2ο Πακέτο σημειώσεων ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η διακίνηση κεφαλαίων από ευρωπαϊκά εταιρικά σχήματα & οι μηχανισμοί διαφάνειας των τραπεζών Αλεξία Κ. Κουκκουλλή Δικηγόρος - Εταίρος.
Advertisements

NOMΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΕ, ΕΕ ΚΑΙ ΕΠΕ
Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε.)
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. / "SEMI-REGULATED" ΑΓΟΡΑ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 13.2 Αρχές και οικονομικοί κανόνες για την κινητικότητα.
Αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία με το Ν
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΟΡΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ OIKONOMIKΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ. Γιατί η πρωτοβουλία αυτή Μέρος μιας Σειράς Παγκόσμιων Δράσεων υπέρ της Αυτορρύθμισης : α) θέσπιση του Disclosure Code.
Εισαγωγή στη Λογιστική.
Σχολή Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Επιχειρήσεις.
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ Ο.Ε. ΣΕ Α.Ε.
Το προφιλ του αποφοιτου του τομεα διοικησησ και οικονομικων υπηρεσιων
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 5 η Νικόλαος Καρανάσιος Προσωπικές Εταιρίες.
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 6 η Νικόλαος Καρανάσιος Εταιρίες Κεφαλαίων.
Ειδικά θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης
Τίτλος κεφαλαίου: H EΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Εισηγήτρια; ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙI 1 Ρέθυμνο, Διατυπώσεις συστάσεως Ο.Ε.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ)
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  Σύμπραξη τουλάχιστον δύο προσώπων, φυσικών ή νομικών  Έγκυρη κατάρτιση της εταιρικής σύμβασης με έγγραφο.
Χρηματοοικονομικά μέσα: Γνωστοποίηση και παρουσίαση (ΔΛΠ 32) Αναγνώριση και αποτίμηση (ΔΛΠ 39) Το ΔΛΠ 32 αποτελεί τον οδηγό για την παρουσίαση των χρηματοοικονομικών.
1 Ομάδα 4 Καθαρή θέση-Προβλέψεις-Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις Στην τέταρτη ομάδα περιλαμβάνονται οι λογαριασμοί με τους οποίους παρακολουθούνται: –Η καθαρή.
Εισηγητής: Γεώργιος Ν. Κόντος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ.
Με όραμα για το μέλλον. Μπορώ να διατηρήσω το Ε.Γ.Λ.Σ. ? Οι διατάξεις του ν. 4308/2014 για τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» περιλαμβάνουν στο παράρτημα.
ΜΙΚΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 3 ο Πακέτο σημειώσεων Εισηγήτρια Δοξαστάκη Κάλλια 3 ο Πακέτο σημειώσεων Εισηγήτρια Δοξαστάκη Κάλλια.
Π ΟΛΙΤΙΚΉ Π ΑΙΔΕΙΑ Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 1 ο πακέτο σημειώσεων Εισηγήτρια Δοξαστάκη Κάλλια 1 ο πακέτο σημειώσεων Εισηγήτρια Δοξαστάκη Κάλλια.
1 Ανώνυμη Εταιρεία ΙΙΙ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
1 Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης I ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης I. Ε.Π.Ε. Είναι μια ενδιάμεση μορφή μεταξύ προσωπικής και κεφαλαιουχικής εταιρείας.Είναι μια ενδιάμεση μορφή μεταξύ προσωπικής.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
1 Εγγραφές Προσδιορισμού Λογιστικού Αποτελέσματος Όταν όλες οι ημερολογιακές εγγραφές προσαρμογής των υπολοίπων των λογαριασμών προς τα δεδομένα της απογραφής.
1 Λογιστικά Σφάλματα Ως Λογιστικά Σφάλματα θεωρούνται: –τα αριθμητικά λάθη –οι παραλήψεις και –οι λανθασμένες καταχωρήσεις των λογιστικών γεγονότων στα.
ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Νομική Μορφή ΕταιρίαςΑργυρή Κατωπόδη1 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Ηλεκτρονικές Επιχειρήσεις Μάθημα Β.2 Αργυρή Κατωπόδη.
1 Ορισμός του Λογαριασμού Λογαριασμός είναι η κατηγορία: –η οποία περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα στοιχεία μιας οικονομικής μονάδας τα οποία έχουν κάποιο.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 «ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Γ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Δικηγόρος LL.M, Partner Σεμινάρια Προετοιμασίας Υποψηφίων Δικηγόρων ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
1 Ανώνυμη Εταιρεία ΙI ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
Επιχειρηματικότητα στην Πληροφορική Β΄ 1. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα Η επιχειρηματική δραστηριότητα αποτελεί μια κυρίως ανδρική υπόθεση,
Επιλογή Νομικής Μορφής Ιδιοκτησίας
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΟΜΟΣ 4308/
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Κάθε πράξη που πραγματοποιείται στην επιχείρηση κ μεταβάλλει 2 ή περισσότερα στοιχεία του ισολογισμού Απλοί = 2 στοιχεία αγορά εμπορευμάτων.
Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.)
Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.)
Ομόρρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.)
Επιβλέπων Καθηγητής: Παναγιώτης Παντελίδης
Δίκαιο επιχειρήσεων Eταιρίες.
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων , 1ο εξάμηνο
Συμμετοχές και λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις (λογ. 18)
Χαρακτηριστικά των Οικονομικών Οργανισμών
Μηχανογραφημένη Λογιστική ΙI
Αποτίμηση απαιτήσεων Κατά τη διαδικασία της απογραφής στο τέλος της χρήσης οι απαιτήσεις πρέπει να: Αναγνωριστούν Μετρηθούν Αποτιμηθούν.
Απαιτήσεις σε ξένο νόμισμα
Έννοια του ημερολογίου
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική
ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Επωνυμία εταιρείας Μια επισκόπηση της οικονομικής απόδοσης
Ομόρρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.)
Σύνθετα Λογιστικά Γεγονότα: Παράδειγμα
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
ΦΟΡΕΙΣ Κ.Α.Λ.Ο. ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΠΗ ΣΟΥΡΜΑΪΔΟΥ
FUN FUN IS FUN! ΧΡ = ΠΙ Accounting Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Τήρηση αρχείων (βιβλίων)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

