Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010

2 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Ο κάθε συνδυασμός των Σ.Π.
Έδαφος Εργασία Κεφάλαιο Οικονομική μονάδα μπορεί να είναι: Ένα κατάστημα Η/Υ Τράπεζα Πανεπιστήμιο

3 Διάκριση οικονομικών μονάδων
Εξισωτικές: Τα έξοδά τους καλύπτονται από τα έσοδα και σκοπός τους είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση της κοινωνίας. Κτητικές ή προσαυξητικές: Έχουν τον ίδιο σκοπό με τις εξισωτικές (εξυπηρέτηση της κοινωνίας) αλλά στοχεύουν σε πλεόνασμα εσόδων. Κερδοσκοπικές: Κάθε νομικής μορφής επιχειρήσεις οι οποίες επιδιώκουν το κέρδος και την αύξηση της περιουσίας τους.

4 Διάκριση ανά φορέα Ιδιωτικές Δημόσιες Μικτές
Οι ιδιωτικές διακρίνονται σε ατομικές και εταιρικές . Οι εταιρικές διακρίνονται σε προσωπικές και κεφαλαιουχικές. Ο.Ε. , Ε.Ε. , Αφανής, Συμμετοχική. Α.Ε. , Ε.Π.Ε. .

5 Επιλογή κατάλληλου εταιρικού τύπου
Η επιλογή του κατάλληλου εταιρικού τύπου είναι ένα αρκετά σημαντικό θέμα. Αρχικά θα εξεταστούν οι επιδιωκόμενοι σκοποί, τα διατιθέμενα μέσα και οι υπάρχουσες σχέσεις που συνδέουν τα φυσικά πρόσωπα που πρόκειται να συνεργαστούν.

6 Ομόρρυθμη εταιρεία Θα προχωρήσουν σε σύσταση Ο.Ε. δύο φυσικά πρόσωπα με στενούς φιλικούς ή οικογενειακούς δεσμούς. Πλήρης εμπιστοσύνη. Από τις πράξεις ή παραλήψεις ενός εταίρου μπορεί να προκύψουν συνέπειες για την περιουσία του άλλου.

7 Ετερόρρυθμη εταιρεία Προτιμάται από την Ο.Ε. σε περιπτώσεις που δεν επιθυμούν κάποια μέλη να ευθύνονται το ίδιο με τους άλλους. Θα μετάσχουν ως ετερόρρυθμα μέλη. Θα ευθύνονται για χρέη μόνο μέχρι του ποσού της εισφοράς τους.

8 Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης
Αποτελεί έναν ενδιάμεσο εταιρικό τύπο μεταξύ των προσωπικών εταιρειών και των Α.Ε. Δεν υπάρχουν εταίροι με απεριόριστη ευθύνη.

9 Ανώνυμη Εταιρεία Είναι η κατ’ εξοχήν κεφαλαιουχική εταιρεία .
Η εταιρική ιδιότητα ενσωματώνεται σε μετοχές. Κανένας μέτοχος δεν ευθύνεται απεριόριστα.


Κατέβασμα ppt "ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google