Ηλεκτρονικό έγκλημα ΘΟΔΩΡΉΣ ΜΑΡΚΟΥ Β´3 ΥΠΕΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ: ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Προστασία Λογισμικού - Ιοί Πειρατεία Λογισμικού
Advertisements

Connect With Respect Ποιον εμπιστεύεστε? Κωνσταντίνος Άγγελος
ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Κεφάλαιο 6 Πληροφορική, εργαλείο ή όπλο; Πρόοδος ή απειλή;
WiFi Security and. Ασφάλεια Ασυρμάτων Δικτύων και Μέτρα Πρόληψης Presented by Aristides Mpitziopoulos June 20 th, 2007 Department of Cultural Technology.
WiFi Security and. Τα Εργαλεία του Hacker για Ασύρματα Δίκτυα και οι Μέθοδοι Προστασίας.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Το Διαδίκτυο είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
HACKING HACKING ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία παραβιάζουνε το Firewall, έναν Server, ή έναν υπολογιστή και γενικά ότι έχει σχέση με προγραμματισμό.
Η περιεκτικότητα σε άνθρακα μειώνεται
Ασφάλεια στις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές Τετάρτη 12 Iαν Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Πληροφορικής, Κέρκυρα Δρ. Παναγιώτης Κοτζανικολάου.
City Driver Assistant. Καθημερινά Προβλήματα Υπερβολική Κίνηση και Συμφόρηση ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής. ‘Αδικία’ των φαναριών, π.χ. όταν δεν υπάρχουν.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ-ΙΟΙ
Βλαβερό λογισμικό Τι εννοούμε με τον όρο βλαβερό λογισμικό;
Λεξικό Ασφάλειας. Download Σε δίκτυα υπολογιστών, για να κατεβάσετε τα μέσα για τη λήψη δεδομένων σε ένα τοπικό σύστημα από ένα απομακρυσμένο σύστημα,
Οι 10 παγίδες του Ιντερνετ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια ότι η μεσογειακή διατροφή είναι ωφέλιμη για την υγεία μας και ότι πρέπει να την ακολουθούμε αν.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ «Το ψηφιακό έγκλημα ως αντικείμενο μελέτης και της Κοινωνικής Πληροφορικής» Χρ. Τσουραμάνης - Όλγα Τζουραμάνη.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 14 : ΔΙΑΝΟΜΗ I Θεοφανίδης Φαίδων Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί Λέξεις Κλειδιά: Πρόγραμμ α-ιός (virus), αντιικό πρόγραμμα (antivirus), αντίγραφα ασφαλείας (backup),
Καλλινικάκη Θ, ΔΠΘ Γενική - διαμεθοδική Κ Ε ολιστικές προσεγγίσεις Κύριες πηγές: Δημοπούλου-Λαγωνίκα, Μ Μεθοδολογία Κοινωνικής Εργασίας,
Πάπαρης Κίμωνας – Ε13146 Παναγιωτίδης Γεώργιος - Ε13143 Πάτσης Χαράλαμπος – Ε13152.
BizExperts. ΤI EINAI ? Πρόκειται για μια δυναμική πλατφόρμα παροχής όλων των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις Πρόκειται για.
Πολιτικές & Διαχείριση Ασφάλειας Δρ. Γιώργος Αγγελινός Επιχειρησιακή Συνέχεια.
Εξέλιξη των ιδεών στις Φυσικές Επιστήμες Ενότητα 1: Εισαγωγή Βασίλης Τσελφές Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 11 0 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. Έτος Τμήμα Α 1 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 11 0 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Σχ.
ΚΡΙΣΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΑ 8527 ΣΕΡΡΕΣ, ΜΑΙΟΣ Επένδυση είναι η μετατροπή του χρηματικού κεφαλαίου σε υλικό όπως και η διαδικασία για την μετατροπή αυτή.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Δημήτριος Κ. Καρδαράς
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Εγκληματολογική προσέγγιση και νομική αντιμετώπιση Δρ. Φώτης Σπυρόπουλος Δικηγόρος (ΔΣΑ) – οικονομολόγος.
Επιστημολογία… στην εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες
Όνομ/μο:Γεωργάκης Σπύρος
Πληροφορική & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
Πλήξεις Τα χέρια επικρούουν εναλλάξ και με σχετική ταχύτητα, ανάλογη του σκοπού θεραπείας η επαφή θεραπεύου - ασθενούς είναι αιφνίδια & σύντομη (Σακελλάρη,
«φύση» των ΦΕ… και εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες
Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων
ΕΥΦΥΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ Κεφάλαιο 4 Έμπειρα Συστήματα
Μεταγνώση.
Θέμα: « Ηλεκτρονικό Έγκλημα»
AΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
Βλαβερό Λογισμικό και περιεχόμενο
ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΓΕΛ ΑΥΛΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΤΜΗΜΑ Β’1
Ευχρηστία και Συλλογικά Ψηφιακά Μέσα
Έχετε επιχειρηματική ιστοσελίδα ή e-shop;
Αναλυτικό Πρόγραμμα 9:00 - 9:25 Εγγραφή 9:30 – 9:40
ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
ΕΥΦΥΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ Κεφάλαιο 3 Έμπειρα Συστήματα
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί
ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΗΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Η επικινδυνότητα του διαδικτύου
Εργασία Πληροφορικής Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο
AEITT ΠΕΙΡΑΙΑ Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Μάθημα: Δίκαιο στην κοινωνία της πληροφορίας ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Εγκληματολογική.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ
Οι διαφημίσεις που μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό και οι πραγματικοί μας φίλοι εν άγνοια μας μας κάνουν ευάλωτους στο Μαθητές Ρ. Κ. Σ. Π. Φ. Θ.
05/05/2018 Εκτίμηση Κινδύνου-Aντιμετώπιση ατυχημάτων και καταστροφών στο Κλινικό Εργαστήριο Αδαμαντία E. Εγγλεζοπούλου ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, Msc.
Κίνηση σχεδίου και εικόνας
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Στο τμήμα αυτό του μαθήματος προτείνεται και εφαρμόζεται ένα τριεπίπεδο πλαίσιο ανάλυσης και κριτικής θεώρησης Αναλυτικών Προγραμμάτων.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Διεθνής κρίση & ελληνική κρίση
1. Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ GDPR ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
Παραπτωματικότητα: πρόληψη & αντιμετώπιση
Προστασία στο διαδίκτυο
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ασφαλεια διαδΙκτυου ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Μυστικά και κώδικες της κρυπτογραφίας
Μπισκοτούλης Α.Ε. ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Τμήμα : Β΄4 Ομάδα : Β΄
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ηλεκτρονικό έγκλημα ΘΟΔΩΡΉΣ ΜΑΡΚΟΥ Β´3 ΥΠΕΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ: ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ορισμός Η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων,, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου. Μαζί με αυτές τις αλλαγές,, υπεισέρχονται και οι παράμετροι που ευνοούν την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας. Οι νέες αυτές μορφές εγκληματικότητας θεσμοθετούνται με. τον όρο «Ηλεκτρονικό Έγκλημα».

