Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-Μάγειρας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-Μάγειρας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-Μάγειρας

2 Ποιος είναι και με τι ασχολείται.
Η δουλειά ενός μαθητευομένου ή εκπαιδευόμενου αρχιμάγειρα είναι να δουλεύει με τον κύριο μάγειρα ή αρχιμάγειρα με απλά καθήκοντα. Υπάρχουν πολλά ονόματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτή τη θέση, ανάλογα το μέγεθος της εγκατάστασης και το είδος της προετοιμασίας φαγητού που περιλαμβάνεται.

3

4 Τα καθήκοντα του μάγειρα
Τα καθήκοντα του μάγειρα είναι να συνεργάζεται με τη διεύθυνση της επιχείρησης στο μενού, στις παραγγελίες, παραλαβές και αποθηκεύσεις των τροφίμων και διάφορων υλικών, να μεριμνά για τη σωστή συντήρηση των τροφίμων και των υλικών και για τη σωστή χρησιμοποίησή τους, για την παρασκευή των φαγητών σύμφωνα με τις συνταγές, να κάνει συνδυασμούς υλικών και να δημιουργεί νέες ποικιλίες φαγητών

5

6 Τα καθήκοντα του μάγειρα
Πολύ σημαντικό επίσης είναι να παρασκευάζει φαγητά προσεγμένα από την άποψη διαιτολογικών προδιαγραφών, μερικές φορές να σερβίρει τα φαγητά του και να επιβλέπει την καθαριότητα των μαγειρικών σκευών.

7

8 Ποια προσόντα απαιτούνται για να πετύχει κανείς στον τομέα αυτό
Για την επιτυχή εκτέλεση του επαγγέλματος είναι χρήσιμη η αποφοίτηση από το Τμήμα Μαγειρικής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ή κάποια ιδιωτική σχολή καθώς επίσης καθαριότητα, καλαισθησία, οργανωτική ικανότητα, πρωτοβουλία, φαντασία, τάξη, μεθοδικότητα, δεξιοτεχνία και καλή υγεία.

9 Ο χώρος εργασίας ενός μάγειρα
Ο χώρος εργασίας μπορεί να είναι κάπως καταπιεστικός εξαιτίας των κλειστών χώρων με ισχυρές μυρωδιές, και λίγο αποπνικτικός. Επίσης υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες στην κουζίνα και χαμηλές στο δωμάτιο ψύξης.

10

11

12

13 Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΝΌΣ ΜΑΓΕΙΡΑ
Τι εξοπλισμό χρησιμοποιεί; Μαχαιροπίρουνα, τηγάνια, κατσαρόλες, τεράστια τηγάνια, διάφορα ωφέλιμα είδη κουζίνας και μηχανήματα που αν δεν χρησιμοποιηθούν ορθά μπορεί κάποτε να έχουν το ρίσκο ενός ατυχήματος.

14

15

16 Μισθός ενός μάγειρα Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αμοιβή για έναν μάγειρα και ο μισθός του μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τι.


Κατέβασμα ppt "ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-Μάγειρας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google