«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Advertisements

Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΙΑΜΑΤΙΚΗ»
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.
  Ενιαίο  Αναμορφωμένο  Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα Ε. Α. Ε. Π (961)
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ για την καταγραφή απόψεων & αναγκών των εκπαιδευτικών της 31ης Ε.Π. Π.Ε. Αθηνών σε θέματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης ΣΤΕΛΙΟΣ.
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
Το σχολείο μας: επιτεύγματα- στόχοι- προβλήματα. Δομή της εισήγησης  Περιγραφή της ισχύουσας κατάστασης  Αποτίμηση του Σχολ. Έτους  Στόχοι.
Δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας μάθησης Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης Παπαδόπουλος Πάρης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ –ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1/3/2004 Σκοπός – στόχοι της Συνάντησης Ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου (Παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
Έργο: Ψηφιακό Σχολείο. Πράξη «Προδιαγραφές Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Ανάπτυξη και Λειτουργία Ψηφιακής βάσης Γνώσης, Ψηφιακή Διαμόρφωση και Τεχνικός.
Καινοτόμες δράσεις στο ΕΕΕΕΚ Κατερίνης: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
Μεταφορά ενός Ερευνητικού Εργαστηρίου στη Σχολική Αίθουσα για τη Διδασκαλία των Φ.Ε. Η περίπτωση του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Εργαστηρίου ΕΥΔΟΞΟΣ Ανδρικόπουλος.
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
ΚΟΙΝΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 4ου & 22ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΥΟΣΜΟΥ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) 2 Επίπεδα 1.Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) 2.Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ.) Αναφέρεται σε ίδιες ή συναφείς.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία;
Οκτώβριος, 2012 Ειδική Θεματική δραστηριότητα Β΄ Τάξης ΕΠΑΛ Τομέας Ηλεκτρολογικός.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-
«Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012» 70ο Γυμνάσιο Αθήνας.
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
… ένα σχολείο για όλους… μαθητές, γονείς, κοινότητα Ευγενία Νιάκα: Σχολική Σύμβουλος Περιφερειακή Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τούλιου Ευτυχια Τάξη: Β΄, ΣΤ΄
<< ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ>>
Διδακτική Πληροφορικής
Τίτλος Δραστηριότητας
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
«Π ΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 22-26/06/15 Ρίγα, Λετονία.
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
Αντικείμενο και κλάδοι της Παιδαγωγικής Επιστήμης.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Εμείς τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου μπορούμε να κολυμπήσουμε και στα βαθιά νερά.
Βιολογία Γυμνασίου.
KAINOTOMA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
Στην καρδιά της Ευρώπης
Γραπτή εργασία και παρουσίαση
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛIΤΙΣΜΟΥ
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Εμείς τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου μπορούμε να κολυμπήσουμε και στα βαθιά νερά.
6η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
Ένας Χρόνος ΠΕΑΠ Επίκουρη Καθηγήτρια Ευδοκία Καραβά
ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΑΝΕΤΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ
Μαρία Ζερβού Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Κέρκυρας
Ομαλη μεταβαΣη απο το νηπιαγωγειο Στο δημοτικο
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
33ο Νηπιαγωγείο Πατρών
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«Στο δρόμο για την αειφορία»

 Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα

Πλούσια συμμετοχή σε προγράμματα Περιβαλλοντικά,Πολιτιστικά & Αγωγής Υγείας, Βιβλία σε ρόδες- προαγωγή φιλαναγνωσίας Συνεργασία με φορείς όπως: Action Aid Unicef Ερυθρός Σταυρός Φιλόπτωχο ενορίας Εμπλοκή και συνεργασία τάξεων σε διάφορες δράσεις, Πρόγραμμα Μελίνα Η Τέχνη ως μέρος της μαθησιακής διαδικασίας, Χρήση των ΤΠΕ στην διδακτική πράξη, Συμμετοχή στο European School Radio, Ευαισθητοποίηση για Cyberbulling, Ενασχόληση με τον σχολικό εκφοβισμό,

Συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου σε αποφάσεις για την προώθηση ζητημάτων του σχολείου. Τακτικοί Σύλλογοι διδασκόντων. Συλλογικές αποφάσεις. Ηλεκτρονική επικοινωνία και ενημέρωση. Αντιμετώπιση μαθητών με μαθησιακά ή προβλήματα συμπεριφοράς Στενή επικοινωνία με γονείς. ΛειτουργίαΤμήματo ς Ένταξης, παράλληλη στήριξη, ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Συνεργασία με κοινωνικό λειτουργό και άλλους φορείς (ΚΕΔΔΥ, Κ.Ψ.Υ., χωριά SOS, κ.ά.) Ενεργοποίηση & συμμετοχή μαθητών στην οργάνωση της σχολικής ζωής Διοργάνωση παζαριού για ενίσχυση παιδιών Τρίτου κόσμου (Action Aid) με δική τους πρωτοβουλία. Εκδήλωση επιθυμίας μαθητών διαμόρφωσης σχολικής αίθουσας σε βιβλιοθήκη.

Καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου σε καινοτόμα προγράμματα. Πολλαπλές συμπράξεις τάξεων σε προγράμματα και λοιπές δράσεις. Εφαρμογή ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας στην Ε΄2 τάξη. Εναλλακτικές προσεγγίσεις μάθησης, όπως στο μάθημα της Ιστορίας. Εμπλουτισμός της μαθησιακής διαδικασίας με τη διάχυτη χρήση των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη.

Το σχολείο μας, ως Πρεσβευτής του Ασφαλούς Διαδικτύου, συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του.  Οι μαθητές δημιούργησαν ενημερωτικές αφίσες  Και τις ανάρτησαν στην αυλή του σχολείου.

Συνδιδασκαλία των δυο τμημάτων της ΣΤ΄τάξης στις Φυσικές Επιστήμες

Η μουσική....

1. Οι μαθητές της Ε΄τάξης ερεύνησαν τα αρχεία του σχολείου. Ιστορία-ταυτότητα σχολείου 2. Ήρθαν σε επαφή με υλικό και φωτογραφίες παλαιότερων τάξεων.

3. Πήραν συνεντεύξεις από απόφοιτους μαθητές και δασκάλους. 4. Κατέγραψαν τα συμπεράσματά τους, δημιούργησαν την «Ιστορία του σχολείου από τις φωτογραφίες» και την παρουσίασαν στην Δ΄και ΣΤ΄1&2.

Ανάγνωση έργων τέχνης από τις τάξεις Γ΄και ΣΤ΄1&2. Παραγωγή πρωτότυπου υλικού. “Guernica” Δημιουργία μουσείου μέσα στην τάξη από τους μαθητές της Γ΄τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας. Γιορτή της Α΄τάξης με θέμα την Αλφαβήτα.

Οι μαθητές της Β΄τάξης έρχονται σε επαφή με την αφηγηματική τέχνη και το παραμύθι, Γνωρίζουν τα λαογραφικά στοιχεία της οικογένειας, του σχολείου της, γειτονιάς, Αναπαράγουν μύθους και παραμύθια και δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα έργα.

 Οι μαθητές της Δ΄τάξης κατασκεύασαν μακέτα-κάτοψη του σχολείου με καταγραφή υλικού και ανθρώπινου δυναμικού.  Και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, δημιούργησαν το σχολείο των ονείρων τους!

 Σε μια προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων οι μαθητές της ΣΤ΄ και της Α΄ τάξης ξεκίνησαν διαδικασίες δημιουργίας «πράσινων ορόφων»  Οι μαθητές της Α΄τάξης, αφού ενημερώθηκαν για τα φυτά, τις λειτουργίες και τις ανάγκες τους, έσπειραν σποράκια και με αγάπη και φροντίδα περιμένουν να μεγαλώσουν για να τα μετεμφυτεύσουν σε εξωτερικούς χώρους με τους μεγαλύτερους συμμαθητές τους.

Επιπλέον, στα πλαίσια αναδιαμόρφωσης αιθουσών διδασκαλίας, το εργαστήριο πληροφορικής μεταμορφώθηκε σε έναν ευέλικτο χώρο που στεγάζει και το μάθημα τη μουσικής