https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%85%CF%84%CE %B9%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7 ΛΕΣΒΟΣ Ο Δήμος Λέσβου είναι δήμος της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 για το ηπειρωτικό και το υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Γης
Advertisements

Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
Ναοί & Μοναστήρια της περιοχής Βατίκων
ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΟΛΩΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΠΑΡΓΑ Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε, τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε,
Η καθημερινή ζωή στην ύπαιθρο στα χρόνια των Ισαύρων και των Μακεδόνων
Επανομή.
Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου
 Η Παλαιοκαστρίτσα απέχει 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.  Αποτελείται από δύο χερσονήσους και έξι μικρούς όρμους  Στη βορειότερη χερσόνησο.
Χρύσα Ρέππα Άννα Υψηλάντη
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
Τα Κύθηρα Τουριστικός Οδηγός.
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ Ή ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ
Αθηνά Γκ..  Σας ευχαριστο που με ακουσατε προσεκτικα.
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Η ενδυμασία στο πέρασμα του χρόνου» Σχ
Νίκος Καφενίδης, Αγγελική Μιχαλέλλη Μαθήματα: Γεωγραφία & Πληροφορική.
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Η Συκαμιά ανήκει στο Δήμο Μηθύμνης και βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από τη Μήθυμνα, χτισμένη στις κατάφυτες από πεύκα και πλατάνια πλαγιές του Λεπέτυμνου.
Τα έθιμα του Πάσχα Εμμέλεια και Άννα.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου Σχολικό έτος
Παραδοσιακές φωνές και τραγούδια της κατεχόμενης γης μας, πριν και μετά από την εισβολή Αντώνης Ευαγγέλου Α΄5, Κάλια Σουτζιή Α΄5 Μάγια Ψύλλου Α΄5, Ορθοδοξία.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΕΡΕΤΡΙΑ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΑ ΚΟΤΣΙΡΑ-
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
Ορχομενός Βοιωτίας ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΛΑ - ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΥΟΥ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΡΙΠΟΥ- ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Χρήστος Γιώργος Άρης.
Τμήμα: ΄Δ Χρίστος Ντέκας
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μελετώ μια κοινότητα της Κύπρου
Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ ΡΑΝΙΑ ΟΜΑΔΑ Δ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο Γεώργιος Ιακωβίδης ήταν διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός. Ο Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1853.
Θέρμο Αιτολωακαρνανίας Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο Γεώργιος Ιακωβίδης ήταν διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός. Ο Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1853.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
Ο ζωγράφος Θεόφιλος. Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ ή Θεόφιλος Κεφαλάς ή Κεφάλας όπως ήταν το πραγματικό του όνομα (Βαρειά Λέσβου,1870; – Βαρειά Λέσβου, 24 Μαρτίου;
Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. ΓΡΑΦΗ Εξαφάνιση γραμμικής Β΄ μετά την πτώση του μυκηναϊκού κόσμου 8 ος αι.: νέο αλφάβητο, που προέρχεται από το φοινικικό, αλλά.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΙΤΑΛΙΑ Πρωτεύουσα = Ρώμη Γλώσσα = Ιταλικά Πολίτευμα = Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Πρόεδρος = Σέρτζιο Ματαρέλα.
Μύθοι –Θρύλοι Παραμύθια της Λέσβου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖ. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ…Suomi.
ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ.
Δανάη Κακαβά 13ο γυμνάσιο Πατρών Β’1
Εκκλησίες στη Λακατάμεια
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
Οι στόχοι μας Επισκέψεις σε ναούς Ιστορικό πλαίσιο
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
ΤΟΥ 39ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ
Ο Ευαγγελισμός στην ορθόδοξη και δυτική ζωγραφική
ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Μαθητής: Ανδρέας Αναδιώτης Τάξη: Β1α
Δωδεκάνησα Κωνσταντίνα !!! Βιολέτα !!! Ιωάννα !!! Ε1.
.Τα Μοναστήρια της Μυτιλήνης.
Η εποχή του χαλκού (3000/ π.Χ.)
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Μύθοι –Θρύλοι Παραμύθια της Λέσβου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

%B9%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7 ΛΕΣΒΟΣ Ο Δήμος Λέσβου είναι δήμος της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που περιλαμβάνει τη Λέσβο και τις γειτονικές της νησίδες.