Κατηγορίες Ηλ. Εγκλήματος 1. Απάτες μέσω Διαδικτύου 2. Παιδική πορνογραφία 3. Cracking και hacking 4. Διακίνηση-πειρατεία λογισμικού 5. Πιστωτικές κάρτες 6. Διακίνηση ναρκωτικών

Hacker Hacker είναι ένα άτομο το οποίο έχει βαθιά γνώση των υπολογιστών και/ή του προγραμματισμού, γνώση πολύ ανώτερη από τους απλούς χρήστες.

Cracker Cracker είναι αυτός που είναι μεν hacker, είναι δηλαδή κι αυτός ”expert” στους υπολογιστές, αλλά χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση για να κάνει κάτι παράνομο.

Κίνδυνοι για τα παιδιά 1)Τα παιδιά μπορούν να εκτεθούν σε ακατάλληλο πορνογραφικό ή προσβλητικό περιεχόμενο. 2)Τα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή με αγνώστους που μπορούν να τα βλάψουν. 3)Τα παιδιά υπόκεινται σε πιέσεις από τις έμμεσες αλλά επιβλητικές διαφημίσεις στο Διαδίκτυο. 4)Τα παιδιά μπορούν να εθιστούν στη χρήση του Διαδικτύου και έτσι κινδυνεύουν να παραμελήσουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, τις σχολικές τους υποχρεώσεις, τα παιχνίδια τους με φίλους.

Τρόποι αντιμετώπισης και προφύλαξης των νέων 1.Εξηγείτε στους γονείς σας τις εμπειρίες σας κατά την περιπλάνησή σας στο Διαδίκτυο. 2.Πάντα να μιλάτε στους γονείς σας ή σε κάποιον ενήλικα για εικόνες ή κείμενα που βρήκατε στο Διαδίκτυο και σας ανησυχούν ή σας φοβίζουν. 3.Διαφυλάσσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες. Ποτέ μην δίνετε το όνομα σας, την διεύθυνση σας, την διεύθυνση και το όνομα του σχολείου σας, το τηλέφωνο σας, φωτογραφίες σας σε αγνώστους που συναντάτε στο Διαδίκτυο ακόμη και αν σας το ζητήσουν. 4.Κρατάτε τον κωδικό εισόδου στον υπολογιστή σας μυστικό. Είναι σαν το κλειδί του σπιτιού σας που δεν θα το δανείζετε σε κανέναν 5.Μόνο με την άδεια και την παρουσία των γονιών σας μπορείτε να συμφωνήσετε να συναντήσετε κάποιον/κάποια που γνωρίσατε στο Διαδίκτυο.

Βιβλιογραφία νικό_Έγκλημα νικό_Έγκλημα