2ο Πακέτο σημειώσεων ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2ο Πακέτο σημειώσεων ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ

∆ιαφορές µεταξύ της Οµόρρυθµης και Ετερόρρυθµης Εταιρίας Μεταξύ της οµόρρυθµης και της ετερόρρυθµης εταιρίας δεν υπάρχουν µεγάλες διαφορές. Η στοιχειώδης διαφορά τους είναι πως σε µία ετερόρρυθµη εταιρία (ΕΕ) υπάρχει, εκτός του ενός, τουλάχιστον, οµόρρυθµου εταίρου και ένας, τουλάχιστον, ετερόρρυθµος εταίρος.

∆ιαφορές µεταξύ της Οµόρρυθµης και Ετερόρρυθµης Εταιρίας Ο ετερόρρυθµος εταίρος, σε αντίθεση µε την περίπτωση των οµόρρυθµων εταίρων, ευθύνεται για τις τυχόν υποχρεώσεις της εταιρίας µόνο µέχρι το ποσό της εισφοράς του. Με αυτό το του πλεονέκτηµα, έναντι της προσωπικής του περιουσίας, ο ετερόρρυθµος εταίρο χάνει κάποια από τα δικαιώµατα που στην περίπτωση της οµόρρυθµης εταιρείας οι εταίροι έχουν.

Το δικαίωµα να εµφανιστεί το όνοµά του στην εταιρική επωνυµία. Δικαιώµατα που ο ετερόρρυθµος εταίρος δεν έχει έναντι των υπολοίπων οµόρρυθµων Αυτά είναι: Το δικαίωµα να εµφανιστεί το όνοµά του στην εταιρική επωνυµία. Το δικαίωµα εκπροσώπησης και διαχείρισης της εταιρίας.

Δικαιώµατα που ο ετερόρρυθµος εταίρος δεν έχει έναντι των υπολοίπων οµόρρυθµων Το δικαίωµα να εισφέρει την προσωπική του εργασία έναντι συµµετοχής στα αποτελέσµατα. Επιτρέπεται από την άλλη µεριά να απασχοληθεί ως µισθωτός, αλλά στην περίπτωση αυτή η αµοιβή, λογιστικά, θα αντιµετωπιστεί είτε ως εισόδηµα από µισθωτές υπηρεσίες (εάν ο εταίρος απασχοληθεί ως µισθωτός), είτε ως εισόδηµα από ελεύθερα επαγγέλµατα (εάν ο εταίρος συνεργαστεί µε την εταιρία ως ελεύθερος επαγγελµατίας).

Δικαιώµατα που ο ετερόρρυθµος εταίρος δεν έχει έναντι των υπολοίπων οµόρρυθµων Το δικαίωµα να δεσµεύει µε την υπογραφή του την εταιρία. Το δικαίωµα να λάβει επιχειρηµατική αµοιβή. Εάν κάποιος εταίρος παραβεί κάποιες από τις παραπάνω διατάξεις, τότε καθίσταται αυτόµατα από το νόµο αλληλέγγυος µε τους οµόρρυθµους εταίρους για όλα τα χρέη και τις υποχρεώσεις της εταιρίας.

Σύσταση και λειτουργία της ΕΕ Όσον αφορά τη σύσταση και λειτουργία της ΕΕ αυτή είναι όµοια µε την σύσταση και λειτουργία της ΟΕ. Πιο συγκεκριµένα, όπως και στην περίπτωση της ΟΕ, εάν οι εισφορές καταβληθούν άµεσα η καταβληθείσα εισφορά παρουσιάζεται στη χρέωση του λογαριασµού της οµάδας 3 (του Ελληνικού Λογιστικού Σχεδίου (ΕΓΛΣ)) όπου και παρακολουθούνται οι διάφορες απαιτήσεις της εταιρίας, και, ειδικότερα,

Σύσταση και λειτουργία της ΕΕ χρεώνεται ο λογαριασµός 33.03 «Εταίροι λογαριασµός καλύψεως κεφαλαίου» µε παράλληλη ισόποση πίστωση του λογαριασµού της οµάδας 4, 40.06 «Εταιρικό κεφάλαιο». ∆εν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός πως, οι παραπάνω λογαριασµοί αναλύονται περαιτέρω σε τριτοβάθµιους για κάθε εταίρο ξεχωριστά.

Διανομή κερδών στην ΕΕ Όσον αφορά τη διανοµή των κερδών, αυτή γίνεται ανάλογα µε τη συµµετοχή των εταίρων στα αποτελέσµατα σύµφωνα µε τις διατάξεις του καταστατικού. Στην περίπτωση που στο τέλος της χρήσης προκύψει αρνητικό αποτέλεσµα, δηλαδή ζηµιά, τότε οι ετερόρρυθµοι εταίροι ευθύνονται µόνο µέχρι το ύψος της ζηµιάς εκείνης που καλύπτει η εταιρική τους µερίδα.