Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών Ομάδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

2 Δημιουργωντας διαδικτυακα κομικς με θεματολογια ςχετικη με την αςφαλεια ςτο διαδικτυο
Συνεργάστηκαν οι μαθητές Γρηγοράτου Αλεξία Ζήνα Ζητωνούλης Αθανάσιος Μηχαλοπούλου Μαριλένα Νίκου Μαρία Ντενέκος Χαρίλαος Παπαβασιλείου Παναγιώτης Πλάκας Κωνσταντίνος Μάριος Ρέππα Παρασκευή Μαρία Ρόκα Παναγιώτα Ρόκα Σοφία Ως εκπρόσωποι όλων των μαθητών/τριών της Β΄τάξης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας (σχολική χρονιά: )

3 Ειςαγωγικα Σερφάροντας στο διαδίκτυο πολλές φορές μπορεί να έρθουμε σε επαφή με άγνωστα άτομα με τα οποία συζητάμε, ζητάμε πληροφορίες και καμιά φορά μπορεί να ανταλλάξουμε φωτογραφίες και άλλα προσωπικά στοιχεία, χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν τα στοιχεία του συνομιλητή μας είναι πράγματι αληθινά.

4 Ειςαγωγικα Κάθε χρόνο παρά τις προσπάθειες που γίνονται από γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς, με ενημερωτικά φυλλάδια κ.α. πιο πολλά παιδιά πέφτουν θύματα κακόβουλων συμπεριφορών στο διαδίκτυο 378 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα ετησίως (σύμφωνα με το 3ο συνέδριο για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο)

5 Με αφορμη αυτα … Και παράλληλα με τη συμμετοχή μας, μέσα στο μάθημα της Πληροφορικής, στην Παγκόσμια ημέρα για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο Ενημερωθήκαμε και μεις για το θέμα Παρακολουθήσαμε βίντεο Διαβάσαμε πληροφοριακό υλικό Απαντήσαμε σε κουίζ και … Δημιουργήσαμε διαδικτυακά κόμικ σχετικά με το θέμα «για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο»

6 Η θεματολογια των κομικς
10 συμβουλές για την ασφαλή χρήση των κοινωνικών δικτύων η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, η παραπληροφόρηση, ο εθισμός, η παρενόχληση η συνομιλία με αγνώστους, τα παραπλανητικά μηνύματα, η αποξένωση, τα πνευματικά δικαιώματα Εργαστήκαμε με το διαδικτυακό εργαλείο Pixton

7 Συνολικη εικονα Από τα έξι (6) τμήματα της Β’ τάξης κάθε ομάδα (12 σε κάθε τμήμα) δημιούργησε τη δική της ιστορία. Συνολικά 72 κόμικ ιστορίες διαθέσιμες στο διαδίκτυο Εκτός από τη διαδικτυακή μορφή φτιάξαμε και από μια εκδοχή στο word ως αντίγραφο ασφαλείας. Από τα αρχεία αυτά δημιουργήθηκε ένα “βιβλίο” με όλες τις ιστορίες μας.

8 Καποια απο τα βιντεο που παρακολουθηςαμε ως ειςαγωγικη δραςτηριοτητα

9 1ο βιντεο Συμβουλες για την αςφαλεια ςτο διαδικτυο
Στο βίντεο αυτο μάθαμε πρακτικές συμβουλές για μια ασφαλέστερη περιήγηση στο διαδίκτυο, και με πληροφορίες για την προστασία μας.

10 2ο βιντεο Η κοκκινοςκουφιτςα ςτο διαδικτυο
Ο λύκος εξαπατά την κοκκινοσκουφίτσα μέσω του facebook και προσπαθεί να την βλάψει. Σκοπός αυτού του video είναι να μιλήσει στα παιδιά, μέσα από τις εικόνες ενός παραμυθιού, για τους κινδύνους που κρύβει η μη ασφαλής χρήση του διαδικτύου.

11 3ο βιντεο To Pantopoleion
Το μπακάλικο που απεικονίζεται συμβολίζει το ίντερνετ. Οι πελάτες που περνούν από το μπακάλικο αντιστοιχούν σε χρήστες του διαδικτύου. Σκοπός του βίντεο είναι η σημασία της κριτικής σκέψης κατα τη χρήση του διαδικτύου.

12 Μια ματια ςτο πληροφοριακο υλικο
Οργανωμένο (όπως και όλο το υλικό του μαθήματος της Πληροφορικής) στην «η-τάξη» Επιλεγμένες ιστοσελίδες Πληθώρα ενημερωτικού υλικού

13 PIXTON

14 Τι ειναι ομως το Pixton;
Είναι μία online εφαρμογή η οποία μας επιτρέπει να δημιουργούμε τα δικά μας κόμικ. Εμείς στην τάξη, δημιουργήσαμε τα δικά μας κόμικ εμπνευσμένα από την ημέρα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

15 Πως λειτουργει; Για να δημιουργήσουμε το κόμικ χρειάζεται πρώτα να φτιάξουμε λογαριασμό. Στη συνέχεια, έπιλέγουμε τους χαρακτήρες και το σκηνικό με βάση το θέμα που έχουμε διαλέξει. Προσθέτουμε τα λόγια μέσα σε «συννεφάκια» ομιλίας. 15

16 Τι δυνατότητες έχει το pixton;
( Τι δυνατότητες έχει το pixton;

17 Έχει πλήθος επιλογών για φόντο

18 Μπορούμε να προσθέσουμε χαρακτήρες και να τους αλλάξουμε π. χ
Μπορούμε να προσθέσουμε χαρακτήρες και να τους αλλάξουμε π.χ. τα χαρακτηριστικά τους και τα ρούχα τους

19 Ακόμα έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε την έκφραση και την πόζα των χαρακτήρων

20 Έπειτα μπορούμε να προσθέσουμε διάφορων ειδών σύννεφα ώστε να συνομιλούν οι χαρακτήρες μας

21 Επιπλέον έχουμε την δυνατότητα να προσθέσουμε αντικείμενα στο καρέ μας

22 Τέλος έχουμε την δυνατότητα να προσθέσουμε πολλά καρέ για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο νόημα

23 Προβληματα που αντιμετωπιςαμε
Πολλές φορές υπήρξε πρόβλημα με την σύνδεση στο διαδίκτυο. Αρχικά, ήταν δύσκολο να προσαρμοστούμε στον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής.

24 Ωςτοςο... Μάθαμε καινούρια πράγματα Δουλέψαμε ομαδικά
Γνωρίσαμε τους κινδύνους του διαδικτύου Ήρθαμε σε επαφή με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, το Pixton.

25 Ας δουμε δειγματα απο τις δημιουργιες μας
Link στο e-book ….. Δείτε λίγα δείγματα και στα πανώ-αφίσες που υπάρχουν στο χώρο.

26 Σας ευχαριςτουμε πολυ για τον χρονο ςας...


Κατέβασμα ppt "Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google