1o Π.Σ.Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 2015-16 ΣΤ’2.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Advertisements

Ελληνική κουζίνα: «Μια ιστορία που ταξιδεύει για 4
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Γαλλική κουζίνα Ηλίας Δημητρίου ΣΤ’1.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Πυραμίδα των τροφών.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
Γαλλική Γαστρονομία.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
PROJECT Β2 ΔΙΑΤΡΟΦIKEΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Καθηγητές Ματσέλης Στράτος Σiμάκη Ανθή ΓΕΛ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Γεώργιος Καρφής Άννα-Μαρία Σιδηροπούλου Αθηνά Γκανά
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
Ευρωπαϊκή Ένωση.
Λίγα λόγια για τη Αγγλία Πρωτεύουσα νόμισμα κλπ. Εικόνες Επομένη χωρά
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ - ΜΑΡΙΑΣ Όταν τρως σπιτικό φαγητό το καταλαβαίνεις…… μυρίζει και έχει Μμμμμ… άλλη γεύση!!!!!!!!!!!!
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Δευτερα Πιατα Τμήμα : Β’4 Βάνια Παπαντωνίου
Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Διατροφή των Αρχαίων Τάξη: Στ 3 Μαίρη Τσιάκαλου Χαρά Σπύρου
η Διαφήμιση στη ζωή μας Διαφημιστές: Πάνος Τριαντάφυλλος Χρήστος
ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΤΡΩΣ
Βέλγιο Σπύρος Κιούρκος Δημήτρης Τζωρτζάτος Αλέξανδρος Κρητικάκης.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ. Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΤΟΛΛΟΥΜΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΤΟΛΛΟΥΜΙ ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ: ΚΟΣΜΑΣ ΤΟΛΛΟΥΜΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Λουξεμβούργο Γεωγράφος : Σιούτη Χριστίνα Δημοσιογράφος : Σαλτερής Νίκος Ιστορικός : Σιαμάνης Λευτέρης.
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
ΙΤΑΛΙΑ.
ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΔΟΥΒΛΙΝΟ. ένα μεγάλο νησί της βορειοδυτικής Ευρώπης Μέλος της Ε.Ε. Από τον Ιανουάριο του 1973.
1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Τι εστί ελληνική κουζίναΤι εστί ελληνική κουζίνα; Που κρύβεται, αλήθεια, η ελληνικότητα της γεύσης: στην παραδοσιακή συνταγή, στα εγχώρια υλικά, στις.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Ολλανδία - Nederland Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου – Δαμιανός Θρασυβούλου
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Σπύρος Τσουκαλάς , Άρης Σερμέτης , Άρτεμις
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 5/9 – 9/9/2016
Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη
ΒΕΛΓΙΟ.
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Διατροφή των αρχαίων Ελλήνων
Μαρία Αμπατζή Στ’2 1ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Αναστασιος Παπαθωμάς Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, Βρυξέλλες ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1o Π.Σ.Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ’2

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ  ΦΑΓΗΤΑ  ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Πρωτεύουσα: Βρυξέλλες  Έκταση: km 2  Πληθυσμός: (2014)  Πληθυσμός ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ: 2,2 % (2014)  ΑΕΠ: 402,027 δισεκατομμύρια EUR (2014)  Επίσημη(-ες) γλώσσα(-ες) της ΕΕ: ολλανδικά, γαλλικά και γερμανικά  Πολίτευμα: ομοσπονδιακή κοινοβουλευτική συνταγματική μοναρχία  Κράτος μέλος της ΕΕ από: 1 Ιανουαρίου 1958  Αριθμός εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: 21  Νόμισμα: Ευρω. Μέλος της Ευρωζώνης από την 1η Ιανουαρίου 1999  Μέλος του Χώρου Σένγκεν; Ναι, μέλος του Χώρου Σένγκεν από τις 26 Μαρτίου 1995  Προεδρία του Συμβουλίου: Το Βέλγιο άσκησε την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ 12 φορές από το 1958 έως το 2010.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ  Οι κυριότερες πόλεις που έχει το Βέγλιο είναι οι εξής:η Αμβέρσα,η Γάνδη, η Σαρλερουά, η Λιέγη,οι Βρυξέλλες,η Μπρυζ,η Σερμπέκ,η Ναμύρ,η Άντερλεχτ και η Λέουβεν.

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ  Τα αχνιστά μύδια με τις τηγανητές πατάτες (Moules-frites) είναι άτυπα το εθνικό πιάτο του Βελγίου.  Και η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός τους είναι υπέροχος.  Σκεφτείτε να απολαμβάνετε την υπέροχη γεύση που έχουν τα αχνιστά μύδια με το λευκό κρασί και αφού τελειώσετε, να απολαμβάνετε ξεροτηγανισμένες πατάτες βουτηγμένες μέσα στην λαχταριστή σάλτσα από τα μύδια.

