Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΤΡΩΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΤΡΩΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΤΡΩΣ
ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΤΡΩΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

2 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Η Ολλανδία βρίσκεται στην βορειοδυτική Ευρώπη και είναι το Ευρωπαϊκό τμήμα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών. Το όνομα Ολλανδία αναφέρεται μόνο σε δύο από τις 12 επαρχίες των Κάτω Χωρών. Περιβάλλεται από τη Βόρεια Θάλασσα και από την Γερμανία και το Βέλγιο.

3 ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ Το ένα τέταρτο της χώρας βρίσκεται κάτω από το νερό. Έτσι , χιλιόμετρα φραγμάτων προστατεύουν την χώρα. Επίσης η Ολλανδία δεν έχει ποικίλο κατακόρυφο διαμελισμό. Το χαμηλότερο σημείο στην Ολλανδία βρίσκεται στον δήμο  Νίουερκερκ αν ντεν Άισελ και καθιερώθηκε ως το πιο βαθύ σημείο στην Ευρώπη με 6,76 μέτρα κάτω από την θάλασσα.

4 ΚΛΙΜΑ Το κλίμα της Ολλανδίας είναι ωκεάνιο. Βρέχει όλες τις εποχές (εκτός από τον χειμώνα).Οι διαφορές θερμοκρασίας είναι πολύ μικρές όλες τις εποχές.

5 ΠΑΡΑΓΩΓΗ Η Ολλανδία παράγει πολλά είδη λαχανικών αλλά και πολλά τυριά.
Η Ολλανδία παράγει πολλά είδη λαχανικών αλλά και πολλά τυριά. ΛΑΧΑΝΟ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΘΡΟΥΜΠΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΦΙΓΚΙ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΤΥΡΙ

6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ
Τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά στην Ολλανδία είναι τα bitterbalen και τα poffertjes. Είναι μικρά κεφτεδάκια από κιμά μοσχαρίσχιο ή κοτόπουλου. Είναι η Ολλανδική έκδοση του ντόνατ. Σερβίρονται με βούτυρο , άχνη ζάχαρη ή με μαρμελάδα. Θυμίζουν τους λουκουμάδες μας.

7 POFFERTJES ΥΛΙΚΑ ΜΑΓΙΑ ΞΕΡΗ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΑΛΑ
ΑΥΓΑ ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Ή ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

8 Χρήστος Χ. Στ2 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλαγιαρίου.


Κατέβασμα ppt "ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΤΡΩΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google