Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΕΝΟΤΗΤΑ:2 ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Εξηγεί τη σημασία που έχει για την επισιτιστική βιομηχανία, ένα καλά εκπαιδευμένο προσωπικό. Ονομάζει ιεραρχικά στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα το προσωπικό του εστιατορίου με βάση τα διεθνή πρότυπα και τη συλλογική σύμβαση.

2 Ο πελάτης επιλέγει κάποια επισιτιστική επιχείρηση:
1.ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο πελάτης επιλέγει κάποια επισιτιστική επιχείρηση: Για την ποιότητα των φαγητών που προσφέρει. Για το περιβάλλον και τη διακόσμηση του χώρου. Για τη συνολική εμπειρία εξυπηρέτησης που αποκομίζει από την επιχείρηση.

3 Το προσοντούχο, καλά εκπαιδευμένο, εξυπηρετικό,
1.ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Το προσοντούχο, καλά εκπαιδευμένο, εξυπηρετικό, ευγενές και επιμελημένο προσωπικό μπορεί να καλύψει αρκετές ατέλειες ή και ελλείψεις της επιχείρησης. Γι αυτό είναι προς το συμφέρον κάθε επισιτιστικής επιχείρησης να εργοδοτεί το καλύτερο προσωπικό.

4 2.ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΒΑΣΕΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ
2.ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΒΑΣΕΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Directeur du restaurant Διευθυντής εστιατορίου Restaurant manager Εστίαρχος Maitre d’hôtel Head Waiter Υπεστίαρχος Sous maitre d’hôtel Station Head waiter Τραπεζοκόμος Chef de rang Station Waiter Δόκιμος Τραπεζοκόμος Demi - Chef de rang Junior Station Waiter Βοηθός Τραπεζοκόμος Commis de rang Waiter Μαθητευόμενος τραπεζοκόμος Commis de suite Trainee Αρχάριος Τραπεζοκόμος Commis débarrasseur Apprentice ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κόπτης Chef trancheur Carver Οινοχόος Wine butler Sommelier du vin Τραπεζοκόμος ορόφων Chef d’étage Floor Waiter Τραπεζοκόμος σαλονιού Chef de salle Lounge Waiter

5 2.ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΒΑΣΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
2.ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΒΑΣΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Διευθυντής Τροφίμων και Ποτών Directeur de la Restauration. Food and Beverage Manager Εστίαρχος Α΄ Maitre d’ hotel Α΄ Maitre d’ hotel Α΄ Εστίαρχος Β΄ Maitre d’ hôtel Β΄ Maitre d’ hôtel Β΄ Αρχισερβιτόρος Α΄ Sous maitre d’hôtel Α΄ Head waiter A΄ Αρχισερβιτόρος Β΄ Sous maitre d’ hôtel Β΄ Head waiter B΄ Τραπεζοκόμος Α΄ Chef de Rang waiter A΄ Τραπεζοκόμος B΄ Demi Chef de Rang waiter B΄ Βοηθός Τραπεζοκόμος Debarrasseur Commis Waiter

6 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ποια η σημασία ενός καλά εκπαιδευμένου προσωπικού για την επισιτιστική βιομηχανία; Να ονομάσετε ιεραρχικά στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα το προσωπικό του εστιατορίου με βάση τα διεθνή πρότυπα και τη συλλογική σύμβαση.


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google