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ  Οι βάφλες (Gaufres) είναι το σήμα κατατεθέν του Βελγίου και είναι πολύ καλύτερες από οποιαδήποτε άλλη εκδοχή τους σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.  Η πιο διαδεδομένη βάφλα που θα συναντήσετε στο Βέλγιο είναι η Liege waffle.  Είναι πιο πλούσια σε γεύση και υφή από άλλες βάφλες αφού φτιάχνεται από βουτυρένια ζύμη για μπριος και κρυσταλλική ζάχαρη που καραμελώνει υπέροχα κατά το ψήσιμο και φτιάχνει μια πεντανόστιμη κρούστα.

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ  Τα Αντίδια ογκρατέν (Chicon Au Gratin).  Σίγουρα οι πατάτες ογκρατέν είναι ένα από τα πιάτα που έρχονται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε νόστιμες γεύσεις.  Εδώ όμως μιλάμε για μια ακόμα καλύτερη εκδοχή του γκρατινέ, με αντίδια τυλιγμένα με ζαμπόν, περιχυμένα με πηχτή μπεσαμέλ και σκεπασμένα με μπόλικο τριμμένο τυρί.  Κι όλα αυτά λιωμένα στον φούρνο…

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ  Το Λευκό λουκάνικο (Boudin Blanc) είναι ένα λευκό λουκάνικο φτιαγμένο από γάλα.  Έχει ντελικάτη γεύση και φίνα υφή και δε μοιάζει με κανένα άλλο λουκάνικο από όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα.  Συνήθως γίνεται ψητό και σερβίρεται με πουρέ πατάτας και κομπόστα μήλου.

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ  Οι Γαρίδες (Crevette Grise).  Πρόκειται συνήθως για βραστές γαρίδες από τη βόρεια θάλασσα που αναμιγνύονται με μαγιονέζα και σερβίρονται σε σαλάτα, συνήθως γεμισμένες μέσα σε ντομάτα.  Πολλές φορές τρώγονται και σκέτες, συνοδεύοντας ένα καλό λευκό κρασί.

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ  Το Filet Américain πρόκειται για το αντίστοιχο του φιλέτου tartar, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η προετοιμασία είναι κάπως ευκολότερη.  Φτιάχνεται με λεπτοαλεσμένο μοσχαρίσιο κιμά μαζί με σος américaine (κρεμμύδι, ντομάτα, μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι).  Συνήθως συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές ή αλείφεται σε ψωμί.  Αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα των Βέλγων.

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ  Το Waterzooi είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο δημοφιλή πιάτα του είδους, είναι το Waterzooi, μια νόστιμη, πλούσια σε γεύση, ψαρόσουπα αν και τα τελευταία χρόνια φτιάχνεται και με κοτόπουλο.  Γίνεται με τον ζωμό από το ψάρι, μαζί με λαχανικά, πατάτες και μυρωδικά και σίγουρα θα σας ζεστάνει για τα καλά.

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ  Το Carbonnades Flamandes μοιάζει πολύ με το Beef Bourguignon της γαλλικής κουζίνας, που φτιάχνεται με μοσχάρι, κόκκινο κρασί, κρεμμύδια και μανιτάρια, μόνο που αντί για κρασί, οι Βέλγοι χρησιμοποιούν βελγική μπίρα, όπως είναι λογικό άλλωστε.  Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε γεύση.

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ  Οι εραστές της σοκολάτας θα βρουν σίγουρα σε αυτή τη χώρα τον παράδεισό τους.  Στο Βέλγιο θα βρείτε περισσότερα από 2000 καταστήματα με σοκολάτες.  Όλες οι σοκολάτες είναι υπέροχες εξαιτίας ενός νόμου που πέρασε το 1884 και αφορά τη σύσταση της βελγικής σοκολάτας.  Επομένως και μόνο για να δοκιμάσετε αυθεντική βελγική σοκολάτα, αξίζει να ταξιδέψετε ως το Βέλγιο.

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ  Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην αγαπημένη βελγική μπίρα.  Το Βέλγιο, αν και μικρό σε έκταση, διαθέτει περίπου 180 ζυθοποιίες και όλες τους παράγουν εξαιρετική μπίρα, διαφόρων ειδών.  Σίγουρα δεν θα μπορέσετε να τις δοκιμάσετε όλες, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε σίγουρα κάποιες.

ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Η ορισθείσα από το Βέλγιο επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η Μαριάν Tίσεν, στην οποία ανατέθηκε το χαρτοφυλάκιο της Απασχόλησης, των Κοινωνικών Υποθέσεων, των Δεξιοτήτων και της Εργασιακής Κινητικότητας.  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει σε κάθε χώρα της ΕΕ τοπικά γραφεία, τις λεγόμενες «αντιπροσωπείες».

ΠΗΓΕΣ    eu/countries/member- countries/belgium/index_el.htm eu/countries/member- countries/belgium/index_el.htm

1o Π.Σ.Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ’2