Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ομαλη μεταβαΣη απο το νηπιαγωγειο Στο δημοτικο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ομαλη μεταβαΣη απο το νηπιαγωγειο Στο δημοτικο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ομαλη μεταβαΣη απο το νηπιαγωγειο Στο δημοτικο
4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου Συντελεστής/ές: η δασκάλα της Α΄ τάξης Α. Αντωνίου , η διευθύντρια Σ. Καλογεράκη στο μάθημα της Μελέτης, η γυμνάστρια Ε. Καλογρά , οι εκπ/κοί του σχολείου και οι νηπιαγωγοί του 12ου Νηπ. Χίου

2 Περιγραφή της καλής πρακτικής.
Οι μαθητές ερχόμενοι αντιμέτωποι με αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος και προσωπικού χρειάζονται την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά μας για να περάσουν ανώδυνα από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

3 Σκοπός της καλής πρακτικής.
Η ομαλή μετάβαση των νηπίων στο δημοτικό Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

4 Στόχοι της καλής πρακτικής (1/2).
Γεφύρωση δραστηριοτήτων νηπ/γείου και δημοτικού ώστε να υπάρχει συνέχεια στον τρόπο μάθησης Εξάλειψη ανησυχίας παιδιών για το νέο περιβάλλον Εξάλειψη άγχους για το πρόγραμμα του δημοτικού στο οποίο καλούνται να ανταποκριθούν Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

5 Στόχοι της καλής πρακτικής (1/2).
«Δέσιμο» με τα καινούργια πρόσωπα ( συμμαθητές και διδακτικό προσωπικό ) και ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης Σύγκλιση προσδοκιών γονέων και δασκάλων απέναντι στο παιδί-μαθητή Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

6 Ρόλος του εκπαιδευτικού.
Ενίσχυση αυτοπεποίθησης μαθητών Ενίσχυση και ανάπτυξη σχέσεων με τους συμμαθητές καθώς και τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων και τους εκπ/κούς τους Ανάπτυξη εμπιστοσύνης μαθητή – εκπ/κού Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

7 Ρόλος των μαθητών. Κυρίαρχος όσο στην εκκίνηση τόσο και στην εξέλιξη των δραστηριοτήτων Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

8 Εμπλοκή τρίτων στην καλή πρακτική.
Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων σε σχέση με το πέρασμα του παιδιού από το νηπιαγωγείο στην Α΄ τάξη του δημοτικού Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

9 Εμπόδια που παρουσιάστηκαν.
Εμπόδια που παρουσιάστηκαν από τη σύλληψη της ιδέας έως την ολοκλήρωση της καλής πρακτικής: Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

10 Παρουσίαση καλής πρακτικής.
Κοινή δραστηριότητα με το νηπ/γείο για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό Στόχος η συνεργασία σε θέματα βίας και η αντιμετώπισή τους Αφόρμηση: Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού Διερευνητικές ερωτήσεις: Αν έχουν δεχθεί ή παρατηρήσει ανάλογες συμπεριφορές στο σχολείο Δραστηριότητες: Συνεύρεση νηπίων και μαθητών Α΄ τάξης στο χώρο μας, παρακολούθηση μικρής διάρκειας video στο διαδραστικό πίνακα, συζήτηση, εξαγωγή συμπερασμάτων και αναπαράστασή τους Αποτίμηση: Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την κοινή δραστηριότητα και την ανταλλαγή απόψεων, επίσης παρατηρήθηκαν αλλαγές στον τρόπο σκέψης Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

11 Αποτίμηση της καλής πρακτικής.
Διευκόλυνση της διδακτικής πράξης σε μεγάλο βαθμό Ανάπτυξη αξιών (αλληλεγγύης σεβασμού) Ομαλότερη σχολική καθημερινότητα Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

12 Συμπεράσματα. Τα παιδιά έρχονται με χαρά στο σχολείο
Αγαπούν και σέβονται τους χώρους Μαθαίνουν να δουλεύουν με συνεργατικό πνεύμα Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".


Κατέβασμα ppt "Ομαλη μεταβαΣη απο το νηπιαγωγειο Στο δημοτικο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google