ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
2η ενότητα: Το προσωπικό του εστιατορίου
Advertisements

4η Ενότητα:Καθαρισμός.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-Μάγειρας.
Ενότητα 5η Συνέχεια.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΠΟΥΦΕ.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΗΘΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Π. Μαυρογένης Υλικό μέρος και Λογισμικό των συστημάτων μηχανογράφησης των χώρων εστίασης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Αναφέρει το Υλικό μέρος των συστημάτων μηχανογράφησης.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΕΝΟΤΗΤΑ:5 ΤΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
5ο πεδίο Το πέμπτο επιστημονικό πεδίο περιλαμβάνει τις Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης. Μπορούν να το δηλώσουν όλοι οι υποψήφιοι αρκεί να επιλέξουν.
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
Μίγμα μάρκετινγκ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Οι τουριστικές υπηρεσίες είναι άυλες μη ορατές στους καταναλωτές και γίνονται φανερές μετά το πέρας της.
16:50. ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να αναφέρει: 1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. 2. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΘΕΙ.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Καθηγήτρια κα Β. Δεριζιώτη
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑ:2 ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Περιγράφει τα προσόντα και καθήκοντα του προσωπικού του εστιατορίου. Επεξηγεί τις αρετές που πρέπει να διαθέτουν οι τραπεζοκόμοι.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ 1.ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ TOY ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Απόφοιτος τριτοβάθμιας σχολής – κλάδος ξενοδοχειακών τεχνών. Πολυετή πείρα στην Επισιτιστική Βιομηχανία. Οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες. Γνώστης της εστιατορικής τέχνης. Γνώστης κρασιών και ποτών. Γνώστης Μαγειρικής. Γνώστης ξένων γλωσσών

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: Οργανώνει, διοικεί και ελέγχει τους χώρους εστίασης. Καθορίζει τα επίπεδα παράθεσης φαγητών. Είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των πωλήσεων τροφίμων και ποτών. Ελέγχει τα αποθέματα υλικών και εξοπλισμού των εστιατορίων. Προσλαμβάνει και εκπαιδεύει το προσωπικό του τμήματός του. Φροντίζει για την εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας. Είναι υπεύθυνος για τα έσοδα, έξοδα και κέρδη του τμήματός του.

ΕΣΤΙΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Απόφοιτος τριτοβάθμιας σχολής – κλάδος ξενοδοχειακών τεχνών. Πολυετή πείρα στην Επισιτιστική Βιομηχανία. Οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες. Γνώστης της εστιατορικής τέχνης. Γνώστης κρασιών και ποτών. Γνώστης Μαγειρικής. Γνώστης ξένων γλωσσών Γνώστης της ψυχολογίας των πελατών.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: ΕΣΤΙΑΡΧΟΣ Είναι ο γενικός υπεύθυνος του εστιατορίου. Επιβλέπει την προετοιμασία του εστιατορίου. Ελέγχει την καθαριότητα του χώρου και του εξοπλισμού. Ελέγχει το προσωπικό του εστιατορίου. Ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, εμφάνιση και συμπεριφορά. Ετοιμάζει το ωρολόγιο πρόγραμμα. Υποδέχεται τους πελάτες στο εστιατόριο. Δέχεται τις προκρατήσεις των πελατών. Συνεργάζεται με τον αρχιμάγειρα και τον διευθυντή τροφίμων και ποτών για τη σύνθεση του μενού. Προωθεί τις πωλήσεις του εστιατορίου.

ΑΡΧΙΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής. Πρακτική πείρα στο εστιατόριο. Γνώστης της εστιατορικής τέχνης. Γνώστης κρασιών και ποτών. Γνώστης Μαγειρικής. Γνώστης ξένων γλωσσών Γνώσεις φλαμπέ και τεμαχισμού.

ΑΡΧΙΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: Είναι υπεύθυνος σε ένα τμήμα του εστιατορίου. Ελέγχει μια ομάδα τραπεζοκόμων. Ελέγχει την προετοιμασία του εστιατορίου. Ελέγχει την καθαριότητα των επιτραπέζιων σκευών. Υποδέχεται τους πελάτες στο τμήμα του. Παίρνει τις παραγγελίες φαγητών και ποτών. Παρασκευάζει τα φλαμπέ. Τεμαχίζει τα διάφορα παρασκευάσματα. Επιβλέπει την παράθεση στο τμήμα του. Ελέγχει την είσπραξη των λογαριασμών. Δίνει αναφορά στον Εστίαρχο.

ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Α ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής Πρακτική πείρα στο εστιατόριο Γνώστης της εστιατορικής τέχνης Γνώστης κρασιών και ποτών Γνώστης Μαγειρικής Γνώστης ξένων γλωσσών

ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Α ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: Είναι υπεύθυνος για ένα μέρος του τμήματος του εστιατορίου. Ελέγχει μια ομάδα τραπεζοκόμων. Επιβλέπει και φροντίζει την προετοιμασία των τραπεζιών. Επιβλέπει και φροντίζει την προετοιμασία βοηθητικών τραπεζιών. Υποδέχεται και οδηγεί τους πελάτες στις θέσεις τους. Φροντίζει για την παράθεση φαγητών και ποτών. Παρουσιάζει και εισπράττει τους λογαριασμούς των πελατών. Φροντίζει για την καθαριότητα του τμήματός του. Δίνει αναφορά στον Εστίαρχο.

ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Β ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Απόφοιτος ξενοδοχειακής σχολής. Πρακτική πείρα στο εστιατόριο. Γνώστης της εστιατορικής τέχνης. Γνώστης κρασιών και ποτών. Γνώστης Μαγειρικής. Γνώστης ξένων γλωσσών

ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Β ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: Βοηθά στο γυάλισμα των επιτραπέζιων σκευών. Προετοιμάζει τα τραπέζια στο εστιατόριο. Προετοιμάζει τα βοηθητικά τραπέζια. Μεταφέρει τις παραγγελίες στην κουζίνα. Μεταφέρει τα φαγητά από την κουζίνα στο εστιατόριο. Σερβίρει τα φαγητά ανάλογα με τη μέθοδο παράθεσης. Αναλαμβάνει την καθαριότητα του τμήματός του. Δίνει αναφορά στον Εστίαρχο.

ΒΟΗΘΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: Απόφοιτος ή φοιτητής ξενοδοχειακής σχολής. Λίγη ή καθόλου πείρα και περιορισμένη γνώση της εστιατορικής τέχνης. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ: Αποκόμιση χρησιμοποιημένων πιάτων και μεταφορά τους στη λάντζα. Εκτέλεση όλων των βοηθητικών εργασιών όπως: Μεταφορά τραπεζιών, σκευών, επίπλων κ.ά. Στρώσιμο τραπεζιών Καθαριότητα τραπεζαρίας

2. Αρετές που πρέπει να διαθέτουν οι τραπεζοκόμοι Τιμιότητα :Χρήματα και ακριβά υλικά. Αξιοπιστία:Ώρα προσέλευσης και εκτέλεση καθηκόντων. Ομαδικότητα:Συνεργασία με όλο το προσωπικό του εστιατορίου. Εμφάνιση :Καθαρή, σιδερωμένη επαγγελματική στολή. Προσωπική υγιεινή:Σώμα, πόδια, Χέρια, μαλλιά, πρόσωπο και στόμα. Ευγένεια:Φιλικότητα και καλοί τρόποι συμπεριφοράς προς τους πελάτες, τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους. Πειθαρχία:Σταθερότητα στην εφαρμογή όλων των πιο πάνω αρετών.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ποια είναι τα προσόντα και τα καθήκοντα του προσωπικού του εστιατορίου; Ποιες αρετές πρέπει να διαθέτουν οι τραπεζοκόμοι;