Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)

2 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ορίζει τη μέθοδο.
Ονομάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μεθόδου. Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο αυτή. Ονομάζει τον εξοπλισμό που απαιτείται. Περιγράφει τη μέθοδο. Επεξηγεί τα διάφορα σημεία προσοχής και τα στάδια της μεθόδου.

3 Είναι το ψήσιμο της τροφής σε καυτό λάδι η λίπος το οποίο
ΟΡΙΣΜΟΣ Είναι το ψήσιμο της τροφής σε καυτό λάδι η λίπος το οποίο καλύπτει την τροφή.

4 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΑΥΤΗΣ
Γρήγορη μέθοδος μαγειρέματος. Προσφέρει καλής ποιότητας μαλακές τροφές. Καλύπτοντας την τροφή με άλλα υλικά (αλεύρι, χυλό η φρυγανιά) εμποδίζουμε την απορρόφηση λίπους από την τροφή. Το μισοψήσιμο μερικών τροφών επιταχύνει το ψήσιμο τους κατά το σερβίρισμα εξοικονομώντας χρόνο.

5 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΑΥΤΗΣ
Θεωρείται βλαβερή αν η κατανάλωση τέτοιων τροφών είναι μεγάλη. Είναι ακατάλληλη μέθοδος μαγειρέματος για άτομα που υποφέρουν από παχυσαρκία, έλκος η άλλες παθήσεις. Απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και συνεχή επίβλεψη.

6 ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ
Ψάρια Λαχανικά Πατάτες Ζύμες Φρούτα Κροκέτες Κούπες

7 ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
Φριτούρες η βαθιές κατσαρόλες Μεταλλικά καλάθια Ειδικές συρμάτινες κουτάλες

8 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Η στραγγισμένη τροφή μπαίνει σε
άφθονο καυτό λάδι μέχρι να ψηθεί.

9 ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Επικάλυψη της τροφής (coating).
Μισοψήσιμο των πατατών σε καυτό λάδι (blanching). Στράγγισμα (straining). Σερβίρισμα (serving). Η ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΤΡΟΦΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΗ, ΤΡΑΓΑΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ.

10 Διατήρηση Τηγανισμένων Τροφών
Η ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΤΡΟΦΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΖΕΣΤΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΤΡΑΠΕΖΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗ ΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ

11 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΑΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας λάδια που αντέχουν σε ψηλές θερμοκρασίες χωρίς να καίγονται (175 – 195 c°). H ποσότητα λίπους στη φριτούρα δεν υπερβαίνει τα 2/3 με 3/4 της. Σωστή θερμοκρασία του λαδιού. (Frying temperature).

12 Τα λάδια δεν πρέπει να βράζουν υπερβολικά και να μαυρίζουν γιατί είναι πολύ βλαβερά στην υγεία μας.
Το σούρωμα του λαδιού πρέπει να γίνει αφού κρυώσει, για να απαλλαγεί από τα κατακάθια που το χαλούν. Στραγγίζουμε τη τροφή καλά προτού τη βάλουμε στο καυτό λάδι για να αποφεύγονται τυχόν εγκαύματα. Τοποθετούμε στο τηγάνι μικρές δόσεις φαγητού για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και για να μην απορροφά λάδι η τροφή.

13 Μεταξύ δυο δόσεων τροφής καλυτέρα είναι να περνά λίγος χρόνος, ώστε να ξαναζεσταίνεται το λάδι στη θερμοκρασία τηγανίσματος. Το καλάθι που περιέχει την τροφή μπαίνει στο καυτό λάδι σιγά-σιγά μέχρι να εξατμιστεί μια ποσότητα νερού από την τροφή. Έτσι, αποφεύγεται το υπερχείλισμα του λαδιού. Προσοχή από πυρκαγιά. Αν αυτό συμβεί καλύπτουμε τη φριτούρα με χοντρό βρεγμένο και στραγγισμένο ρούχο για να διακοπεί η παροχή οξυγόνου και να σβήσει η φωτιά.

14 Επανάληψη Ορισμός Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Τι μαγειρεύεται με τη μέθοδο αυτή; Τι χρειαζόμαστε; Περιγραφή της μεθόδου. Διατήρηση τηγανισμένων τροφών Σημεία προσοχής κατά το βαθύ τηγάνισμα.

15 ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΛΑΔΙΩΝ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Κανολα Επεξεργασμένο 470°F-240°C Αραβοσιτέλαιο 450°F-232°C 320°F-160°C Βούτυρο 350°F-177°C Καθαρισμένο 485°F-252°C Ελαιόλαδο Εξτρα Παρθένο 375°F-191°C Φυστικελαιο 450°F232°C


Κατέβασμα ppt "BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google