δύο να είναι ρυθμισμένη στο ίδιο ακριβώς επίπεδο. Και δες πού θα βράσει πιο γρήγορα το νερό. Γιατί; Ποια κατσαρόλα ξόδεψε περισσότερη ενέργεια;

7 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ Μάντεψε Πότε βράζει πιο γρήγορα μια κατσαρόλα με νερό;
Α) Με το καπάκι κλειστό. Β) Με το καπάκι μισάνοιχτο. Γ) Χωρίς καπάκι. ΡΩΤΗΣΑ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΟ (Α) ΚΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΤΟ (Β)


Κατέβασμα ppt "ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google