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ "ΘΕΡΜΑ" ΚΟΛΠΟΥ ΓΕΡΑΣ Η Λέσβος, ηφαιστειογενές νησί, σε όλη σχεδόν την έκτασή της, είχε το πλεονέκτημα να πλουτισθεί με πλήθος ιαματικών πηγών διασκορπισμένες σε όλα τα σημεία της είτε κοντά στη Μυτιλήνη είτε μακριά από αυτήν. Σε απόσταση 8,5 χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη βρίσκονται τα "Θέρμα.

Μήθυμνα Λέσβου _%CE%9B%CE%AD%CF%83%CE%B2%CE%BF%CF%85 Η Μήθυμνα ή ο Μόλυβος είναι μεγάλος παραδοσιακός οικισμός της Λέσβου με κατ. (2001). Βρίσκεται στη βόρεια βορειοδυτική ακτή του νησιού, 62 χλμ. βορειοδυτικά της Μυτου Δήμου Μήθυμναςτιλήνης και αποτελεί έδραΔήμου Μήθυμνας

Η Αγία Παρασκευή, είναι μία κωμόπολη με ξεχωριστό ύφος. Το Ελαιοτριβείο και το Γεφύρι της Κρεμαστής είναι κάποια από τα σημαντικά αξιοθέατά της. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στη Σκάλα Συκαμνιάς, ένα χαρακτηριστικό ψαροχώρι και ο βορειότερος οικισμός του νησιού μπορεί κανείς να επισκεφτεί το γραφικό εκκλησάκι της «Παναγιάς της Γοργόνας». ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΝΑ

Αγιάσος Λέσβου Η Αγιάσος είναι κωμόπολη του νομού Λέσβου. Είναι χτισμένη σε απόσταση από την πόλη της Μυτιλήνης, στο εσωτερικό του νησιού στις πλαγιές του όρους Όλυμπος σε υψόμετρο μέτρων

Οι κούνιες: Το Πάσχα συνηθίζουνε να φτιάχνουν κούνιες με σκοινιά που δένουν ψηλά στα κλαριά των δέντρων. Παλιά, οι νέοι έφτιαχναν μια κούνια σε κάθε γειτονιά και κουνούσαν όλους όσοι κάθονταν και περίμεναν στη σειρά τραγουδώντας τραγούδια «της κούνιας»

Μουσείο Κεντήματος της Λέσβου Το Μουσείο αυτό βρίσκεται στη μέση της πόλης της Μυτιλήνης. Ιδρύθηκε από γυναίκα και περιλαμβάνει μια ευρεία συλλογή από παραδοσιακά φορέματα με κεντήματα και υφαντά.

Καλλονή Λέσβου Η Καλλονή της Λέσβου πληθυσμιακ ά είναι ένας μεγάλος οικισμός, βρίσκεται βορειοδυτικά της και απλώνεται μέσα σε μια μεγάλη κι εύφορη πεδιάδα στο κέντρο του νησιού Λέσβου. E%AD%CF%83%CE%B2%CE%BF%CF%85

Τα Χίδηρα είναι η γενέτειρα του γνωστού ζωγράφου Γεώργιου Ιακωβίδη, ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους της νεότερης ελληνικής τέχνης. Χίδηρα Λέσβου d=0ahUKEwi5w4W2rLrKAhUFUBQKHRoWCzoQ

Παναγία της Πέτρας

Απολιθωμένο δάσος της Λέσβου Το Απολιθωμένο δάσος της Λέσβου είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα απολιθωμένα δάση στον κόσμο (το άλλο είναι το Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στην Αριζόνα ) %CE%B7%CF%82_%CE%9B%CE%AD%CF%83%CE%B2%CE%BF%CF%85

Τα πασχαλινά ήθη και έθιμα της Λέσβο Σε αρκετούς ναούς του νησιού, όπως στον Αγ. Θεράποντα στο κέντρο της Μυτιλήνης, γίνεται η αναπαράσταση της Καθόδου του Χριστού στον Άδη, ένα έθιμο που έρχεται από τις Βυζαντινές εποχές periigiseis/arthro/95310/ta-pashalina-ithi-kai-ethima-tis-lesvou/

Μουσείο Θεοφίλου Βρίσκεται δίπλα από το μουσείο Τεριάντ και αναγέρθηκε το 1965 με έξοδα του Teriade. Αποτελείται από τέσσερις συνεχόμενες αίθουσες, μέσα στις οποίες υπάρχουν ζωγραφικοί πίνακες του Θεόφιλου