Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ ΡΑΝΙΑ ΟΜΑΔΑ Δ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 24-01-2012.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ ΡΑΝΙΑ ΟΜΑΔΑ Δ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 24-01-2012."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ ΡΑΝΙΑ ΟΜΑΔΑ Δ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 24-01-2012

2 ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο Γεώργιος Ιακωβίδης ήταν διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος. Ο Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1853 στα Χίδηρα της Λέσβου. Σε ηλικία 13 ετών πήγε στην Σμύρνη, για να ζήσει με τον θείο του, πρακτικό αρχιτέκτονα, και να φοιτήσει στην Ευαγγελική Σχολή, ενώ παράλληλα εργαζόταν. Με το ταλέντο και την εργατικότητά του, έγινε ευρύτατα γνωστός και αγαπητός. Το 1889 πέθανε η σύζυγός του, Άγλα. Το γεγονός αυτό σημάδεψε την ζωή του και λέγεται πως κατόπιν σταμάτησε να ζωγραφίζει χαρούμενα παιδικά θέματα. Πέθανε το 1932, λίγο καιρό πριν κλείσει τα ογδόντα του.

3 ΕΡΓΟ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο κακός εγγονός, 1884 Κοιμισμένη ανθοπώλις,, Προσωπογραφία της γυναίκας του καλλιτέχνη με το γιο τους

4 ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Χίδηρα Λέσβου:Τα Χίδηρα ή Χύδηρα (448 κατοίκους απογραφή 2001) είναι χωριό της Λέσβου.Βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού και αποτελεί Δημοτικό Διαμέρισμα του νέου Δήμου Λέσβου. Συνορεύει με τα χωριά Ρεύμα, Πτερούντα και Βατούσα. Τα Χίδηρα είναι η γενέτειρα του γνωστού ζωγράφου Γεώργιου Ιακωβίδη, ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους της νεότερης ελληνικής τέχνης.

5 ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Τους μικρούς μαθητές της Λέσβου, που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ψηφιακού Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης» για μαθητές δημοτικού,βράβευσαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου και ο Δήμος Λέσβου.Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Νικόλαος Παπαδημητρίου, μίλησε με τη σειρά του για την εξέλιξη του Μουσείου και τη συμβολή του στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, προτείνοντας παράλληλα στο δήμαρχο τη δημιουργία, στα Χιδηρα, ενός πολυ-ψηφιακού μουσείου, που θα στεγάσει έργα και άλλων μεγάλων δημιουργών.

6 ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Στο ορεινό αυτό και άγνωστο μέχρι τώρα χωριό, γενέτειρα του μεγάλου Ζωγράφου Γεωργίου Ιακωβίδη, ένα νεόδμητο οίκημα 200 τ.μ., χτισμένο με την τοπική αρχιτεκτονική παράδοση σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και διαμορφώθηκε – πάνω σε σύγχρονες μουσειολογικές μελέτες – σ'ένα υπερσύγχρονο Μουσείο Τέχνης που αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας προβάλλει τώρα με άμεσο και ζωντανό τρόπο την προσωπικότητα και το έργο του αναγνωρισμένου σε διεθνές επίπεδο Έλληνα Ζωγράφου Γεωργίου Ιακωβίδη(1853- 1932).Πρωτοποριακό σε σύλληψη, σχεδιασμό και οργάνωση το νέο Μουσείο συμπυκνώνει τολμηρές καινοτομίες που το καθιστούν πρότυπο και μοναδικό στo είδος του στη χώρα μας. Εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ψηφιακή τεχνολογία στο χώρο της Τέχνης, δημιουργώντας μια καινούργια διαδραστική σχέση μεταξύ του επισκέπτη, του Δημιουργού και του έργου του.


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ ΡΑΝΙΑ ΟΜΑΔΑ Δ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 24-01-2012."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google